čtvrtfinále - 1. zápasy
14.04.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Madridské derby góly nepřineslo

Madridské derby tentokráte vítěze nemělo a odveta bude ještě hodně zajímavá. Real měl zejména v první půli více ze hry a vytvořil si i několik zajímavých příležitostí, Rojiblancos však několikrát podržel spolehlivě chytající Oblak. A když i Bílý balet v závěru zachránil brankář Casillas, rozešli se oba rivalové bez branek.

Utkání začalo hodně zhurta. Atmosféra na stadionu Vicenteho Calderóna by se dala krájet a první ovace domácích příznivců sklidil brankář Atlética Jan Oblak. Nejprve chytil nepříliš prudkou ránu Carvajala, na prahu 4. minuty pak po velké chybě obrany Colchoneros skvělým reflexivním zákrokem zlikvidoval samostatný nájezd Garetha Balea. Slovinský gólman musel být i nadále ve střehu, ještě než doběhla úvodní desetiminutovka, pokryl dalekonosný pokus Ronalda z přímého kopu.

Oblak byl na rozdíl od Ikera Casillase hodně v permanenci. Letní akvizice z portugalské Benfiky si poradila i s další střelou Garetha Balea a na zemi u levé tyče byl včas také po ráně Jamese Rodrígueze. Kolumbijský reprezentant si pak na dvaadvacetiletému Slovinci vylámal zuby i při zakončení z úhlu.

Atlético působilo hodně bezzubě a branku Realu ohrožoval pouze sporadicky. Casillas musel zasahovat v prvním poločase pouze jednou, když po chybné rozehrávce Ramose pálil z otočky Antoine Griezmann. Malá útočná aktivita se nemohla líbit ani trenéru Simeonemu, jenž to svým svěřencům o přestávce zřejmě důrazněji oznámil, a ze začátku druhého dějství se zdálo, že Rojiblancos budou defenzivu Bílého baletu zaměstnávat více.

Zajímavě vypadala třeba hlavička Ardy Turana po centru Juanfrana, ovšem počáteční aktivita z Atlética po čase vyprchala a iniciativu zase převzali fotbalisté Realu Madrid. Žádné velké příležitosti však k vidění nebyly, spoustě akcí scházela finální přihrávka. V závěru se Simeoneho družina snažila strhnout vítězství na svou stranu, proti důraznému Suárezovi se ale vyznamenal Casillas a střelu Maria Mandžukiče naštěstí pro hosty zblokoval Arbeola.

Vytáhlý Chorvat se ještě v nastaveném čase ocitl zcela volný na zadní tyči, Gabiho centr ale na poslední chvíli odklidil do bezpečí Sergio Ramos, a tak si na góly budeme muset počkat až do duelu na Santiaga Bernabéua.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1477)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele