základní skupiny - skupina G, 6. kolo
12.12.2007 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Fenerbahce zdolalo CSKA a slaví postup

I když hráčům CSKA o nic nešlo, tak turecký klub potrápili. Fenerbahce ale ukázalo svoji sílu a nakonec důležitý zápas zvládlo a múže se radovat jak z výhry 3:1, tak i z postupu mezi evropskou smetánku. K tomu jim pomohlo také bouřlivě publikum, v hlavním městě Turecka se bude asi hodně dlouho slavit.

Na straně domácích chyběl výrazně snad jen Steven Appiah, který nakonec do utkání nezasáhl. Zato hosté měli s absencemi plné ruce práce. Trenéru Gazzajevovi chyběli Jo, Vagner Love, Daniel Carvalho, Vasilij Berezuckij, Dudu a Rahimič. I s poslepovanou sestavou se ale Rusům celkem dařilo.

Již od začátku měl zápas hodně velké tempo a hra rychlý spád. Útoky se přelévaly ze strany na stranu, ale chyběly překvapivé a přesnější přihrávky. CSKA se před pokutové území domácích dostávalo jen zřídka a skoro vždy chybělo důraznější zakončení. Domácí ke svým rychlým výpadům využívali hlavně levou stranu a konkrétně zkušeného beka Roberta Carlose. Zhruba od 20. minuty první půle začalo domácí mužstvo přebírat kontrolu nad zápasem. Byli to ale paradoxně hosté, kdo se ujal vedení 1:0. Po centru jednoho z hostujících hráčů si totiž Edu srázil míč do vlastní sítě, aniž by byl někým atakován. Brankář Demirel nemohl nic dělat a tak CSKA vedlo od 30. minuty 1:0. Tento stav nevydržel moc dlouho, o dvě minuty později vyrovnal nádhernou střelou Alex na 1:1.

Poté se otěží opět ujali hráči Fenerbahce. Každá akce v blízkosti pokutového území byla pro ruský výběr nebezpečná. Když už to vypadalo, že už se v první půli nic důležitého nestane, udeřil Ugur Boral, který dostal skvělou přihrávku od Alexe a nekompromisně zavěsil - 2:1.

Do druhé půle vyběhli hosté se dvěma novými hráči Mamajevem a Odiahem. Domáci borci s vědomím jednogólového vedení, které by jim zajistilo postup do další fáze, nechtěli udělat žádnou zbytečnou chybu, a tak se nikam nehrnuli. Hra se přelévala ze jedné strany na druhou, hrálo se hlavně na půli CSKA, ale chyběly výraznější šance. Té se diváci dočkali v 65. minutě. Po autovém vhazování se dostal k míči střelec vedoucí branky Boral, okamžitě se pokusil zakončit, ale ke smůle domácích trefil jen břevno Akinfeejevovy svatyně.

Kolem 75. minuty docházel hráčům tureckého celku dech a CSKA vycítilo svoji šanci. Bohužel ani jednu z příležitostí se mu nepodařilo proměnit. Rozuzlení přišlo až v samém závěru. V 90. minutě se po centru Aurelia vyskočil nejvýše hrdina zápasu Boral a pojistil tak vedení Fenerbahce na 3:1. Pak si ještě mohl naplno vychutnat ovace tribun, když byl vystřídán Matejou Kežmanem.

Fenerbahce se tak může společně s Interem radovat z postupu do vyřazovacích bojů, do Poháru UEFA se ze skupiny G podívá nizozemský PSV Eindhoven.

Autor: Michael Künzel / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady není co řešit tenhle zápas je už teď rozhodnutý Fenerbahce hraje doma a ma o co hrát naopak CSKA je už i bez šance postupu do poháru UEFA Tenhle zápas je tutovka

Reagovat
Devil

Vyhraje asi urcite Fenerbahce , ale ja bych pral aby s Interem postoupilo PSV tak doufam v zazrak !

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbahce touží po postupu, vyhraje. Naopak CSKA už má zpečetěno poslední místo ve skupině a zklamání je velké. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec domácí s přehledem.

Reagovat
smazaný uživatel

tým kolem nej hráča Roberta šlape a jede dál aji v Lm :-) hlavně ať nedostane Real hned v osmifinále,ale až třeba semifinále:-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele