základní skupiny - skupina H, 6. kolo
06.12.2011 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Plzeň remizovala s AC Milán a těší se na pohárové jaro

Plzeňská Viktorie i přes prospaný úvod druhého poločasu remizovala s AC Milán. Díky remíze nejen posílila náš národní koeficient, ale také postoupila do play-off Evropské ligy.

První poločas na počet šancí jednoznačně patřil Plzni. Úvodní ohrožení Ameliovy branky měl v 17. minutě na kopačce Pilař, který se krásně položil do Horváthova rohového kopu, nicméně branku nakonec přestřelil. V minutě pětatřicáté, kdy už Plzeň hrála bez zraněného Jiráčka, se zaskvěl jedním ze svých skvělých výpadů po pravé straně Rajtoral, a i když prakticky vše udělal dobře, to nejdůležitější mu chybělo - lepší zakončení.

Milánští hosté se osmělili až tři minuty po průniku pravého plzeňského beka, nicméně Seedorfova střela se po chybě střídajícího Daridy snesla vedle Čechovy branky. Plzeň odpověděla prakticky z další akce, avšak Pilař svůj pokus nasměroval jen do boční sítě.

A když pět minut před koncem po dalším Horváthově precizním rohovém kopu Čišovský hlavičkoval těsně vedle pravé Ameliovy tyče, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ten bohužel pro českého zástupce vzal za své krátce po přestávce. Plzni se vymstily první tři minuty druhého poločasu, během nichž dvakrát inkasovala. Prvně Robinho krásně sklepl míč na Alexandre Pata, jenž uplatnil důraz v souboji s Čišovským, pohrál si s bezmocným Čechem a do prázdné branky poslal první branku utkání.

Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Oba strůjci úvodní branky si tentokrát role vyměnili, Pato přihrál Robinhovi a ten, stejně jako jeho krajan před chvílí, podruhé zamířil do odkryté svatyně.

Útočná dvojice rossoneri však neměla dost. Deset minut po změně stran pronikl Pato kolem Bystroně a trefil levou Čechovu tyč. Nebezpečí však nebylo zažehnáno, Darida opět chyboval a Pato dostal druhou příležitost, tentokrát si však poradil i bez pomoci brankové konstrukce Čech.

Podobnou smůlu však měla i Plzeň - to když Petržela krátce po Patově akci taktéž mířil do tyče, od níž se míč odrazil ke Kolářovi, žel Bohu pro plzeňské stojícímu v ofsajdu.

To nejlepší si však Západočeši nechali na závěr utkání. Deset minut před koncem sice ještě Ďuriš mířil do tyče, vše si však vynahradil za pár minut. V 89. minutě totiž beci milánského celku pozapomněli na stopera Davida Bystroně, jemuž těžko neproměnitelnou přihrávku poslal Bakoš a Plzeň se tak dotáhla na rozdíl jedné branky.

Obecenstvo v Edenu začalo hnát jediného českého zástupce v evropských pohárech dopředu, na Horváthův přímý kop si naběhl dokonce i brankář Čech, sladká tečka ale teprve měla přijít. Běžela již třetí minuta nastavení, centr našel Michala Ďuriše, jenž z otočky podél Amelii určil konečný stav utkání.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (502)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele