základní skupiny - skupina G
04.11.2009 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla poprvé ztratila, přesto si zajistila postup

Sevilla sice doma ztratila dva body, přesto se může radovat z postupu. Španělský celek si díky dnešnímu výsledku připsal již svůj desátý bod a na horší než druhé pozici se již nemůže objevit. Stuttgart má díky získanému bodu stále šanci na postup ze druhého místa.

Sevilla tak vůbec poprvé letos v Lize mistrů zaváhala, předchozí tři duely totiž vždy bez větších problémů zvládla a s devíti body kralovala skupině G. Navíc s fantastickým skóre 9:2. Poslední potřebný bodík si pak tým zajistil dnes proti Stuttgartu, který v nejprestižnější klubové soutěži remizoval již potřetí ze čtyř zápasů. Díky bodovému zisku má tak stále naději na druhé postupové místo, jež momentálně hájí rumunská Unirea Urziceni. Ta má o dva body více než loňský třetí tým Bundesligy.

Dlouho se přitom vše vyvíjelo podle představ domácích. Skóre otevřel po čtvrthodině hry domácí záložník Jesús Navas, stav 1:0 pak vydržel až do 78. minuty. To totiž na konečných 1:1 upravil hostující Zlatko Kuzmanović.

Začátek zápasu patřil spíše domácímu týmu, žádný z celků se ale do žádných odvážnějších akcí nepouštěl. To se změnilo až ve 14. minutě. Ndri Romaric přihrávkou oslovil Luise Fabiana, ten z první přiťukl na dobře postaveného Jesúse Navase. Španělský záložník měl již vcelku jednoduchou práci, téměř odkrytou branku neminul a poslal tak svůj tým do vedení 1:0.

Hosté se do první vážnější příležitosti dostali zhruba po půlhodině hry. Arthur Boka si naběhl zprava do pokutového území, z jeho rohu také vypálil; dobře si ale počínal brankář Javi Varas, který dokázal rychle vyběhnout a zmenšil tak zakončujícímu hráči úhel. Stuttgart již toho do přestávky moc nevymyslel, Sevilla se pochopitelně do žádných ofenzivních náletů nepouštěla a skóre tak bylo na konci druhého poločasu stále 1:0.

Kouč hostů asi nebyl s výkonem svého týmu příliš spokojený, rozhodl se tak rovnou pro dvě změny v sestavě. Místo Hilberta přišel Rudy, Boulahrouze zase nahradil Celozzi. Právě první jmenovaný náhradník se objevil v úvodní šanci poločasu. V 52. minutě se postavil k přímému kopu a - těsně minul. Ještě větší šance se ale ukázala o dvě minuty později. Tentokrát ji měl na svědomí Pavel Pogrebnyak. Ten svou hlavičku opřel do břevna Varasovy brány.

Vše se ale změnilo v 74. minutě. Aldo Duscher, který byl na hřiště teprve 12 minut, musel hřiště opustit. Ne ale proto, že by viděl červenou kartu, nýbrž proto, že se zranil. A protože domácím již žádná střídání nezbývala, museli dohrát utkání v desíti. Stuttgart tak ožil a najednou se tlačil do útoku za vyrovnávací brankou.

Ten nakonec také přišel. Deset minut před koncem získal ztracený míč Kuzmanović, který zpoza pokutového území napálil míč za bezmocného brankáře - 1:1. Nicméně německý tým se již k ničemu dalšímu nedostal, přesto může být s výsledkem poměrně spokojený - jako první totiž o body obral do té doby suverénní Sevillu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / yahoo.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mam takové tušení že Stuttgart na to nemá aby dal v Seville tolik golu a to že jich dostane naloženo o tom není pochyb

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

studgart x2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0, SEVILLA FC!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tutovka 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tutovka 1

Reagovat
smazaný uživatel

kanoute sice nehraje ale i tak si myslim že jim sevilla dá tak 4

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení měsíce - Stuttgart vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

kazan-barcelona 1.polc. 1

lyon-liverpool 1.polc. 0

kyjev-inter 1.polc 0

sevilla-stuttg 1.polc 1

arsenal-alkmar 0:1 handicap 1

co hovorite na to?

Reagovat
Ligter

Já teda nevěřím téměř žádnému tipu.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Ligter

Jednoznačné 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

krasna 02 :-) jistotka ktera vysla :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele