základní skupiny - skupina F, 6. kolo
10.12.2014 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - APOEL Nikósie 4:0

Skupina F nakonec dopadla přesně tak, jak většina lidí očekávala už po losu - vítěznou Barcelonu doprovodilo do osmifinále PSG, jarní účast v Evropské lize si zajistil Ajax. Tomu dnes k definitivnímu potvrzení "bronzové" příčky pomohla domácí demolice posledního APOELu v poměru 4:0..

Hrdinou zápasu se stal autor dvou tref Lasse Schöne, který nejprve otevřel skóre z penalty; tenhle okamžik byl pro další vývoj klíčový, neboť přišel těsně před poločasovým hvizdem a dokonale tak rozložil morálku hostujícího týmu. Ve druhém dějství pak přišly další tři údery - nejprve Schöne zvýšil na 2:0, poté se prosadil i Davy Klaassen a finální ránu zasadil Arkadiusz Milik. Čtvrt hodiny před koncem bylo hotovo.

Ajax mohl přistupovat k zápasu bez postupových nervů, neboť o osmifinálové dvojici již bylo rozhodnuto; úřadujícímu mistru Nizozemska tak stačilo neudělat si s Kypřany doma ostudu. Skóre jasně ukazuje, kdo byl na hřišti pánem, zpočátku to však paradoxně vypadalo přesně naopak - hráči APOELu se evidentně rozhodli, že pokud pro postup do EL potřebují vyhrát, tak tedy do Amsterdamu pojedou vyhrát.

Jejich aktivitu v úvodních fázích utkání mohl zužitkovat Nuno Morais, který už ve druhé minutě pálil zpoza vápna těsně nad; na druhé straně se jako první osmělil Ricardo van Rhijn, ani on ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Utkání ubíhalo v otevřeném tempu a Kypřané hráli i nadále nečekaně odvážně - nebezpečnou ránu Georgiose Efrema zblokoval Niklas Moisander, nebezpečí po následujícím rohu pak musel odvracet Lucas Andersen.

Domácím trvalo, než na hřišti začali působit jako favorit; vlastně za celou první půli zaslouží pochvalu spíše APOEL, ačkoliv i Ajax měl své šance a Milikovu hlavičku z 25. minuty musel likvidovat gólman Rafael Urko. Penalta ze 44. minuty byla ovšem krutým vyústěním pro srdnatě bojující hosty. Marios Antoanides stáhl ve vápně aktivního Milika, míč si na bílý puntík postavil Schöne a poslal Urkovi nepopulární "gól do šatny".

S vedením v kapse pak už bylo jen otázkou času, kdy Ajax své skóre navýší; stalo se tak hned pět minut po opětovném rozehrání. Schöne tentokrát napřáhl ve vápně a přízemní střelou propálil hostujícího gólmana podruhé. Poté, co Klaassen hlavou zblízka uklidil do sítě centr Ricarda Krishny (52'), už nebylo pochyb o tom, že Ajax postupuje do play-off EL; zasloužený gól si po Klaassenově asistenci ještě připsal i muž zápasu Milik.

Autor: Dominik Zezula / skysports.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
jáá

Musíme aspoň to 3. místo urvat! a nevypustit tu EL...

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
AjaxFans

Výhra by měla být,Kishna je docela slabý,měl by hrátradši El-ghazi.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
johnik

3:0

Reagovat
arsavin

3:0

Reagovat
Stiksxx

Taky je to jasný. Ajax vyhraje s handicapem.

Co to je za zprávy o tom de Boerovi?

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Stiksxx

a já už se těšil že 50% strůjce vašich úspěchů konečně odejde.

Reagovat
AjaxFans

Zájem o něj je,ale myslím,že sám nechce odejít.Souhlasím,že De boer je 50 procent našeho uspěchu,ale též to umí někdy promastit.Třeba s Den Haagem,kde dlouho čekal na střídání.

jinak bych chtěl vidět i živkoviče,v KVB by mohl nastoupit.A samozřejmě i černý.

Reagovat
Stiksxx

Mě to připadá, jako kdyby se bál odejít. Že se bojí, když by šel do kvalitnější ligy, že se mu nepovede. Že bude muset poznávat nové prostředí, lidi a všechno. To jsou ale jen moje pocity. Přeci jen ligu vyhrává pravidelně, tak už je všem jasné, že Ered je mu malá.

Tak Černý bez debat!

Reagovat
AjaxFans

No včera byl Cambel na stadionu,takže takže .... Uvidíme no,ale chtěl bych,aby zůstal.\pokud by přišla změna v zimě,tak naše šance na titul je tatam.

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajaaaaaaaaax

Reagovat
Stiksxx

Milik nejlepší na hřišti co?

3 střely na branku

1 gol

1 asistence

1 faul

3x faulovaný

24 přihrávak z toho 20 úspěšných = 83%

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele