základní skupiny - skupina H, 3. kolo
23.10.2012 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Galatasaray SK - CFR Cluj 1:1

Pozdní branka Yilmaze zajistila Galatasarayi první letošní bod v Lize mistrů, na odlepení z posledního místa ve skupině to však nestačilo. Po matném výkonu proti oslabené Kluži tak domácí fanoušci neodcházeli z Turk Telekom Arena dvakrát spokojení.

Zápasu předcházela silná bouřka, která řádně zmáčela trávník, a podmínky zápasu tak nebyly ani zdaleka optimální. Hosté si však ze zavodněného hřiště nic nedělali a v první půli se ujali vedení díky vlastní brance Nounkeua. Přestože zápas Kluž dohrávala o desíti lidech, nebyl Galatasaray dlouho schopný využít přesilovky. Největší šanci zahodil Melo, jenž neproměnil pokutový kop. Nakonec se však domácí přece jen dočkali, když Burak Yilmaz prvním gólem klubu v letošní sezoně Ligy mistrů vyrovnal na konečných 1:1.

Důkazem, že promáčené hřiště bude dělat hráčům velké potíže, byly již úvodní minuty zápasu. Galatasaray se sice snažil o pohledné herní pojetí, navzdory podmínkám, ale k ničemu to dlouho nevedlo. Naopak Kluž se uchýlila výhradně ke hře na protiútoky a v 19. minutě se dočkala odměny. Camora se uvolnil na levé straně a centrem našel Pantelise Kapetanose. Útočník hostů sice dokázal trefit špičkou kopačky míč, ale míč skončil v síti jen díky nešťastné teči o tělo Nounkeua.

Neuběhlo ani deset minut a domácí byli naplno zpět ve hře. Matías Aguirregaray totiž obdržel druhou žlutou kartu během tří minut za zbytečný faul na Inana a zanechal tak Kluž ve více než hodinovém oslabení. Misky vah se tak okamžitě přesunuly na stranu "Gala" a ještě do poločasu mohlo být vyrovnáno. Felgueira totiž v pokutovém území povalil Altintopa a rozhodčí nařídil kop z penaltového puntíku. Exekutor Felipe Melo však selhal a tak se šlo do šaten za stavu 0:1.

Šest minut po změně stran Galatasaray pohrdl další velkou příležitostí. Amrabat skvěle vybídl ke skórování Buluta, jenže turecký útočník nezvládl přihrávku správně přebrat a nechal si míč utéct do zámezí. S přibývajícím časem byla obrana Kluže stále zataženější a domácí herně naplno dominovali. Třináct minut před koncem se svěřenci Fatiha Terima konečně dočkali. Další Amrabatův centr našel v šestnáctce Yilmaze, jenž naskočil do hry za zraněného Elmandera, a ten se už ve vyložené příležitosti nemýlil.

Na vítězný gól se však Galatasaray nezmohl a zůstává tak ve skupině H s jedním bodem poslední. Kluž se naopak díky remíze 1:1 posouvá na druhé místo před portugalskou Bragu.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HullCity

Kluž uhraje veledůležitou remízu 1:1!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím.1-1

Reagovat
smazaný uživatel

To by mohl byt divoky zapas...tip X 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Galatasaray musí zabrat..1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
M.Vaza

To může dopadnout jakkoliv,dám na domácí prostředí - 1:0

Reagovat
KingMaster13

Galatasaray zamotá tuto skupinu 2:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Pro domácí zřejmě poslední šance,jak hrát ještě o postup.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo je to Nouneko?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jeden tym nema dobrou formu, ale Gala je na tom o neco lip, ocekavam ze zvitezi tesne o gol 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gala vyhraje těsně, 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele