základní skupiny - skupina F, 1. kolo
13.09.2011 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal na výhru neměl, Dortmund vydřel v závěru bod

Favorit skupiny F z Arsenalu na úvod Ligy mistrů uhrál na půdě německého mistra Borussie Dortmund remízu 1:1. Svěřenci kouče Jürgena Kloppa si hlavně za svůj výkon v poslední třicetiminutovce aspoň nerozhodný výsledek zasloužili. Na van Persieho trefu přitom odpověděl až v 88. minutě nádhernou střelou Perišič.

Domácí měli v první půli více ze hry, Arsenal však využil jednu ze svých tutovek a ujal se vedení. Borussia však po přestávce nic nevzdávala, předváděla stejnou hru jako v úvodním dějství a nakonec mohla slavit bod za zaslouženou remízu. A to ještě v první minutě nastavení spálil velkou šanci Lewandovski.

Už od úvodních minut se hrál pěkný útočný fotbal. Nejprve si vyměnili míč postupně Gibbs, Van Persie a Gervinho, gólman Weidenfeller však hned na začátku nezaváhal a útočníka Pobřeží slonoviny vychytal. Dortmund zahrozil jen minutu na to Grosskreutzem, ten ovšem neměl přesnou mušku a zamířil jen vedle.

Ve 12. minutě po celý zápas aktivní a neudržitelný Lewandovski užuž viděl míč v síti, když se mu podařilo zbavit se i gólmana Szczesnyho. Na brankové čáře mu ale zabránil ve skórování Sagna, jenž na poslední chvíli odkopl balón do bezpečí. Ve 33. minutě poslal navštívenku z voleje Van Persie, pouze však pro skvěle chytajícího Weidenfellera.

Ve 42. minutě se nakonec nizozemský forvard gólu přece jenom dočkal. Walcott ho našel svou parádní kolmicí a van Perise z běhu nikým nehlídán mířenou střelou na přední tyč otevřel skóre utkání. Do poločasu mohl ještě vyrovnat Lewandovski, jenže polský útočník tentokráte jako by nevěděl, co s míčem, takže jeho rána vyšla úplně vniveč.

V prvních patnácti minut druhého poločasu se hrála hodně vyrovnaná partie, až bránu větším způsobem ohrozil Gervinho. Byť byl hodně obtěžován, podařilo se mu přece jenom vystřelit mezi tři tyče, tam ale stál dobře připravený Weidenfeller. Od té doby to byl, dá se říci, jenom Dortmund, kdo se vydával do útoku.

A Arsenal měl někdy obrovské štěstí, jakým způsobem likvidoval soupeřovy možnosti. Třeba Götze v 69. minutě mohl potrestat hrubici hostující defenzívy, nebýt konečného obětavého zákroku Songa. Po deseti minutách měl vyrovnání na kopačce také Subotic, jenže ten i vinou své nerozhodnosti Szczesnyho nepřekonal.

Dvě minuty před koncem nakonec Borussia vybojovala bod. Standardku sice obrana Gunners odvrátila, bohužel pro ně ale jen do míst za vápnem, kde stál Perišič, který se s ničím nemazal, trefil míč ve vzduchu a jeho táhlá rána, na kterou se Szczesny poctivě díval přibitý na brankové čáře, skončila přesně v šibenici.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (453)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele