základní skupiny - skupina B
26.11.2008 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Werder převahu nezužitkoval a v Lize mistrů končí

Famagusta do utkání s Brémami vstupovala s tím, že když duel zvládne a Inter porazí Panathinaikos, postoupí mezi nejlepších šestnáct týmu Ligy mistrů. Kyperský tým však s Werderem na domácím hříšti pouze remizoval 2:2.

Do dvoubrankového vedení dostali domácí tým Nikos Nikolaou a Savio, jeden bod nakonec Němcům zařídili z pokutového kopu Brazilec Diego a tři minuty před koncem Hugo Almeida.

V první vážnější příležitosti se ocitla Famagusta, když po čtvrthodině hry po centru Jeffreyho Leiwakabessyho hlavičkoval nepřesně Sinisa Dobrasinovic. O sedm minut později bylo horko u druhé branky, když ránu Diega vytěsnil Zoltan Nagy.

Po půlhodině hry se dostal po přihrávce Huga Almeidy opět do šance brazilský playmaker, který ale ani napodruhé nebyl úspěšný. Poté nastřelil břevno sám Almeida. Neuspěl ani se svým projektilem Naldo.

Ve druhé polovině polovině hlavičkoval po centru Hunta těsně vedle Almeida. V 62. minutě udeřil domácí tým, když po rohu Savia rozvlnil síť hostující brány střelou z voleje Nikos Nikolaou. O šest minut později Kypřané své vedení zdvojnásobili, po rychlém brejku rozjásal domácí fanoušky dorážkou bývalý hráč Realu Madrid Savio.

Německé mužstvo ale zbraně nesložilo, v sedmdesáté druhé minutě se po zákroku Nikolaoua poroučel k zemi v pokutovém území Aaron Hunt a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Z následné penalty snížil na rozdíl jediného gólu Diego.

Tři minuty před koncem utkání se zelenobílým povedlo dokonce vyrovnat, když se po přihrávce Markuse Rosenberga v koncovce nemýlil Hugo Almeida, který mohl v samotném závěru utkání ještě strhnout vedení na stranu Werderu, v samostatném nájezdu ale tváří v tvář domácímu gólmanovi zklamal.

I přes remízu má Famagusta stále velkou šanci postoupit do jarní části Ligy mistrů, a to když se jí v posledním kole základní skupiny podaří porazit řecký Panathinaikos. Brémy jsou naopak na dně a na osmifinále milionářské soutěže už myslet nemohou.

Autor: Petr Páral

Komentáře (19)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

nečekaná výhra domácích 2:1, a přiblížení k postupu!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

já doufám že vyhrajou a zajistí si postup...bylo by to překvapení, ale ze předváděnou hru by to byl podle mě zasloužený postup...

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznacna 10 s over 2,5 golu. Doufam, ze Famagusta postoupi do vyrazovacich boju.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

To je absurdni.

Reagovat
šolim

Tipuji 1:1 a otevřenou záležitost pro poslední kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 a do posledního kola at je to zajímavé?

Reagovat
smazaný uživatel

Inter 1,Brémy 2 a poslední kolo Brémy 1 doma s Interem a je jasný kdo postupuje......

Reagovat
satan_666

tak tohle je zápas asi dneska na tipování nejtěžší...ale Famagusta je sympatickej tým a přál bych postup,uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

NEPROHRA FAMAGUSTY

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

paráda Famagusta! Na rozdíl od...............

Reagovat
stas87

skoda moj oblubeny tim konci co nedal almeida ku konci za stavu 2:2 na co nam je ze sme mali viac strel ako famagusta ked dame len dva goly a dva si nechame dat???snad bude aspon uefa na ukor famagusty

Reagovat
smazaný uživatel

tak o tom ani nepremyslej Inter u vas vyhraje nic jineho mu nezbyva

Reagovat
smazaný uživatel

Toje dobře ::thumbsdown nemam rad Bremy

Reagovat
smazaný uživatel

Werder snad ČT ani jednou nedávala a přitom hraje daleko krásněji, než CFC, ach jo Oto...

Reagovat
GEGE

Velká škoda Werderu jsem to přál...Ale snad nic nevypustí a porazí v dalším kole Inter.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele