základní skupiny - skupina E, 1. kolo
19.09.2012 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Chelsea ztratila nadějné vedení a s Juventusem nakonec remizovala

Velice interesantní duel nabídl i dnešní šlágr Ligy mistrů. Na Stamford Bridge se představil obhájce trofeje proti italskému Juventusu, který nakonec návrat do nejprestižnější klubové soutěže slaví remízou. Chelsea přitom po skvělém představení Oscara vedla 2:0, ale vedení neudržela.

V základní sestavě se poprvé objevil mladý Brazilec Oscar a byl to právě on, kdo byl ústřední postavou prvního poločasu. Svého úkolu, který zněl hlídat Andreu Pirla, se zhostil skvěle a navíc přidal ještě ofenzivní nadstavbu, dva góly hovoří za vše. Stará dáma se však nevzdala a nakonec dokázala srovnat. Diváci na Stamford Bridge nicméně mohli být spokojeni, když už ne s výsledkem svého týmu, tak alespoň s předvedenou hrou.

Utkání nicméně začalo vlažně. První poločas až po více než dvaceti minutách rozjel Juventus. Ten měl v úvodu hru pod kontrolou, což vyústilo v obrovskou příležitost pro Marchisia. Barzagli našel svého spoluhráče přesným pasem za obranou soupeře a Marchisio se rázem řítil na Čecha, ale český gólman dobře vyběhl a hostujícího záložníka zneškodnil. Také další velká šance patřila borcům v černobílých dresech. Po půlhodině hry chyboval Ivanovič a Vidal připravil slibnou střeleckou pozici pro Vučiniče, jenže černohorský útočník zamířil do boční sítě.

Vzhledem k dosavadnímu průběhu hry se pak asi nestačili příznivci Juventusu divit, co se dělo v mezi 31. a 33. minutou. To se totiž rozhodl Oscar, že rozjede vlastní koncert. Nejprve mu připravil před vápnem míč Hazard, Oscar se nerozpakoval, vypálil a míč se po výrazné teči Bonucciho dostal za bezmocného Buffona. To však ještě nebylo od Oscara vše. Jen pár desítek sekund po první brance totiž před šestnáctkou převzal míč pro změnu od Ashleyho Colea, jediným dotykem obelstil Pirla a z otočky úžasnou střelou do horního rohu Buffonovy branky podruhé rozjásal fanoušky Blues. Parádní debut v základní sestavě pro mladého Brazilce!

Chelsea však do poločasu nadějné vedení udržet nedokázala. Respektive dokázala, ale náskok se ztenčil. Ve 38. minutě totiž nechala obrana domácích před vápnem trestuhodně volného Vidala a ten přesnou přízemní střelou k zadní tyči překonal Petra Čecha.

Nastolené tempo v závěru první půle se sice v té druhé už neudrželo tak vysoko, ovšem přesto oba týmy nadále útočily. V úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky vyzkoušel Buffonovu pozornost Ivanovič, který se z dobrých 30 metrů rozhodl ke střele a brankář Juve musel míč vyrážet. O pár minut později byl italský reprezentační gólman opět v pohotovosti, to tvrdě střílel z trestného kopu Lampard. Trefil však přímo prostředek brány.

Ze hry pak vypadly výraznější šance, ale Juventus rozhodně cítil možnost ke srovnání stavu, a tak nadále poměrně odvážně útočil. Vše nakonec zúročil deset minut před vypršením základní hrací doby. Marchisio našel skulinku v obraně Chelsea, přihrál střídajícímu Quagliarellovi a ten pro změnu našel skulinku mezi nohama Petra Čecha.

Závěrečných deset minut bylo nadále otevřených, šance na strhnutí výhry na svou stranu měly obě strany. Nejprve Mata skvěle zakombinoval s Hazardem a dostal se do zakončení, ale bohužel pro domácí trefil jen boční síť. Mnohem blíže skórování byl na druhé straně Fabio Quagliarella, ten z otočky vystrašil fanoušky Chelsea, když míč olízl břevno.

Více už se v Londýně odehrát nestihlo, s remízou 2:2 jsou nakonec určitě spokojenější hosté, kteří prohrávali 2:0. Ač trochu nešťastně.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (1360)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele