základní skupiny - skupina C
07.12.2010 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Manchester se tentokrát rozešel s Valencií smírně 1:1

Konfrontace anglické a španělské kopané skončila remízou 1:1. Manchester United i Valencia měli velké množství příležitostí, ale diváci se museli spokojit jen se dvěma brankami. Už předem bylo jasné, že výsledek dění ve skupině neovlivní.

Po čtvrthodině hry šel sám na brankáře Anderson, jenže střela mu nesedla podle jeho představ. Horko bylo i na druhé straně, Domínguez nečekaně rozehrál standardku a Amos musel vytáhnout pohotový zákrok. Domínguez byl i o chvíli později ústřední postavou, znovu jej však zneškodnil Amos. Diváci se rozhodně nenudili, ze sedadel je zvedal Berbatov, který šel sám na branku a zvolil kličku, to mu však brankář Valencie nezbaštil.

A spalování šancí pokračovalo, Rooney se zbavil Miguela, a pak našel volného Parka, brankář Guaita zázračně chytil.

Dominguez z brejku poslal do čisté gólovky Hernandéze, který se mu za přihrávku odvděčil a vstřelil úvodní branku utkání - 1:0 pro Valencii. Manchester mohl odpovědět ihned, Nani našel Rooneyho, který nastřelil břevno a následně ještě minul prvně jmenovaný Portugalec.

Ve druhém poločase bylo k vidění velké množství šancí, a diváci nudou rozhodně netrpěli. Rooneyho střílený centr brankář Valencie vyrazil, a za chvíli v pohodě lapil Berbatovu hlavičku. Bulharský útočník dokonce vstřelil branku, ta ale nebyla pro ofsajdové postavení uznána. Také Španělé se dostali do nebezpečného zakončení, Aritz Aduriz si naběhl na rohový kop a pořádně vystrašil domácí fanoušky.

Manchester ale stupňoval svůj tlak, Park proběhl pokutovém územím a Rooney z otočky těsně minul. Snaha Rudých ďáblů byla nakonec sladce odměněna, Park tvrdě vystřelil a Anderson dorazil - 1:1. Valencia zareagovala nepříliš nebezpečnou střelou Albeldy. Další šanci domácích měl znovu Berbatov, brankář Guaita pokaždé zlikvidoval. Činil se i Amos, který pro změnu lapil Adurize. Utkání nakonec vítěze nepoznalo, a skončilo 1:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (303)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele