základní skupiny - skupina D
08.12.2009 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Atlético Madrid prohrálo s Portem, na Evropskou ligu to stačí

Atletico Madrid dosáhlo i přes vysokou porážku 0:3 na postup do jarní fáze Evropské ligy. Jeho nejbližší sok, tedy APOEL Nikosia, totiž pouze remizoval na Stamford Bridge a zásluhou lepších vzájemných zápasů si tak uchoval naději na zisk alespoň jedné trofeje španělský klub.

Atleticu k přestupu do Evropské ligy stačil stejný nebo lepší výsledek, než jakého dosáhne kyperský APOEL Nikosia. Na ten čekal zájezd na Stamford Bridge, tudíž šance fotbalistů z Pyrenejského poloostrova byly solidní. APOEL navíc v Anglii uhrál "pouze" bod, a tak byl výsledek úterního utkání z pohledu Atletica druhořadý. Jenže to bylo z dobrých zpráv pro borce z Madridu úplně vše.

Porto s naprostým přehledem dokráčelo k hladkému postupu a podobně jako v loňském roce, i tentokrát z cesty odstavilo Atletico. Totéž chtělo zopakovat i v závěrečném klání celé skupiny a na soupeře vlétlo jako uragán. Portugalští šampióni potřebovali ke vstřelení branky pouhých 90 vteřin. Na rohový kop Rodriguéze vyskočil Bruno Alves a přesnou hlavičkou nedal brankáři Asenjovi žádný nárok.

Asenjo se musel mít na pozoru také o chvilku později, když ho pořádně vylekal Valeri, druhý gól však na sebe nenechal dlouho čekat. Dalekonosný pokus Fucileho domácí gólman pouze vyrazil k dobíhajícímu Falcaovi a ten s přehledem zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Stejným poměrem prohrálo Atletico také svůj úvodní duel na půdě Porta a vše tedy bylo na nejlepší cestě minimálně k zopakování téhož výsledku.

Nicméně hostitelé neházeli předčasně flintu do žita a snažili se o vstřelení alespoň kontaktní branky. Maxi Rodriguéz ale nechal vyniknout pouze brankáře Heltona, Aguero na přízemní Forlánův centr těsně nedosáhl. Jenže vzadu to byla stále stejná bída. Falcao však zvýšení náskoku s díky odmítl. Rovněž po opětovném příchodu z kabin se herní obrázek nezměnil. Porto v klidu praktikovalo svou taktiku rychlých protiútoků, Atletico pouze bušilo do obranného valu.

Právě jeden z těchto svižných přechodů do útoku málem znamenal třetí pohromu pro Španěly. Falcao ovšem mířil hlavou těsně mimo. Domácí zahrozili Forlánem, jehož ale u bližší tyče vychytal pozorný Helton. Definitivně rozhodnuto pak bylo v 76. minutě. Do role hlavního hrdiny se pasoval brazilský internacionál Hulk. Ten napřáhl na hranici šestnáctky a prudkou ranou pod břevno upravil na 3:0. Hrstka zbylých diváků pak ještě mohla zatleskat skvělému zákroku Asenja proti velké příležitosti Rodriguéze.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
Paddy

4.6 tak to musim dat 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

obávám se, že atletico vyhraje 2:0, ale postup máme v kapse, tak su klidný, FC PORTO OLÉ!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 nádherný fotbal....

Reagovat
smazaný uživatel

ckej,porto uz nemuze z prvniho...ne???

Reagovat
smazaný uživatel

No a ???

Reagovat
smazaný uživatel

nulka jako z pohádky

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

LM je opravdu nevyzpytatelná, ale super výkon draci! FC PORTO OLE!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

OSTUDA!!! TRAGEDIE!!! HNUS!!!

postoupit do EL si zaslouzili kyprani, kteri kazdy zapas podali vykon na hranici svych moznosti, my ani nahodou...

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico dělá ostudu PD.....

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle tým by už neměl hrát poháry, to co zase předvedli...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele