základní skupiny - skupina B
14.09.2010 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - Hapoel Tel-Aviv 2:0

Benfica byla v domácím prostředí hodně silná, navíc prokázala zkušenosti z minulých ročníků evropských pohárů a proti Hapoelu si tak připsala povinnou výhru 2:0. Trefili se Luisao a Cardozo.

Utkání začalo velmi zvolna a chvilku trvalo, než domácí Benfica převzala otěže a tempo hry. O aktivitu se snažilo zejména ofenzivní trio Saviola, Aimar a Cardozo. Druhý jmenovaný se po čtvrt hodině hry také dostal do první velké příležitosti. Po parádní přihrávce za obranu se řítil sám na Enyeamu, ale nigerijský gólman mu včasným vyběhnutím zabránil ve skórování. O pár minut později už to Benfice vyšlo. Po přetaženém rohu se míč dostal k Martinsovi, který centrem našel Luisaa a ten otevřel skóre - 1:0. Po pěti minutách se opět do skvělé šance dostal Argentinec Aimar, ale branku netrefil. Tlak domácí Benficy i nadále rostl. Ve 32. minutě měl další velkou šanci Gaitan, jeho střela letěla jen těsně nad branku.

Vzápětí mohli vyrovnat hosté z Tel-Avivu. Krásnou střelu Sahara však domácí brankář vytěsnil nad břevno své branky. Do poločasu už se nic vážného nestalo, a tak Benfica vedla po prvním dějství 1:0. Druhý poločas začal tam, kde skončil ten první, a to znamená okamžitým tlakem domácího celku, který moc dobře věděl, že druhý gól by už hodně napověděl o vítězi.

V 68. minutě Benfica udeřila podruhé. Jeden z domácích borců vyslal na branku hodně tvrdou střelu, kterou Enyeama neudržel a jen vyrazil. Pohotový Oscar Cardozo pak byl tam, kde má správný střelec být a dorážka už mu nedělala nejmenší potíže - 2:0. Poté tempo zápasu hodně opadlo a vypadalo to, že zápas se již dohraje bez větších šancí.

Krátce před koncem však mohl ještě výsledek zdramatizovat Tamuz, jehož tvrdá rána skončila bohužel pro Hapoel jen na břevně domácí branky. Poté si již Benfica dala pozor a své vítězství 2:0 si pohlídala.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Benfice se moc nedari...mel bych z toho zaapsu strach..pro me bez tipu

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jenom kvuli tomu kursu 02

Reagovat
smazaný uživatel

myslite ze daju obe muzstva goly?

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tady těžko tipovat, Benfica má problém v zakončení (viděl jsem páteční zápas s Victorií), Izraelci asi s bodem budou spokojený... plichta... 0:0 nebo 1:1... tipuju spíš bez branek...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Lorcan

Hapoel překvapí a aspoň jeden bod uhraje (ikdyž jak tady tak čtu příspěvky, tak to ani moc velký překvapení nebude)

Reagovat
Murtago

2:1

Reagovat
FC Porto FC

Benefica je řádně v prdeli takže ted by se měla zvednout

Reagovat
smazaný uživatel

benfica se musí zvednout!!! nic by ji nenakoplo jako výhra v temto zápase. Kde je ta úžasná forma z lonska :(

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

To bude dneska nejméně atraktivní a nezajímavý,nudný fotbal.! Si myslím teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně nečekám překvapení v tomto zápase a dávám 1.

Reagovat
smazaný uživatel

hrube podceneni izraelskeho celku 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele