osmifinále - odvety
17.03.2010 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Barcelona překvapení nedopustila, Stuttgart smetla 4:0

Katalánský celek rozhodl o svém postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů během úvodních dvaceti minut, kdy vstřelil hned dvě branky. Další dva přesné zásahy přidala s chutí hrající Barcelona v druhém dějství. Vysoká prohra je pro Stuttgart zasloužená. Německý celek si totiž žádnou gólovou šanci za celý průběh střetnutí nevytvořil.

Už úvodní minuty ukázaly, který tým bude útočit a který v jedenácti lidech bránit. Barcelona se sice tlačila před branku Stuttgartu, ale v první desetiminutovce si žádnou vyloženou šanci vytvořit nedokázala. Poté však přišla třináctá minuta a skvělá individuální akce Messiho. Ten si posunul míč až těsně před pokutové území hostů, perfektně vystřelil a míč zapadl přesně pod břevno branky Stuttgartu.

Hosté následně pochopili, že pokud chtějí pomýšlet na účast v další fázi Ligy mistrů, musí se vydat i za svoji polovinu hřiště. Německý klub si ale žádnou vážnější příležitost nevytvořil. Naopak to byli domácí, kdo přidal druhou branku. A zase u toho byl Messi, který milimetrovou přihrávkou našel v šestnáctce Tourého. Ten stačil balón ještě přihrát Rodríguezovi, jenž ho pohodlně dopravil do branky a poslal katalánský klub do dvoubrankového vedení.

Stuttgart se poté snažil otevřít hru a hrát více na riziko, ale jeho kombinace ztroskotávala daleko před pokutovým územím Barcelony. Domácí se snažili hrozit především z rychlých brejků, ale slibné šance byly ukončeny buď ofsajdovým praporkem, nebo útočným faulem.

Po dvou rychlých gólech už diváci ale žádnou vážnou gólovou příležitost neviděli a první pětačtyřicetiminutovka tak skončila vedením Barcelony 2:0.

Druhý poločas začal šancí aktivního Messiho, ten se však přes bránícího hráče neprosadil a míč skončil v zámezí. Blízko třetího gólu byl deset minut po začátku druhého dějství Touré, ale rána z jeho kopačky branku hostů minula jen o pár decimetrů.

Po hodině hry se ale definitivně rozhodlo o postupujícím. Výborně hrající Messi se po Alvesově patičce obtočil kolem jednoho z bránících hráčů a po zemi vystřelil. Míč se pod padajícím Lehmannem potřetí dostal za záda gólmana hostů.

Německý brankář se musel vytáhnout dvacet minut před koncem, kdy reflexivně zneškodnil hlavičkový pokus Messiho. V závěrečných minutách střetnutí to stále byla Barcelona, kdo se tlačil do gólových situací, brankou ale skončila až ta poslední šance.

Střídající Krkić hned prvním dotekem s míčem počtvrté překonal Lehmanna a uzavřel gólový účet zápasu na 4:0.

Autor: Tomáš Lavický

Komentáře (461)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele