základní skupiny - skupina D, 3. kolo
18.10.2011 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Real rozdrtil Lyon a jde za postupem

Suverénním vítězstvím 4:0 nad Lyonem se Real přiblížil postupu do osmifinále Ligy mistrů. Domácí měli celý zápas navrch a vedou s náskokem skupinu. Francouzi spoléhali hlavně na brejky, ale až na náznaky Bílý balet neohrozili.

Nejvyšší triumf v historii vzájemných zápasů zaznamenal s Lyonem v domácím zápase Real Madrid, který rozhodl o výsledku zejména ve druhém poločase. Svůj premiérový gól vstřelil Khedira. Bílý balet bez ztráty bodu a s čistým kontem vévodí skupině.

Domácí nastoupili překvapivě v základu bez Kaká a Higuaína, které nahradil Özil a Benzema a s Di Maríou a Cristianem Ronaldem na křídlech. Lyonu se zranil na poslední chvíli Gonalons, kterého nahradil talentovaný Fofana.

Hosté začali v hlubokém bloku v očekávání protiútoků. Real držel míč a snažil se ztéct obranný val Francouzů. Nejprve pálil zdálky Ronaldo, ale Lloris zneškodnil. Poté se na druhé straně dostal k prudké hlavičce Briand, ale těsně minul. Chvíli nato zatopil Lovren vlastnímu gólmanovi lehkovážnou malou domů.

V 19.minutě si krásně zpracoval míč Ronaldo, Benzema mu ještě přiťukl a Portugalec střílel nad. O minutu později se však stadion Santiago Bernabéu otřásl nadšením. Özil načechral roh na přední tyč, Ronaldo hlavou přizvedl a na zadní tyči dorážel Benzema.

Ve 23.minutě předvedla skvělou kombinaci dvojice Marcelo-Ronaldo a Brazilec pravačkou jen těsně minul. Tentýž hráč však málem ideálně namazal Briandovi, jehož pokus šel vedle branky. Agilní Brazilec nicméně o tři minuty poté nabil Ronaldovi, který pálil do boční sítě. Ve 29. minutě neuznali rozhodčí gól Gomisovi pro ofsajd.

Další šanci měl až o deset minut později Ronaldo, ale hlavičkoval vedle. Ve 40. minutě nebyl pro změnu uznána branka Benzemovi, pro předčasné rozehrání Xabiho Alonsa. V opakované situaci vyrazil skvěle Özilovu střelu Lloris. Poločas uzavřela další rána Ronalda mimo.

Začátek druhého dějství vyšlo domácím výborně. Benzema využil podklouznutí Koného a předložil gól a k tomu jubilejní Khedirovi, který nepohrdl. Real pokračoval v tlaku, Benzema z voleje pálil nad. V 55. minutě Bílý balet zvýšil náskok po útočné akci, kterou z takřka nulového úhlu zakončil Özil s pomocí Llorise.

Trošku kuriozní příležitost měl v 59. minutě Gourcuff, který využil špatného vyražení Casillase, ale střela zasáhla Gomise. Domácí měli další šanci po tečované střele Özila, kterou zlikvidoval Lloris. V 68.minutě měl šanci střídající Kaká, ale těsně minul. Brazilec byl velice aktivní, nejprve se připletl do cesty střele Ronalda a překazil mu radost z gólu, pak nedosáhl na Portugalcův ideální pas.

V 82. minutě završil skóre po rohu Kaká a sklepnutí volejem Ramos. Pak po spolupráci s Higuaínem měl šanci Kaká a tak jako v první půli uzavřel kanonádu domácích střelou mimo Ronaldo.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (475)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele