základní skupiny - skupina C, 2. kolo
02.10.2013 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

RSC Anderlecht - Olympiakos Pireus 0:3

Fotbalisté belgického Anderlechtu si výrazně zkomplikovali postup do další fáze evropských pohárů po vysoké domácí prohře 0:3 s řeckým Olympiakosem. V utkání sice svého soupeře přestříleli a měli i míč častěji na kopačkách, ovšem hosté byli velmi produktivní a z pěti střel na branku skórovali hned třikrát. Hrdinou utkání se stal Kostas Mitroglu, který necelých dvacet minut před koncem zkompletoval svůj hattrick.

Pokud chce Anderlecht myslet na postup do osmifinále, bude muset o body obrat silné PSG, které má po dvou duelech plný počet bodů se skóre 7:1. V první větší šanci zápasu se již ve 3. minutě ocitli domácí a v brejku unikal Mitrović, avšak na poslední chvíli byl odzbrojen Manolasem. Po deseti minutách hry dostal krásnou přihrávku do běhu Bruno, jenže brankář hostů Roberto mu skvěle zmenšil střelecký úhel a míč tak šel těsně vedle levé tyče.

Po čtvrthodině hry odcentroval do pokutového území Praet, na vzdálenější tyči Roberto vyrazil míč jen před sebe a dorážející Nuytinck nepochopitelně poslal balón těsně vedle. V 18. minutě byli domácí za svou nemohoucnost v koncovce krutě potrestáni. Po rychlém protiútoku se vrátil odražený balón k Saviolovi, který na protější stranu poslal nahrávku Mitrogluovi. Ten byl o chlup dříve před brankářem Kaminskim a střelou na bližší tyč otevřel skóre utkání - 0:1.

O šest minut později mohlo být vyrovnáno. Po rohovém kopu stáhl Samaris v pokutovém území Kljestana a sudí okamžitě nařídil pokutový kop. K penaltě se odhodlal Mitrović a chtěl umístit balón po zemi k levé tyči, jenže tam byl včas Roberto a v klíčovém okamžiku ještě více nahlodal psychiku bruselského celku. Po půl hodině hry pálil z voleje Praet, z nadějné pozice však mířil těsně nad branku řeckého týmu.

Krátce po změně stran se Olympiakos zlepšil a druhou branku mohl přidat Olaitan, jenže i on mířil příliš vysoko. Důležitý moment se zrodil zhruba deset minut po přestávce a zřejmě definitivně utnul naděje Anderlechtu. Po pasu N'Dingy propadl ve středu pokutového území jeden z domácích hráčů a Mitroglu zcela sám vyslal tvrdou ránu do horního levého růžku - 0:2. Hosté definitivně pojistili svůj náskok v 72. minutě.

Mitroglu si po celý zápas skvěle nabíhal do volných prostorů a nakonec se dočkal třetí branky. Po dalším rychlém protiútoku si zpracoval míč na hranici vápna a krásně vypálil, tento fantastický pokus z kopačky řeckého technika zapadl přímo pod břevno a napsal gólovou tečku za tímto duelem. Zdrcený a naprosto zdecimovaný Anderlecht se na nápor již nezmohl a musel skousnout velmi těžkou porážku.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, eurofotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Mikesh

Olympiakos přestrílel minulé kolo PSG v poločase celkem pěkně, 1:2 pánové

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

preview bude stejne zase tak "objektivni" jako minulej report s PSG, uz se nedivim proc hodne lidi prehlizi ruzny jiny kluby mimo hlavnich soutezi, oni se proste nedoctou jak hrali. minule po polocase 10-1 pro olympiakos na strely a padly dve tyce, autor nic,... ani to zrejme nezaregisroval, slepe napsal ze psg vyhralo a tim to skoncilo

Reagovat
domingo

Preview snad ani nemuze byt neobjektivni, ne? Vzdyt to jsou jenom vyjadreni z obou stran + soucasna situace v tabulce a v lize + zraneni.

Reagovat
domingo

Maximalne tip, ale to je proste tip.

Reagovat
smazaný uživatel

ne..takhle jsem to nemyslel, to samozrejme ani nejde. minule jsem sledoval zapas Olympiakos - PSG, byl to skvelej zapas. Olympiakos v prvni puli straslive pretlacil PSG, ale vytezil z toho uplny minimum, a pak ve druhem polocase zacal odpadat, protoze si nechal nasazet laciny goly z rohu, coz se dopadlo tak, ze tym psychicky uplne odpadl. a pak zrejme i fyzicky. no a pak sem zavitam a co se doctu? psg si dokracela v pohode pro vitezstvi a blablabla, fakt se mi to nelibilo, z te recenze cisela arogance a neznalost zapasu, proste hlavne aby to bylo napsany. kdybych ten zapas nevidel, tak podle textu si ho predstavim uplne naopak nez probihal... to je cely. a dneska mi tak nejak prislo na mysl, ze tenhle princip mozna neni ojedinely a potom dochazi ke zkreslovani a podcenovani ruznych tymu a lig, protoze ctenari nemaji zadny protipohled, pokud nemaji jazykove znalosti nebo v te zemi neziji. byla to jenom myslenka nic vic...

Reagovat
domingo

To chapu, ale musis to brat tak, ze zapasu se hraje najednou hromada a ne vzdycky se to podari vykombinovat tak, aby redaktor, co pise report, zapas zaroven sledoval (i kdyz to je samozrejme ideal). Potom to musi prekladat odjinud, vidi maximalne goly nebo nejaky sestrih, ze kterho tyhle herni nuance nepoznas, a to muze byt problem - review na lequipe bude mnohem vic profrancouzsky zamerene nez review na nejakych reckych strankach, atd. I to by se nicmene dalo vykombinovat - jenze dalsi problem je ten, ze pokud redaktor neovlada rec te zeme, ze ktere pochazi klub (francouzstinu tu par lidi umi, rectinu pravdepodobne nikdo), musi jet pres translator a sam vis, jake prasarny obcas translator dokaze vymyslet. Tudiz drtiva vetsina takto prelozenych reportu pochazi z anglickych stranek jako soccernet nebo goal, a ty jsou proste obecne vic naklonene velkym tymum, protoze ctenost a tak. Neni to zadny osobni utok nebo tak, jenom to proste obcas jinak nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

ja tohle beru, ja chapu i tu nevyvazenost, u toho review jsem tehdy jenom poukazoval, ze si myslim, ze ta mez uz byla podle myho proste prekrocena do vylozenyho prekrucovani prubehu. ale jinak v podstate na to co rikas nemam argument a souhlasim.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Olympiakos zvítězí ... 0:1 (Saviola)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
mario23

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mitroglou

Reagovat
smazaný uživatel

To je frajer ! (Red Dwarf)

Reagovat
jewix

Super, ještě potrápit (popravit) Benfiku a bude líp!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tretí gól luxus

Reagovat
smazaný uživatel

Mitroglou je pěkně vypráskal!

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne to strelecky tempo udrzet, aby to nebyl hattrick a cus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele