osmifinále - 1. zápasy
16.02.2010 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real v Lyonu zklamal, doma bude dotahovat jednobrankové manko

Olympique Lyon ani potřetí nenechal Realu doma ani bod a porazil španělský tým gólem Makouna. Real po šedivém prvním poločase zlepšil hru v druhém dějství, ale na otočení výsledku to nezměnilo. Domácí po důrazné hře a nebezpečných průnicích vyhráli zaslouženě.

Kouč Lyonu Puel učinil v základní jedenáctce několik změn, na levém beku nastoupil Cissoko, ve středu zálohy Toulalan místo Gonalonse a v útoku se místo Kallstroma objevil Pjanič a za Gomise naskočil zkušený Govou. Hosté nastoupili v očekávané sestavě, pouze ve středu záložní řady nahradil Mahamadou Diarra trochu překvapivě svého jmenovce Lasse.

První větší šanci měli po přihrávce Arbeloy a průniku Higuaína hosté, ale přihrávku Argentince zblokoval ve vápně Cris. Takřka okamžitě odpověděli a mnohem nebezpečněji domácí. Govou z voleje však napálil jen boční síť. O chvíli později tentýž hráč střílel z velmi podobné pozice nad. Průnik Kaká zastavil jistým skluzem Reveillere.

V 15. minutě předvedl pěknou patičku Ronaldo na Higuaína, ale jeho prúnik do vápna překazil Boumsong. Pokusy Reveillera a Lisandra šly mimo Casillasovu branku. Pak odpověděl dvěma střelami Marcela, kterou zblokoval Boumsong, a Higuaína, kterou lapil Lloris.

Po několik minut se nic zvláštního nedělo, Real se nedostával do koncovky, domácí hrozili brejky. Střela Lisandra zpoza vápna šla vedle. Pak se na obou stranách žlutilo, karty dostali Govou, Arbeloa a Marcelo. Dlouhý pas Xabiho na Higuaína zblokoval Cris.

Lyon šel do tlaku a Delgado krásnou střelou z voleje trefil po rohu tyč. Realu vázl přechod mezi zálohou a útokem, kde ztrácel a často si vypomáhal i zbytečně nakopávanými míči dopředu. Převahu domácích zdůraznil na konci poločasu přímým kopem mimo Pjanič.

Do druhého poločasu nastoupil místo Marcela Garay, přesto to nebylo příliš platné, protože už ve 47. minutě prošel nikým neobtěžován středem Makoun, napřáhl a míč skončil v pravém horním růžku Casillasovy branky. Za hosty odpověděl hlavičkou po přímém kopu Kaká. Real se trochu více dostal do hry, ale jeho snaha troskotala na dobře organizované obraně domácích.

Další šanci měli domácí po přímém kopu Pjaniče, ale Lisandro hlavičkoval nad. Vzápětí daroval Casillas z výkopu Lisandrovi druhou šanci, ten však střílel těsně vedle. Potom se probil středem Ronaldo a jeho střela šla rovněž minula branku.

Potom zase úřadovali domácí, nejprve pronikl středem Lisandro, přihrál Cissokovi, jehož střelu vyrazil Casillas, následný slibný centr Govoua zastavila obrana Realu. Z protiútoku se dral do šestnáctky Higuaín, ale Lloris jeho střelu vyrazil. Poté se na hřiště podíval Benzema právě místo Higuína.

Po dalším přímém kopu Pjaniče hlavičkoval do Casillase Makoun a po chvíli střílel vedle Lisandro. Na druhé straně ho napodobil slabým pokusem Cristiano Ronaldo po přihrávce Benzemy. Za několik minut pálil z přímého kopu Ronaldo jen do zdi. A další střelu Benzemy chytil snadno Lloris.

V posledních minutách skončil pokus Kaká po krásném pasu Xabiho tečovaný vedle a z následného rohu hlavičkoval těsně nad Ramos. Závěrečnou střelou se prezentoval Ronaldo, ale i tu mu Lloris chytil. Real tak neprolomil zakletý stadion Gerland ani potřetí a v odvetě bude muset dohánět náskok Francouzů.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (587)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele