základní skupiny - skupina F, 2. kolo
30.09.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Ajax vedení neudržel a odváží si z Kypru bod za remízu

Fotbalisté kyperské Nikósie dokázali v základní skupině Ligy mistrů uhrát svůj první bod, vzhledem ale k postupovým vyhlídkám alespoň do jarní části je to spíše ztráta. Právě v tomto duelu potřeboval APOEL zvítězit a nakonec se musí spokojit s jedním bodem po remíze 1:1. Kyperský výběr je tak prozatím ve skupině poslední a nyní ho čeká dvojzápas se silným PSG, hostující Ajax podruhé v základní skupině remizoval a se dvěma body je třetí.

Holandský výběr byl sice v celém průběhu mírně lepším výběrem, ovšem i bod musí svěřenci kouče Franka de Boera brát. Nyní se dvakrát po sobě utkají se španělským gigantem z Barcelony. Ajax na úvod uhrál nesmírně cennou remízu s francouzským gigantem také v poměru 1:1 a nyní měl docela blízko k prvnímu tříbodovému zisku. Do vedení se dostal po necelé půl hodině hry, o tři minuty později ale domácí výběr vyrovnal a pak už branka nepadla.

Hosté se mohli dostat do vedení již ve 2. minutě, kdy po skvělé kombinační hře pálil zcela osamocen z penaltového puntíku islandský útočník Sigthórsson, jenže ten nakonec zamířil těsně vedle pravé tyče. Po necelých deseti minutách zahrozili hosté znovu. Po centru Klaassena z pravé strany šel do skluzu opět aktivní Sigthórsson a osamocen před brankářem Pardem jen o centimetry minul branku. Ajax se dočkal zaslouženého vedení ve 28. minutě.

Lucas Andersen poslal kolmicí do šance Schøneho. Toho sice brankář Pardo vychytal, avšak poté se na hranici pokutového území znovu dostal k míči Andersen a ten svou skákavou střelou uklidil balón přesně k pravé tyči. Nicméně o dvě minuty později na druhé straně zahrál rukou v pokutovém území Van Rhijn a následný pokutový kop s přehledem proměnil Gustavo Manduca střelou do protipohybu gólmana Cillessena.

Tři minuty před přestávkou mohli domácí otočit vývoj utkání. Na levé straně to výborně udělal Sheridan a svou přihrávkou se snažil najít před brankou Manducu, jenže tomu k zakončení chyběl krok. Po změně stran se hrálo velmi vyrovnaně a v první větší možnosti se ocitli Kypřané. Po dlouhém nákopu Parda a následném centru Aloneftise hlavičkoval nebezpečně Sherdian, míč šel těsně vedle pravé tyče Cillessenovy svatyně.

Dvacet minut před koncem se vytáhli oba brankáři. Nejprve Cillessen zachytil bombu Sérgia z osmnácti metrů, na druhé straně se blýskl Pardo po šanci Sigthórssona. Čtvrthodiny před koncem hlavičkoval stejný hráč těsně nad, v 83. minutě nemohla být uznána branka domácímu Efremovi, který stál v ofsajdu. V nastavení pak mohl převrhnout misky vah na stranu hostů Serero, ale sám před Pardem netrefil branku a výsledek zápasu se tak neměnil.

Autor: Viktor Sandev / espnfc.com, uefa.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-3, snad to Ajax zmákne

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
KingMaster13

0:2

Reagovat
DieFohlenBMG

oba gol 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
DieFohlenBMG

Cilessen nikdy penaltu nechytne

Reagovat
afc ajax

ale chytil útočníka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele