základní skupiny - skupina A, 1. kolo
18.09.2007 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Liverpool ubránil bod v Portu

Nepřesvědčivý výkon dokreslený jedním vyloučením předvedl na Estadio Dragao Liverpool, přesto mu to proti útočně naladěnému Portu stačilo alespoň na bod, se kterým bude jistě tým z města Beatles spokojený více, než Portugalci. Góly padaly už v úvodu zápasu - skóre otevřel domácí Lucho González, krátce nato srovnal Kuyt.

Rafa Benítez se rozhodl učinit šest změn oproti sestavě, kterou postavil ve víkendovém bezbrankovém duelu na hřišti Portsmouthu. V útoku se ke Kuytovi postavil Fernando Torres, v záloze se objevil Steven Gerrard a jako partnera Jamieho Carraghera ve stoperské dvojici vybral španělský kouč finského veterána Hyypiu.

Porto, dobře si vědomo fantastického úvodu do sezóny, kdy nasbíralo plný počet bodů ze všech čtyř prvních zápasů, začalo utkání před natěšenými fanoušky velmi aktivně a ofenzivně. Uběhly sotva dvě minuty a už mělo na svém kontě dva rohy, nechybělo mnoho a po špatném Finnanově odkopu mohl skórovat Lisandro, Reina byl však pozorný. I nadále působil Liverpool v obraně značně nějistě, tentokráte to byla nepřesná Hyypiova hlavička, která poskytla Quaresmovi šanci zakončit, bývalý hráč Barcelony ale mířil nepřesně. Anglický celek měl tou dobou problémy dostat se vůbec z vlastní poloviny.

Není se tedy co divit, že se Porto v osmé minutě dostalo do vedení. Útočně naladěný Sektioui vyhrál po výborném pasu Lucha souboj nad Hypiou a po střetu s Pepe Reinou byla nařízena penalta. K její exekuci se postavil kapitán Lucho Gonzales a střelou doprostřed brány poslal domácí bez problémů do vedení. O deset minut později, z první nebezpečné akce hostů, bylo vyrovnáno. Dlouhý Finannův centr z pravé strany odhlavičkoval do vápna Sami Hyypia, v blízkosti malého vápna se k míči dokázal prodrat Dirk Kuyt a hlavou pokořil bezmocného Nuna v brance Porta.

Vstřelený gól Liverpool očividně probral, hráči hostí nabrali na sebedůvěře a srovnali tempo hry. Jen málo chybělo Kuytovi pár minut po vyrovnání, aby dosáhl na Gerradovu křižnou přihrávku, na druhé straně byl nejaktivnější pravděpodobně Ricardo Quaresma, jenž se snažil ohrozit Reinovu branku, jak jen to šlo. Velkou příležitost měl také obránce Bruno Alves, hlavičkou po zpětném centru Joao Paula mířil jen těsně mimo. Tím první poločas skončil, samy za sebe mluví statistiky, devět střel na branku Reiny oproti dvěma pokusům Liverpoolu ukazuje, že Reds mohli být za nerozhodný stav ještě hodně rádi.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili hosté mnohem aktivnějí, přesto to bylo znovu Porto, kdo byl z obou soupeřů nebezpečnější. A opět Ricardo Quaresma, který se předvedl hlavně v 53. minutě, když se skvěle zbavil Arbeloy, aby na jeho centr jen o pár čísel nedosáhl Lisandro. Pro nejúspěšnější anglický tým historie mělo být ještě hůř, to když si druhou žlutou kartu za naprosto stupidní zákrok v blízkosti rohového praporku u branky soupeře (!!!) vysloužil v 58. minutě Pennant. V následném drtivém tlaku domácích byl nejblíže vítězné branky Quaresma, ale chybné Reinovo vyběhnutí napravil na brankové čáře Hyypia. Kouč Jesualdo Ferreira se v závěru utkání rozhodl vsadit na argentinské duo Farias – Mariano Gonzalez, jeho protějšek na lavičce Liverpoolu vystřídal trápícího se Torrese za Voronina. A byl to právě Voronin, kdo ve spolupráci s Gerrardem připravil dobrou šanci pro Kuyta, ale za všechny bránící hráče skvěle zaskočil neúnavný Ricardo Quaresma a poslal míč do bezpečí.

Nakonec tedy tento velmi zajímavý zápas skončil remízou 1:1, což může těšit hlavně hosty, Porto tentokráte rozhodně mělo na to, aby získalo všechny tři body. Nicméně Liverpool v závěru dokázal i v deseti skvěle bránit, a Reina tak ani nemusel pořádně zasahovat.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*Hanáček Tomáš

bude to někdo sledovat přes net kdyžtak jak mě ten match hrozně zajímá

Reagovat
smazaný uživatel

No přes ten net to neni ono ... taky bych ten zapas rad viděl ale radši se podívám na normalni telce na Real ... Docela mě zklamal Sport1 , Galaxie a Eurosport že tu LIGU MISTRU nevysílaj

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc je to stejně jasný že Liverpool vyhraje ...

Reagovat
HOST*

tak asi ne

Reagovat
HOST*

BARANY KOKOT VYHRAJU...PORTO DO NICH

Reagovat
smazaný uživatel

tak dalo se to čekat at´ se daří liver

Reagovat
HOST*Devil

Doma bude Liverpool hrat jinak ! Tam Porto pojede s brekem domu !

Reagovat
HOST*M11

Pennant

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*bary72

Tady mi srdce krvácelo, střetli se mé oblíbené týmy, remíza je při současném rozložení sil obou spravedlivá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele