předkola - 4. předkolo - mistrovská část - odvety
27.08.2013 20:45 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Austria Vídeň - Dinamo Záhřeb 2:3

Austria Vídeň v odvetném zápase play-off Ligy mistrů se štěstím uhájila dvoubrankový náskok a přestože doma podlehla Dinamu Záhřeb 2:3, radují se svěřenci chorvatského kouče Nenada Bjelicy z historického postupu mezi evropskou fotbalovou elitu.

Domácím skvěle vyšel úvod zápasu, když se již v 5. minutě trefil z přímého kopu Florian Mader - 1:0! Hostujícímu gólmanovi Sandomierskemu ztížil situaci kapitán Dinama Šimunić, který tečoval Maderův centr z hranice velkého vápna. Domácí v tuto chvíli vedli v součtu obou zápasů již o tři branky a postup se zdál být jasnou záležitostí.

Aktivita Austrie po vstřelené brance výrazně opadla a domácí se soustředili pouze na brejky. Hosté prakticky neustále drželi míč a hrozili nejen díky průnikům aktivního Juniora Fernándese, ale především střelami ze střední vzdálenosti. Ve 33. minutě tlak Dinama vyústil ve vyrovnávací branku, kdy záložník Marcelo Brozović překonal domácího brankáře Lindera povedenou střelou do šibenice - 1:1!

Fernándes činil domácí obraně velké problémy. Ve 42. minutě jen těsně minul Linderovu bránu utaženou střelou z levé strany. O minutu později se však ze stejného místa již nemýlil a nikým nehlídaný nedal ranou pod břevno Linderovi šanci. V poločase tak dělila hosty od postupu jen jediná branka.

Po změně stran mohl posunout Austrii na dosah Ligy mistrů český útočník Tomáš Jun. Ve 48. minutě nacentroval zleva do odkryté obrany hostí levý bek Austrie Markus Suttner, Jun však z bezprostřední blízkosti Sandomierskeho nepřekonal. Austria v druhém poločase vyrovnala hru, avšak po dalším centru z levé strany minul branku i hlavičkující útočník Hosiner.

Dinamo však Austrii za příliš otevřenou hru potrestalo hned z dalšího protiútoku. Po centru Pintera z pravé strany poslal střídající útočník Bečiraj hlavou míč na vzdálenější tyč a v 70. minutě zajistil Dinamu postupový výsledek - 1:3!

Hosté se poté zatáhli a vyklidili střed pole Rakušanům. Trenér domácích Bjelica poslal v 79. minutě na hřiště zkušeného útočníka Romana Kienasta, který se po pouhých třech minutách na hřišti stal hrdinou zápasu. Po závaru v pokutovém území se dostal míč na hlavu Hosinera, který jej poslal přes malé vápno za obranu Dinama a zabíhající Kienast přetáhl postupové naděje opět na stranu Austrie - 2:3!

Dinamo vrhlo opět všechny síly do útoku, avšak na nic než povedený volej Bečiraje z velkého vápna se již nevzmohlo. V závěru pak hostům ujížděly nervy a italský sudí musel chorvatský tým uklidňovat kartami. Útočník Soudani, který v té době již 15 minut seděl na lavičce, obdržel dokonce v 92. minutě červený trest.

Austria Vídeň si tak už postup nenechala vzít a po závěrečném hvizdu propukly na vyprodané Austria-Aréně postupové oslavy. Českého fanouška může těšit, že si základní skupinu Ligy mistrů zahraje další český hráč, Tomáš Jun. Naproti tomu čeká Dinamo Záhřeb po dvou letech v Lize mistrů pouze Evropská liga.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
veikko

1:3

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
guzman

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
didosh

0:2 a na pecky Dinamo...

Reagovat
MagpeCZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

snad to Austria zvládne ,at mam kde jezdit na LM

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
Frank Lampard 8

1:0

Reagovat
Veselac

X2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pedro-pedro

čekám těžké utkání pro Austrii a tipuju výsledek 1:1.

Reagovat
penepi

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ma někdo odkaz ?

Reagovat
smazaný uživatel

Můžete mi někdo vysvětlit tohle? El Arabi Soudani (Dinamo Záhřeb) i přesto, že není na hřišti, vidí červenou kartu.

Reagovat
pedro-pedro

To není problém, může napadnut hráče soupeře, napadnout rozhodčího, urážet rozhodčího. Tuším, že třeba i látal v 96 na ME dostal ČK ikdyž nebyl na hřišti. Tohle nesvědí o tom, že by si byl moc zběhlý ve fotbalových pravidlech. Takže aspoň tam příště necpi ty smajlíky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

hráč, který je na soupisce, může být trestá, stejně jako třeba trenér

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele