osmifinále - odvety
08.03.2006 20:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

BENFICA VYŘADILA LIVERPOOL

Benfica Lisabon vyřadila z Ligy Mistrů obhájce prventství Liverpool FC. Z domácího utkání si vezla těsnou výhru 1:0. V Londýně taktéž neinkasovala, naopak dalšími góly svůj postup zpečetila. Liverpool neměl střelecký den, jeho hráči měli vychýlenou mušku, Crouch trefil dvakrát tyč.

Benfica mohla opět nasadit své ofenzivní esa Geovanniho s Miccolim, Angličané postavili na hrot útoku vedle Crouche Morientese, pro zranění chyběli Sissoko či Riise.

Liverpool začal náporem, ale Gerrard zamířil z trestného kopu nad, Brejkovou akci zatáhl Xabi Alonso, nahrál Morientesovi, ale ten pálil jen do rukou Moretta. Zkraje pokutového území napřáhl Crouch, jeho pokus byl mírně ztečován a skonřil na tyči hostující branky, střela Finnana byla zblokována na roh. Tlak Liverpoolu pokračoval, do vápna poslal míč Gerrard, našel Morientese, ten trefil protihráče a marně reklamoval ruku. Luis García si narazil s Morientesem, pak ale namířil svůj projektil vysoko nad. Po penaltě marně volal po zákroku na sebe Luis García.

Benfica o sobě dala vědět až pokusem Roberta, ale taktéž vedle. Do další šance domácích přihrál Gerrard Crouchovi, ale ten trefil jen nohy Moretta. Po hlavičce Crouche a ruce jednoho z hostí volali Angličané po další penaltě, ale sudí de Sanctis opět nereflektoval. Za Benfiku dal o sobě vědět Geovanni, když trefil pěkným volejem břevno. Pak šli Portugalci do vedení. Simao se zbavil svého strážce a trefil se z 25 metrů. Vyrovnat mohl Kewell, ale jeho nůžky Moretto kryl. Po centru Xabiho Alonsa si málem do vlastní sítě srazil míč hostující Beto. Po dalším rohu Liverpoolu trefil Crouch v mlýnici ve vápně podruhé hlavičkou břevno.

V druhé půli se hrálo dlouho bez šancí, Liverpoolu nebylo 64% držení míče nic platné, Benfika pozorně bránila. Tento půst ukončil až nepřesný Gerrardův volej. Domácí znervózněli, pokus Xabiho Alonsa nebyl pro Moretta nebezpečný. Z 30 metrů zkusil volej opět Xabi Alonso, Moretto je nvyrážel, ale dorážka Luise Garcíi byla zblokována. Liverpool to zkoušel i z rychlých akcí, Kewell vysouval Gerrarda, ale u míče byl první gólman Benfiky. Luis García posílal dlouhý míč střídajícímu Cissému, ale ten balon nestihl. Liverpool kopal spoustu rohů, nic z nich však nevytěžil, když nad šla i hlavička Carraghera.

Další trestný kop napálil nad branku Gerrard. Po dalším rohu Xabiho Alonsa hlavičkoval do sítě Fowler, ale sudí ukázal, že dráha centrovaného míče opustila hrací plochu. Střílet mohl Luis García ale nechal si míč utéci. Domácí měli tlak, na Fowlerův pas naběhl Gerrard, ale nikdo z Liverpoolu se nemohl trefil mezi tyče! Benfica pojistila svůj postup druhým gólem. Miccoli si zpracoval centrovaný míč a efektními nůžkami překonal Reinu. Marně se snažil alespoň korigovat Fowler, ale ani on zdálky netrefil přesně.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (23)

Přidat komentář
Shevchenko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak takyto vysledok by ma veelmi potesil

Vsetci Anglicani von

Reagovat
Shevchenko

Až na Arsenal...

Reagovat
HOST*PUYOL

Nech idu aj ti

Reagovat
HOST*Hanlinka

Liverpool je nejlepší...Doufám,že zítra Benficu rozdrtí.......

Reagovat
HOST*Tom

Nerozdrtí.Přeju to Benfice je mnohem lepší a s Anglickými kluby umí hrát dobře.

Reagovat
HOST*

Benfica prohraje 2:1,ale postoupí

Reagovat
Shevchenko

na to si přišel sám ??

Reagovat
Jarek252

Přímý přenos tohoto duelu poběží na ČT 4

Reagovat
HOST*PUYOL

Chvala bohhu,ze ti betonari vypadli

Reagovat
Shevchenko

Liverpooooooooool končííí !!!!!!

Reagovat
sansiro

Jak to mohlo AC s něma minulý rok projet... Dodneška to nechápu.

Reagovat
Xavi

Když se vylosovalo osmifinále, tak jsem byl jediný, kdo tipoval, že Benfica postoupí. Jinak Simao krásnej gol!

Reagovat
HOST*Andy

Sabrosa i Miccoli dali nádherný goly, to jsem čuměl s otevřenou tlamou.

Reagovat
Xavi

Toho Miccoliho jsem prospal a vzbudil jsem se až na AC - vybral jsem si slabší pětiminutovku

Reagovat
HOST*Andy

Jj, občas se mi taky stane, ale včera jsem byl čilý... vydržel bych se dívat na fotbal až do rána

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem říkal, že Benítez nemá na to, aby z Liverpoolu udělal špičkovej klub jako bejval dřív. Loni to byla spíš náhoda, ale prostě Liverpool se nemůže rovnat s těma nejlepšíma a teď vypadne s ještě o kategorii horší Benfikou, kde sou oporama hráči, kteří se u nás neprosadili...

Reagovat
smazaný uživatel

Chvalabohu, že keď vypadol Real, ostala mi aspoň Benfica.

Reagovat
HOST*

Skurvena Benfica bych je poslal do plynu hnupy zasrane pojebane!!!!LIVERPOOL 4EVER

Reagovat
HOST*Andy

Že ty si zase kouřil "tu" trávu

Reagovat
smazaný uživatel

Super!!! Benfica me udelala peknej den, zase jednou.. Live, utrete si zadky, dostali ste na prdel!

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool Forever, buduci rok dostane na prdel Benfica

Reagovat
HOST*Jose

klobouk dolu pred Koemanem,je to borec!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele