základní skupiny - skupina E, 6. kolo
12.12.2007 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Barça v čele s Eto'oem porazila Stuttgart

Barça otočila nepříznivý vývoj utkání se Stuttgartem a porazila svého německého soupeře v poměru 3:1. Hosty poslal do vedení excelentním přímým volným kopem Antonio Da Silva, Katalánci otočili brankami Giovaniho, Eto'oa (jeho první trefa v sezóně) a Ronaldinha, tedy všech třech útočníků ze zahajovací jedenáctky.

Blaugranas se na lavičce museli obejít bez trenéra Franka Rijkaarda, jenž dostal trest od UEFA, a na hřišti pro změnu bez Deca, s jehož startem se sice počítalo, ale který se lehce zranil během rozcvičky a z preventivních důvodů nenastoupil. A Stuttgart všech těchto okolností dokázal ze začátku skvěle využít. Už ve třetí minutě fauloval v blízkosti pokutového území Gabriel Milito Ewerthona, z nařízené standardky se perfektně trefil Da Silva a brankáři Jorquerovi (Valdés, stejně jako další opora Messi, dostal od Rijkaarda volno) nedal šanci.

Barcelona však ještě letos neztratila na Nou Campu ani bod a logicky si nechtěla tuto bilanci pokazit. Samuel Eto’o nastoupil ke svému druhému zápasu od zranění a hlad po gólech na něm byl znát od první minuty. Byl to právě on, kdo se dostal do první významnější šance, ale gólman Schafer dobře vykryl střelecký úhel.

Německý mistr se dostával pod větší a větší tlak, z nějž pramenily šance Márqueze či Ronaldinha a také střela Xaviho, kterou Schafer pouze vyrazil, ale z následné dorážky Giovani Dos Santos neuspěl.

Akce Ewerthona na druhé straně hřiště se dá označit za ojedinělou, hosté byli zatažení a snažili se využívat brejků, jako v případě Farneruda a Boky. Vyrovnání přišlo v 36. minutě, když si Ronaldinho (vedle Eto’oa ukazuje velké známky zlepšení) poradil s Bokou a přesným centrem našel Dos Santose, který nasměroval míč do sítě.

Do konce prvního poločasu se už nic vážnějšího nestalo, což se však nedá říct o začátku poločasu druhého. Už ve dvanácté minutě našel Xavi Eto'oa A kamerunský kanonýr opět potvrdil, že je v momentální situaci pro tým rozhodně platnější než Henry.

Kontrovat se pokusil Yildiray Bastürk, avšak neuspěl a Blaugranas krátce na to definitivně rozhodli. Nový muž na hřišti Iniesta vyslal na levé straně Sylvinha, ten našel ve vápně Ronaldinha a brazilská hvězda přidala třetí gól svého týmu.

Na hřiště se pak dostal Marc Crosas i mladíček Bojan Krkic, ten nicméně svou šanci stát se nejmladším střelcem v historii Ligy mistrů nevyužil a když se svou tvrdou ranou na druhé straně neuspěl Ewerthon, zněl konečný výsledek 3:1 pro Barcelonu.

Autor: Petr Kilian / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

Pokud na to hraci Barci nebudou hazet bobana a budou hrat na plno tak myslim ze jasna 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca si určitě nechce před vlastním publikem utržit ostudu a vyhraje 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože před posledním kolem postup zajištěný a dokonce jisté první místo, tak bych šetřil tradiční opory a prověřil náhradníky. Stuttgart na svém posledním místě taky nemůže nic změnit, takže očekávám, že do toho naplno nepůjdou.

Reagovat
smazaný uživatel

jasna jednicka - bude hrat deco s etoem a i pres nerozehranost je kvalita na jejich strane a ostatni spoluhraci jim pomuzou se opet ukazat v LM. stuttgartu o nic nejde a bez zranenych hracu nedokazi vzdorovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Favorit splnil roli a německé kluby potvrdily, že v posledních letech v evropských pohárech nemůžou nejlepším vůbec konkurovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Němci mají smůlu, že letos nehraje LM Bayern, pač ten se svým kádrem konkurovat dokáže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele