osmifinále - 1. zápasy
19.02.2008 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke zdolalo Porto a má slušnou šanci na postup

Duel mezi Schalke 04 a FC Portem byl asi nejméně atraktivní z úterního programu Ligy mistrů, týmy se také soustředily přednostně na obranu a o gól lepší byl domácí celek. Do odvety mu výsledek 1:0 dává slušné šance postoupit. V dresu Schalke se objevil v základní sestavě agilní playmaker Rakitič, v útoku dvojice Asamoah a Kuranyi. Ani Portu nechyběly hvězdy, hráli Quaresma i Lucho González.

Lepší start do zápasu měli domácí a o všem podstatném se rozhodlo už ve 4. minutě. Schalke vedlo akci středem hřiště, krajní bek Rafinha zakombinoval s Jonesem, vystřelil, Helton míč jen vyrazil a volný Kuranyi, přestože míč ideálně netrefil, ho poslal přes klouzajícího beka do opuštěné branky k tyči. Další možnost domácích mohla přijít z brejku, ale dříve než sprintující Rakitič byl u míče vyběhnuvší Helton.

Na druhé straně zkusil vypálit Quaresma, ale míč nabral opačnou faleš a stočil se mimo branku. Útoky Schalke vedl Rakitič, i on se dostal do zakončení a Helton jeho střelu s obtížemi vyrazil na roh. I Porto se dostalo do rychlého brejku, na zpětnou přihrávku před branku si naběhl hrotový útočník Farías, ale skluzu nezakončil přesně, když stejně s ním šli do skluzu i dva domácí hráči.

Za domácí zkoušel dál střelecké štěstí Kuranyi, ale akce skončil po zásahu gólmana jen rohem. Pak házel dlouhý aut hráč Schalke Jones, další střelu si připsal Rakitič, ale těsně nad. Rakitič byl téměř u všeho, do další šance přihrál Asamoahovi, ale i tentokrát zasáhl Helton.

Do druhé půle nastoupilo Schalke s udržovací defenzivní taktikou, a tak otěže zápasu zcela převzali hosté. Zdálky zkusil vystřelit Lucho González, ale pokus to byl slabý a nepřesný. To Assuncao byl přesnější, ale zasáhl gólman Neuer. O něco blíže byl Raúl Meireles, ale zase zamířil jen do míst, kde stál domácí gólman.

Pak se Portu podařila pěkná akce, když ze strany centroval Fusile, Lucho González přenechal na Quaresmu, ten servíroval lahůdku pro Lisandra Lópeze, ale ten nedokázal ve skluzu usměrnit míč mezi tři tyče. Příležitost domácích měl střídající Vicente Sánchez, ale jeho pokus zdálky byl příliš slabý. Polsední možnost Porta na vyrovnání přišla po rohu Meirelese, ale míč proletěl pokutovým územím Schalke neškodně.

Autor: Radek Nosil / uefa.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
Devil

V tomto duelu bych mirne favorizoval Porto . Myslim ze Nemci by meli doma vyhrat , jestli doma klopytnou tak asi uz nepostoupi ! tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

vsadil sem na porto... byl tam nádhernej kurs 3.35...porto musí vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam neprohru Porta to je jistota

Reagovat
smazaný uživatel

naštěstí na nevítězným tiketu

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto zapase favorizujeme sampiona z Portugal.

Postup: FC Porto.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento duel bude velmi vyrovnany. Schalke hraje doma, a proto by mela zapas udrzet. Pokud prohraje, myslim ze venku uz zadny zvrat nepredvedou. tip: 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke bude mít doma více ze hry, ale už nejednou prokázali, že dokážou zazdít i ty největší tutovky. Myslím si, že tento nešvar rozhodne. Můj tip 1:1, doma potom Porto zvítězí a postoupí do další fáze!!!

Reagovat
smazaný uživatel

v německu budem remizovat a doma si pak zahrajem svuj fotbalek! tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podle me to bude tak 1:1 az 1:2 ale prubech bude vyrovnany ...a doma je jasne prejedem 2:0

Reagovat
Shevchenko

1:1

Reagovat
Pharrell

souhlas i kdyz dopadnout to muze jakkoliv

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Liquid

zkusím divoký tip 2-3 , a v odvetě Porto bez problémů postoupí vítězstvím 2-0, góly bude střílet hlavně Lisandro Lopez

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutně vyrovnaný zápas. Schalke sice doma v lbundeslize klopýtlo, ale na LM je to spíše našťaví než porazí. Musejí se doma snažit, jelikož v Portu to bude horké. FC Porto v současnosti kraluje portugalské lize, hraje v pohodě, bez stresu a to si přinese i do Veltins Areny. Vidím to na remízu. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

bude to tak 1:2 Quaresma bude nezastavitelný

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak jsem se koukal, kolik hracu z toho finale 2004 asi nastoupi v zaklade. Takze sestava ve finale - Baia-Valente-Carvalho-Costa-Ferreira-Maniche-Costinha-Deco-Mendes-Alberto-Derlei. + na stridace Nuno Espírito Santo, Ricardo Costa, Bosingwa, Pedro Emanuel, Dmitri Alenichev, Edgaras Jankauskas, Benni McCarthy. Takze v kadru jeste je NUNO-druhy brankar a pedro emanuel, takze ty zkusenosti Porta z boju v Lize mistru bych zase tolik neprecenoval....

Reagovat
smazaný uživatel

o zkušenosti nejde quaresma je super týpek lucho gonzález je neuvěřitelný meireles předvádí všechno podívej se někdy na zápasy porta v jejich lize jestli to zopakují tak pudou daleko mají super kádr

Reagovat
smazaný uživatel

O tom zadna. Hraje hodne hezky fotbalek. A ja jsem jenom rad ze je tam nas Marek Cech (SVK) To byla spis rekace na komentar k tomuto zapasu.... Doufam ze Porto pojede dal.

Reagovat
Alessandro24

tak to jo..Marek je super hrac a sam som zvedavy ci dnes nastupi v zaklade..

Reagovat
smazaný uživatel

zatim vždy když hrálo Porto v Tv tak Mara Čech hral! tak snad serii prodlouzi a pomuze k vyhre

Reagovat
M11

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto dvojzápase favorizuji Schalke 04, i přesto, že Porto hraje velmi dobrý fotbal, ale pokuď doma Schlake 04 bude dominovat, což předpokládám, tak FC Porto se nezmůže na nic..V odvetě to již tak snadné pro Schalke 04 nebude, ale s výborným Neuerem v bráně to mohou dotáhnout k vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke - Porto 0-2

Porto ma na Gelsenkirchen skvělé vzpomínky když tu vyhrálo LM,ale tak na to uz s toho kadru pamatuji dva hráči.Přeju Portu at vyhraji,maj spoustu skvělých hráčů,dobře poskladany tym,a hraji pohlednej fotbal! 0-2 pro Porto

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju 2:1

Reagovat
Alessandro24

Porto vyhraje 1:0..maju skvelu obranu a ten jeden gol quaresma streli..

Reagovat
Devil

Schalke si ulohu splnilo , ted staci v Portu plichta !

Reagovat
smazaný uživatel

Urobili najlepsie co mohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Porto je vyřadí jejich domácí půda bude hořká pro schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke ovládlo první poločas, kde hlavně agilní Rakitič stále ohrožoval Heltona, ovšem v druhém poločase převzalo iniciativu Porto a hlavně Quaresma, který je na tom technicky nejlépe ze všech hráčů na světě otal hlavy hráčům Shcalke. Porto se do šancí dostáválo, ale buď Schalke podržel výborný Neuer, nebo je zradila koncovka, jako v případě Lopeze. V Odvetě si ale myslím, že Porto postoupí, protože mě opravdu svou hrou překvapili, takže Schalke bude mít co dělat, aby tento výsledek uhájilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Rafinha je dobry,Porto vyhra doma 2:0,Lisandro Lopez mohol vyrovnat

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu, jak mohl ziskat cenu pro nejlepsiho brankare bundesligy.. vcera vubec nebyl jisty, ty jeho vybehy a chozeni pro mice bylo vcera opravdu tragicke.. k ty cene ho dovedly asi media, jak uz byva v nemecku zvykem..

Reagovat
smazaný uživatel

I přes prohru má podle mě stále FC Porto velké šance na postup. Sázím na jejich větší pohárovou zkušenost a to, že doma v Portu mají silnou útočnou fázi. Schalke to každopádně bude mít ještě moc těžké, skóre 1.utkání jim v podstatě skoro nic ještě nezaručuje. Takže uvidíme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele