osmifinále - 1. zápasy
21.02.2006 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV EINDHOVEN - OLYMPIQUE LYON 0:1 (0:0)

V repríze loňského čtvrtfinále se utkaly celky PSV Eindhoven a Olympique Lyon. Před rokem byl úspěšnější nizozemský celek, letošní souboj má výrazně lépe rozehraný francouzský mistr - zvenku veze vítězství 1:0, které zařídil parádní trefou Juninho.

Utkání začalo hodně zostra a hned v prvních minutách se zapotili oba brankáři. Nejprve hostující Coupet akrobaticky vytěsnil hlavičku Vennegoora of Hesselinka, jeho protějšek Gomes pak měl co dělat s nepovedenou malou domů od Reizigera.

Lyon si vytvořil územní převahu, domácí však byli nebezpeční z brejků, a tak by se průběh prvního poločasu dal označit za vyrovnaný. V 15. minutě byl blízko domácí obránce Alex, jehož falšovaná dělovka z přímého kopu se otřela o břevno. Šance se střídaly na obou stranách, za domácí to zkoušeli Simons a Vennegoor, na druhé straně Malouda a Carew.

Do druhé půle vstoupili hosté o něco aktivněji, na pokus Cocuho odpověděli šancemi Carewa, Wiltorda a Diarry. Blízko vstřelení úvodního gólu byl ještě jednou John Carew, když při rohovém kopu předskočil gólmana, toho však na brankové čáře zastoupil Aissati.

Tlak Lyonu nakonec své ovoce přinesl v 65. minutě. Přímý kop v podání francouzského týmu z 25 metrů, to je stav ohrožení pro každého soupeře, pokud na hřišti nechybí Juninho Pernambucano. Brazilský záložník je snad nejlepším exekutorem přímých kopů na světě a svou extratřídu prokázal i tentokrát, míč napálil sice prakticky přesně na brankáře, ale takovým způsobem a s takovou falší, že si na něj Gomes ani nesáhl a pustil jej za svá záda.

Hosté mohli zvýšit po střele Freda, ale Gomes se vytáhl a další snahy Lyonu utnulo vyloučení Sidneyho Gouvoua, který se pakoval po druhé žluté za ostrý zákrok zezadu. Eindhoven mohl v závěru vyrovnat, tisíciprocentní šanci měl střídající Arouna Koné, hráč Pobřeží slonoviny však sám před poloprázdnou brankou trefil jen tyč.

Autor: Petr Starý

Komentáře (14)

Přidat komentář
HOST*Andy

1:0 a 1:3

Reagovat
HOST*

Na kterem kanalu bude ch- Barcelona

Reagovat
HOST*jakub

čt 2

Reagovat
Shevchenko

0:1

Reagovat
HOST*aleš

pěkná 1 to bude.

Reagovat
HOST*ciba

LYON jejednička

Reagovat
HOST*aleš

ve Francii možná, ale dnes prohraje

Reagovat
HOST*

Ne to jsou pekny curaci!!!Ja jsem mel vsazeno na remizu Nasrali me vcera dva hraci brankar ze nechitil ten balon a pak Kone kdyz netrefil prazdnou branu za stavu 0:1 CURACI

Reagovat
HOST*jakub

taky miluju lyon napiš mi e-mail na mucka.jakub@seznam.cz

Reagovat
HOST*Andy

Tady to je jednoznačné hodnocení- PSV může jedině litovat spálených šancí. Lyon hrál dost slušně. Ty vole kdyby skončila ta dělovka Alexe v síti, tak to je goal roku, traektorie letu té střely byla přímo úchvatná.

Reagovat
HOST*

Pernambucano je urcite v primejch kopech nejlepsi na svete

Reagovat
Shevchenko

TO KAŽDOPÁDNĚ!

Reagovat
HOST*jakub

to máš pravdu

Reagovat
HOST*jakub

pokud někdo fandí taky lyonu ať mi odepíše na e-mail mucka.jakub@seznam.cz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele