osmifinále - 1. zápasy
15.02.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tottenham si z Milána veze nadějnou výhru

Deštěm zkrápěné San Siro vidělo pouze jednu branku a to v síti domácího týmu. Výhru Tottenhamu zařídil gólem z 80. minuty Crouch.

První poločas toho divákům moc nenabídl, za pozornost stálo pouze střídání gólmana Abbiatiho kvůli zranění a střela Van der Vaarta ze závěru první pětačtyřicetiminutovky. Druhé dějství už přineslo zajímavější průběh hry, padl však jediný gól. Ve čtvrté minutě nastavení pak rozhodčí neuznal vyrovnávací gól Ibrahimoviće kvůli ofsajdu domácího útočníka.

Úvod utkání patřil hostům, kteří byli aktivnějším týmem a několikrát se dostali na dostřel domácí branky. V deváté minutě musel domácí brankář Abbiati zasahovat proti nebezpečnému centru Lennona, který mířil na dlouhána Crouche. O pár chvil později se stejná situace opakovala. Jeden ze vzdušných soubojů s útočníkem hostů Crouchem se však strážci milánské svatyně stal osudným a kvůli zranění musel v 18. minutě střídat.

Milánské AC se osmělilo až v 21. minutě, ale centr Ibrahimoviće mířící do malého vápna vyrazil gólman Tottenhamu Gomes. S přibývajícím časem se hra vyrovnala, ale diváci žádnou vyloženou šanci neviděli. Až ve 43. minutě nebezpečně pálil Van der Vaart, ale nový muž v milánské brance Amelia jeho střelu vyrazil do bezpečí. První půle toho více nenabídla.

I druhá půle začala šancí Tottenhamu, Van der Vaart ale chytrým lobem domácí branku netrefil. Pak se ale na druhé straně do gólové šance dostal hlavičkující Yepes, toho ale fantastickým zákrokem vychytal gólman anglického týmu Gomes.

Po hodině hry to na hřišti začalo pořádně jiskřit, nejprve Flamini ostře fauloval Čorluku, o pár momentů později postrčil kapitán domácích Gattuso asistenta trenéra hostů. Poté však přišel na řadu zase fotbal.

V 61. minutě se souboj Gomes - Yepes opakoval, jako vítěz opět vyšel gólman Tottenhamu. Branka padla až v 80. minutě, po rychlém brejku zatáhl míč do pokutového území Milána Lennon a předložil míč Crouchovi. A ten měl snadnou práci, zblízka uklidit balón do sítě - 0:1.

Na obdržený gól už červenočerní nedokázali i přes závěrečný tlak reagovat. Ibrahimović sice vstřelil gól, ale byl v ofsajdové pozici. Tottenham si tak veze na ostrovy nadějný výsledek do odvety.

Autor: Tomáš Lavický

Komentáře (1511)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele