základní skupiny - skupina B
24.11.2010 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Hapoel Tel-Aviv - SL Benfica 3:0

Fotbalisté izraelského Hapoelu Tel Aviv překvapili na svém stánku portugalskou Benfiku a díky skvělému výkonu v obou poločasech si připsali vůbec první výhru ve skupině. Díky ní si uchovali alespoň malou naději na postup do Evropské ligy, ovšem musejí na závěr vyhrát na půdě francouzského Lyonu a k tomu doufat, že Benfika doma nezdolá Schalke. Benfika kvůli prohře může definitivně zapomenout na postup do osmifinále Ligy mistrů.

Přitom vše se zdálo být jasné, a pokud by portugalský mistr dokázal zvítězit, naděje na účast mezi nejlepší šestnáctkou by byla přinejmenším slušná. Takhle se i kvůli výhře Schalke nad Lyonem brána zavřela nadobro. Benfika bude bojovat alespoň o Evropskou ligu a pokud izraelský tým, který měl do tohoto duelu pouze jeden bod díky minulé bezbrankové remíze se Schalke, vyhraje, tak musí zdolat před vlastními fandy německý výběr.

Hrdinou zápasu se stal Eran Zahavi. Ten nejprve v úvodním poločase dostal svůj tým do vedení, v nastaveném čase druhého dějství pak pojistil dvoubrankové vedení. Hosté se dostali do první šance už ve druhé minutě, avšak tvrdou střelu Alana Kardece z dobrých pětadvaceti metrů dokázal dobře zlikvidovat Vincent Enyeama. Hned na to byl nadvakrát Nicolas Gaitan vychytán znovu skvělým Eneyemou, tlak portugalského výběru i tak pokračoval.

Velkou oporou byl právě Enyeama, jenž dobře zachytil též ránu Eduarda Salvia. Hosté se probudili až ve druhé půlce úvodního dějství, rána Gila Vermoutha ale šla těsně vedle. Jenže ve 24.minutě se již stav změnil. Po přímém volném kopu Shaye Abutbula nedokázala domácí obrana odvrátit balón do bezpečí a hlavičkující Zahavi se trefil přímo do levého horního rohu. O tři minuty později zkusil srovnat Kardec, avšak jeho pokus šel těsně mimo tři tyče.

Hned po pauze zkusil štěstí střídající Oscar Cardozo, pravou tyč však o kousek minul. O něco později domácí opět podržel Enyeama, když na něj nevyzrál ani Javi Garcia. Hapoel přidal pojistku čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy rohový kop Zahaviho nedokázala domácí defenzíva zachytit a na zadní tyči byl nekompromisní Da Silva - 2:0. V samém závěru upravil na konečných 3:0 Zahavi po překrásném centru Yossiho Shivhona.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica musi vyhrat jestli chce postoupit......tezky zapas..nicmene tip 2??

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
lajka30

konfrontace portugalské a řecké kopané?

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj, jsem se upsal! Jsem před tím psal Pana - Barca, tak mi to utkvělo v hlavě nějak. Omluva!

Reagovat
lajka30

to sem myslel jenom ze sransy stejně si toho nikdo nevšim

Reagovat
smazaný uživatel

O to nejde. Když mne někdo na chybu upozorní, beru to spíš jako plus do budoucna, než jako nějaký šťouchání atd.

Reagovat
lajka30

srandy

Reagovat
smazaný uživatel

Zasranci portugalsti mi zas poserou listek

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře ti tak!

Reagovat
smazaný uživatel

proc jako dobre mi tak?

Reagovat
smazaný uživatel

lidi to snad ani neni možný, ja si pojistim sazku zapasem bez remizy za kurz 1,2 a ty zajebany hovada prohrajou 3-0??? 12 tisíc mi vzali ty zmrdi.... furt tikety s jednou chybou proc se me ta smula drzi?????!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hele ja to mel jako experta s bonusem 35 000 a v akovce na 5000 :DD totalni vymrd a vcera arsenal dokonce na 40 000 bonus jen 2 chyby a mas stene hovno ..

Reagovat
smazaný uživatel

vysledek ale prubehu neodpovida ani nahodou, tohle je jedna z nejkrutejsich porazek

Reagovat
smazaný uživatel

do 80 min aviv mel 2 strely na branu a dal 2 goly po standartkach a to tak ze vic stastny goly dat nejdou

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím dobře? Benfika kopala 21 rohů , to musel bejt zápas ono i ty ostatní statistiky jsou výmluvný...

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Židi. No a Benfica si zavřela dveře sama.

Reagovat
blaugrana

Luiz má byť nejaká vychadzajúca stopérska hviezda ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele