základní skupiny - skupina G
15.09.2010 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán má první tři body, vystřelil mu je dvougólový Ibrahimovič

Auxerre se po několika letech znovu představilo v Lize mistrů a návrat to nebyl z nejvydařenějších. Francouzský celek prohrál na hřišti AC Milán, jemuž se povedlo udobřit si fanoušky po sobotní porážce v Ceseně. V duelu padly dvě branky a obě dal Zlatan Ibrahimovič.

Auxerre přitom rozhodně neodehrálo špatný zápas a že do Milána nepřijelo jenom bránit ukázal již úvod, v němž Abbiatiho vyzkoušel Birsa. Domácí brankář měl práci i o chvíli později, po souboji se Zambrottou se marně dožadoval penalty Langil, akce pak pokračovala a Abbiati si na své konto připsal další zákrok.

Sorin v hostující svatyni se poprvé zapotil po trestném kopu Pirla, na druhé straně pak kopal roh Oliech a Coulibaly svou hlavičkou označoval spojnici břevna a tyče.

Velkou šanci pak zazdil i Langil, hráči Auxerre postupovali v přečíslení, Langil ovšem ignoroval nabíhající Jelene a Hengbarta a celou akci zakončil nepřesnou střelou.

První poločas branku nepřinesl a nic na tom nezměnil ani souboj Mignota s Patem, po kterém chtěl domácí útočník penaltu.

Pato byl vidět i na začátku druhé půle, s jeho pokusem si Sorin poradil. Sorin byl následně úspěšný i proti střele Pirla, ještě předtím to hlavou po centru Pedrettiho zkoušel neúspěšně Mignot.

Rossoneri v těchto chvílích přebírali iniciativu, po centru Antoniniho se marně natahoval Ibrahimovič, více štěstí už měl Boateng, jeho zakončení ale zablokoval Hengbart.

V 66. minutě už se hvězdná domácí ofenzíva prosadila, centr Ronaldinha se dostal až k Ibrahimovičovi a ten poslal míč do sítě - 1:0.

O tři minuty později pak Rossoneri udeřili znovu a mezi střelce se opět zapsal švédský útočník, který opět profitoval z práce Ronaldinha. Ten si poradil s bránícími hráči a Ibrahimovič pak přesným zakončením dodal domácím potřený klid - 2:0.

Ronaldinho byl při chuti, na jeho další nabídku nedosáhl Boateng. Další minuty patřily Auxerre a jeho snaze o snížení. Dobře střílel Oliech, na svém místě byl opět Abbiati. Toho pak dokonce překonal Le Tallec, jehož branka nebyla uznána pro jasný ofsajd. Tečku za zápasem pak udělala akce Ronaldinha s Robinhem, branku sice nepřinesla, domácím to radost ale zkazit nemohlo.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (389)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele