osmifinále - 1. zápasy
21.02.2012 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

CSKA Moskva v nastavení vybojovalo proti Realu remízu

Real Madrid byl hodně blízko k jednobrankovému vítězství v Lužnikách, když od osmadvacáté minuty vedl zásluhou branky Cristiana Ronalda. Další šance ale Bílý balet nevyužil a CSKA Moskva v úplném závěru gólem Wernblooma srovnalo na 1:1. Do odvety má přesto lepší karty španělský velkoklub...

Madridský gigant se opravdu velmi snažil, spoléhal na kompaktní projev a v některých pasážích se mu dařilo utancovat domácí do letargického zapomnění. CSKA místo toho spoléhalo na individuální herní styl a nutno uznat, že neustálý pressing moskevských borců dělal "Los Merengues" často problémy.

Wernbloom dnes nepříjemně dýchal na záda hráčů trenéra Mourinha, často velmi kontaktním způsobem je odzbrojoval a působil jako destruktivní prvek. CSKA hodně spoléhalo na Doumbiu, který neuspěl s Pobřežím slonoviny na Africkém poháru národů, a tak měl o motivaci postaráno. Vstřelit branku Realu Madrid by jistě bylo velkou satisfakcí.

Cristiano Ronaldo měl první velkou šanci poté, co jej fauloval právě pozdější hrdina Wernbloom. Příležitost měl také mladý talent Dzagojev, který ale v dobrém postavení minul. Ve skvělém světle se dnes představila také další posila CSKA, záložník Musa, který trápil obranu "Bílého baletu".

Pro celek Josého Mourinha nastala velmi záhy nepříjemná komplikace, když se zranil útočník Karim Benzema a musel být střídán Higuaínem. Ten měl prsty i v první velké příležitosti hostí. Ronaldo kombinoval s Khedirou a brankář Čepčugov musel dvakrát vytáhnout perfektní zákrok, aby udržel čisté konto.

Po půlhodině přišla první branka zápasu. Po centru z levé strany nedokázala obrana domácích odvrátit míč a ten usměrnil tím správným směrem Portugalec Cristiano Ronaldo - 1:0 pro hosty a vcelku dobrá výchozí pozice.

Seydou Doumbia velmi zlobil obranu Realu v čele s brankářem Casillasem, jeho rychlé nohy pálily velmi nebezpečně také chvíli před koncem prvního poločasu. Bylo jasné, že trenér Sluckij hráčům promlouval do duše, protože se jejich hra po změně stran zlepšila. Španělé kombinovali a s přehledem se snažili držet míč na svých kopačkách, občasné ataky CSKA nebyly větším problémem.

Další velkou příležitost spálil dnes poměrně individuálně hrající Callejón, který byl velmi aktivní, ale dnes mu nebylo přáno. Velkou šanci zahodil také v sedmdesáté páté minutě, kdy díky Ronaldovu pokusu mohl ve vápně v klidu zakončovat. Právě na neproměňování šancí mohou nyní hráči žehrat.

Ronaldo se mohl radovat podruhé, když se odražená střela dostala na hranici pokutového území až k jeho kopačkám, tentokrát ale poslal míč těsně vedle. A to byl nejspíš rozhodující okamžik, protože poté, co se na hřiště dostali Sekou a Necid, CSKA jakoby dostalo chuť hrát. Do vápna létal na vysokého českého útočníka jeden nebezpečný centr za druhým, Necid se také jednou dostal k přímému ohrožení brány, ale netrefil.

Což ho až tak moc mrzet nemuselo, protože Wernbloom srovnal. Berezuckij vrátil míč do ohně a právě čerstvá posila z Eredivisie srovnala krok. Běžela třetí nastavená minuta a CSKA vstřelilo gól.

Lepší pozici do odvety má ale i přesto madridský velkoklub. Nicméně Rusové dali jasně najevo, že s Realem jsou schopni hrát. Uvidíme, komu bude lépe sedět španělské slunečné počasí.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, goal.com

Komentáře (578)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele