osmifinále - odvety
08.03.2006 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

LYON SI POHRÁL S EINDHOVENEM

Olympique Lyon opět potvrdil, že se s ním v pohárové Evropě musí počítat, bez potíží si poradil s loňským semifinalistou Eindhovenem a postoupil do svého třetího čtvrtfinále v řadě. Úkol měli Francouzi usnadněný tím, že celý druhý poločas hráli proti deseti. Zvítězili přesvědčivě 4:0.

Lyon začal podle očekávání náporem, problémy zadákům PSV dělal hlavně John Carew. Na pozoru se musel gólman Gomes mít i při dalekonosných pokusech, jen Juninho to v úvodu zkoušel hned dvakrát. Eindhoven si sice vytvořil územní převahu ve středu hřiště, nic z ní však nevytěžil a gólové šance si tvořili domácí. Malouda ještě v první velké příležitosti neuspěl, o něco později však Tiago Mendez zblízka prostřelil Gomese a poslal Lyon do vedení - 1:0.

Na druhé straně Coupeta z klidu vyrušil Farfán, nebezpečnější ale byl Lyon a především Juninho, proti jehož střele musel Gomes vytáhnout jeden ze svých nejlepších zákroků. Pak ještě zahrozil Carew, ale dvě minuty před přestávkou šel po druhé žluté ven hostující záložník Philip Cocu a to pro jeho spoluhráče znamenalo prakticky konec nadějí. Zvlášť když ještě před odchodem do kabin pojistili své vedení, Juninhův přímý kop špatně odhlavičkoval Alex a Tiago podruhé dopravil míč do sítě - 2:0.

Druhá půle měla celkem očekávaný scénář, Lyon bránil své pohodlné vedení, v součtu s prvním zápasem vedl už o tři branky, Eindhoven hrál také ze zabezpečené obrany, aby se výsledek pro něj neproměnil v debakl. Nesmělé pokusy o úpravu skóre nebo dokonce o návrat do zápasu nevyšli Konému a Farfánovi, naopak domácí si v závěru vedli lépe.

Wiltord v 56. minutě nezužitkoval v dobré pozici Maloudovu přihrávku, spravil si však chuť o čtvrt hodiny později, když doklepl vyraženou střelu střídajícího Crise - 3:0. Koné mohl zaznamenat čestný úspěch, ale tváří v tvář Coupetovi minul a výsledek pak přece jen dostal podobu debaklu, v poslední minutě si Cris pohrál se svým strážcem a překonal Gomese počtvrté - 4:0.

Autor: Petr Starý

Komentáře (13)

Přidat komentář
Shevchenko

3:3!

Reagovat
HOST*

lyon do toho.lyon vyhraje alespoň 3-0

Reagovat
HOST*

to víš bobe

Reagovat
HOST*

5:2.

Reagovat
HOST*

také si myslim 4 nebo 5:2 JUNI dá zas 2 přímáky a bude

hotovo. ALLEZ LYON !!!!!!!

Reagovat
HOST*

Lyon vyhraje 4:1 a goly daj 2Wiltord 2 Juninho Pernambucano

a za eindhoven da Farfan

Reagovat
HOST*

OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL OL

Reagovat
HOST*Jura

LYOOOON!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Básník asi myslel Freda

Reagovat
HOST*Andy

Hmm... tak čtvrtfinale Barca-Lyon, to by se asi nikdo nezlobil. To by byly matche.

Jinak ten zákrok Cocuho, tak ten byl hustý jak cip. To byl dobrý humus. Myslím si, že by i tak dostal hned červenou.

Ten gol Freda, tak to byla lahůdka. Lyon je drsný jak sviňa.

Reagovat
HOST*jakub

lyon to vyhrál zaslouženě a překonal ještě navíc mé předpoklady že vyhraje 3-0.myslím že to dotáhne ještě daleko a nemusí to být třeba jenom na této lize mistrů.A ským bude hrát ve čtvrtfinále?

Reagovat
HOST*

Kde jsi to psal prosim te, že vyhraje 3:0. To já jsem si myslel 4:0. Po bitvě je každej generál.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si taky myslel 4:0. A taky jsem trefil střelce a minuty gólů, stejně jako červenou kartu fotbalisty jménem Cocu (těžko se to skloňuje).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele