osmifinále - 1. zápasy
22.02.2006 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

GLASGOW RANGERS - VILLARREAL 2:2 (1:2)

Glasgowským Rangers se nedaří v domácí lize a blízko neúspěchu jsou i v Lize mistrů, doma po nemastném neslaném výkonu remizovali 2:2 se španělským Villarrealem. Hosté dvakrát vedli, domácí dotahovali, ve druhém případě jim pomohl nešťastnou tečí Peňa.

Zápas se pro Rangers vyvíjel špatně už od začátku. V dresu hostí se po dvouměsíční absenci způsobené zraněním vrátil argentinský špílmachr Juan Román Riquelme a hned v úvodu se skvěle uvedl. Jeho centr v osmé minutě celkem nesmyslně zastavil rukou Dado Pršo a nařízenou penaltu Riquelme střelou pod břevno bez potíží proměnil - 0:1.

Za osm minut mohlo být pro Rangers ještě hůř, po přímém kopu Riquelmeho a skrumáži před brankou dotlačil míč do sítě Gonzalo Rodríguez, rozhodčí však odpískal ofsajd. Ve 22. minutě se do první šance dostali i domácí a hned vyrovnali, Burke předvedl pěkný průnik, před vápnem přišel o míč, k tomu se však jako první dostal Peter Lövenkrands a parádní střelou do horního růžku překonal gólmana Vieru - 1:1.

Dlouho ale vyrovnaný stav nevydržel, deset minut před přestávkou už opět vedli hosté. Riquelmeho přímý kop sice obránci odvrátili, ale ne dostatečně daleko, míč se vrátil před branku, tam se k němu po zmatcích dostal Diego Forlán a nekompromisní střelou strhl vedení opět na stranu Villarrealu - 1:2. Forlán měl do poločasu ještě jednu příležitost, tentokrát však byl úspěšnější brankář Vaterreus.

Hosté se spokojili s vedením a ve druhé půli spíše bránili, Rangers však ani tak nebyli příliš nebezpeční, nezmohli se na nic víc, než Huttonovu pěknou, avšak nepřesnou střelu. Nebezpečnější bylo stále španělské mužstvo a v něm řádící dvojice Jihoameričanů Riquelme - Forlán. Další pokus uruguayského útočníka Forlána zblokoval Vaterreus, později nedosáhl na pěkný Ventův centr.

Neschopnost pojistit vedení se hostům v 82. minutě vymstila. Na posledních 20 minut se na hřiště podíval belgický záložník Thomas Buffel, hru domácích výrazně oživil a také zařídil vyrovnání, jeho centr si totiž nešťastnou patičkou srazil do vlastní branky Juan Manuel Peňa - 2:2.

Rangers se pak ještě domáhali penalty, když rukou ve vápně zahrál Tacchinardi, ale sudí zřejmě neviděl, a protože se neujala ani šance na druhé straně v nastaveném čase, kdy Sorín z velkého úhlu trefil boční síť, skončil souboj remízou 2:2. Villarreal je jistě i díky předvedené hře spokojenějším týmem, k postupu má blízko.

Autor: Petr Starý

Komentáře (7)

Přidat komentář
Shevchenko

0:0

Reagovat
HOST*stump

souhlas 0:0 a doma Villarreal 2:1

Reagovat
HOST*

zadny souhlas!vellarreal musi vyhrat vsadil ja jsem si totiz vsadil ostrou 2.Tak villarrreal do toho

Reagovat
HOST*PUYOL

Verim v dvojku,slapte slapte

Reagovat
HOST*stump

tak to vidíte remízka

Reagovat
HOST*Andy

No tak na Villareal bacha, to je nevyzpytatelný team. V tom zápase, samozřejmě jsem viděl jenom sestřih, mě doslova uchvátil Riquelme. Tak to je teda pan fotbalista!!!

Forlan se taky jevil slušně... ale mohl proměnit víc šancí... palič jeden!

Reagovat
HOST*ja

Dobre Villareal.Doma typuju tak 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele