základní skupiny - skupina B
16.09.2008 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Brémy zaváhaly, Anorthosisu branku nevstřelily

Jasnou záležitostí mělo být pro Werder Brémy úvodní kolo základní skupiny Ligy mistrů proti kyperskému Anorthosisu, ten však v utkání podal srdnatý výkon a na Weserstadionu uhrál cennou bezbrankovou remízu.

Navzdory mnoha šancím, které si německé mužstvo vytvořilo, nebylo schopno Anorthosisu vstřelil v průběhu devadesáti minut jediný gól. Kypřané dobře organizovali svou obranou řadu a tvrdě pracovali, nakonec vybojovali bod hned ve svém historicky prvním zápase Ligy mistrů.

Podle očekávání převzal Werder taktovku utkání hned od úvodních vteřin a už v páté minutě mohl otevřít skóre Markus Rosenberg, jehož hlavička byla ale po centru Daniela Jensena odražena na rohový kop, ten zahrával Diego, jenž vybídl k zakončení Nalda. Domácí hráč však bránu hostí netrefil.

I přes tlak, který Brémy na kyperský tým vyvíjely, se dokázal Anorthosis dostat na dostřel brance Wieseho, který si v průběhu zápasu na míč příliš nesáhl. Vincent Laban našel v prostoru penalty Paula Costu, hostující záložník však poslal svůj pokus nad horní konstrukci brány. Poté domácím tým pokračoval ve svém náporu, brankové příležitosti ale stále ne a ne přetavit v gól. Neúspěšnými střelci byli Rosenberg, Claudio Pizarro i Mesut Özil.

V druhé půli opět výjimečně zahrozili Kypřané, když Hawar Taher, který vystřídal Paula Costu, pronikl do pokutového území, kde ale ztroskotal na brankáři Timu Wiesemu. Werder Brémy se stále hnaly za gólem a v další šanci se ocitl Sebastian Boenisch, který ale svou ránu namířil příliš vysoko. A když po přihrávce Özila neuspěl ani Hugo Almeida, musel se německý favorit spokojit pouze s jedním bodem.

Na Kypru mohou být po dnešním večeru naprosto spokojeni, bod z Weserstadionu je velice cenný a v konečném zúčtování se může hodit. Zato Brémy by se měli pořádně zamyslet nad svou produktivitou a do příštího zápasu si trochu nacvičit proměňování šancí.

Autor: Petr Páral / uefa.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bremy vyhrajou 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
M11

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nevídaných 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:4

Reagovat
Radin

0:0

Reagovat
Radin

další trefa,Radine ty si výborný tipér

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

famagusta perkvapi..bude to 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Werder vyhraje 3:1 Pizzaro,Pizzaro,Diego:Savio

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by fakt husty kdyby famagusta uhrala nejakj bod

Reagovat
smazaný uživatel

prekvapeni vecera: 7:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

pekne Famagusta

Reagovat
Shevchenko

Proč na ty žebráky pořád vsázím?

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
milan78

taky sem na tom vyhořel se slušnejma prachama.., četl jsem statistiku, že brémy poslali jen jednu střelu mezi tyče a asi 17 mimo, územní převaha 69% a kypr tuším 3 střely na bránu, čili kypr slušnej betton jako by je trénoval otto rehagel, borec co zavedl v řecku a blízkém okolí antifotbal

Reagovat
smazaný uživatel

powedeal som ze to bude remmiza..hoci som tipowal 1:1...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele