čtvrtfinále - odvety
04.04.2006 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

AC MILÁN - OLYMPIQUE LYON 3:1 (1:1)

Z napínavého souboje mezi milánským AC a Lyonem nakonec vyšel jako vítěz italský celek, který o své účasti v semifinále Ligy mistrů rozhodl až v samotném závěru zápasu. V dresu Lyonu se narozdíl od úvodního zápasu představil brazilský záložník Juninho, což bylo ze zlepšeného výkonu francouzského mužstva hodně znát.

V úvodních minutách byli aktivnější domácí hráči, kteří se pokoušeli přelstít soupeře především dlouhými přihrávkami za obranu, které byly většinou adresované Inzaghimu, ovšem do vážnějšího zakončení se agilní útočník nedostal. Naopak v 18. minutě se o rozruch před vlastní brankou postaral domácí brankář Dida, kterému míč při pokusu o výkop sjel po noze a nabídl tak slibnou možnost Wiltordovi, ten však následně z výhodné pozice zamířil hodně vedle. Uběhly čtyři minuty a hostující Juninho z přímého kopu vystrašil domácí příznivce, Dida ovšem dokázal míč vyrazit. V zápětí musel hřiště opustit kvůli zranění domácí Stam, místo něj přišel téměř 40letý veterán Costacurta.

Ve 25. minutě obrana Lyonu zaváhala v rozehrávce a k míči se dostal Seedorf, který po krátkém sprintu pohotově z levé strany nacentroval před bránu, kde našel Inzaghiho a ten hlavou otevřel skóre zápasu. O šest minut později rozehrával opět standardní situaci hostů Juninho, centr brazilského záložníka našel před bránou trio osamocených hlavičkářů francouzského celku, kteří vyvedli Didu z rovnováhy a následně míč do sítě hlavou doklepl Diarra - postup byl tak rázem na straně Lyonu. Ještě v prvním dějství mohl otočit skóre ve prospěch hostů aktivní Juninho, jehož centr se málem snesl do domácí branky, Dida však s vypětím všech sil vyrazil míč nad břevno.

V 59. minutě se domácí Serginho po dlouhém slalomu dostal až do vápna Lyonu a nechybělo mnoho, aby jeho rána skončila v síti Gregoryho Coupeta. Hosté stále s domácími drželi krok, do vyloženějších šancí se však už tak lehce nedostávali. S přibývajícím časem se AC stále více snažilo vstřelit rozhodující gól, což se dlouho i přes značné úsilí nedařilo. Když už to s rossoneri vypadalo hodně bledě, přišla 88. minuta. Do té doby nevýrazný Ševčenko se ve vápně zcela osamocen dostal k míči a vypálil, míč se odrazil od pravé i levé tyče a už se zdálo, že se obráncům Lyonu podaří míč odvrátit, jejich naděje však zhatil dobíhající Inzaghi. Obdržený gól hráče Lyonu rozhodil natolik, že ještě v nastaveném jeden z nich špatně přihrál Coupetovi, míč převzal Ševčenko, obešel francouzského gólmana a uzavřel na konečných 3:1.

Pro Lyon je výsledek velmi krutý, jelikož po celý zápas hrál s milánským celkem velmi vyrovnanou partii a dokonce měl více šancí. Na ty se však ve fotbale nehraje, a tak skončil Olympique již potřetí za sebou ve čtvrtfinále Ligy mistrů, naopak Milán je zatím na dobré cestě k odčinění nepovedeného finále z loňského roku proti Liverpoolu.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (90)

Přidat komentář
Shevchenko

4:1

Reagovat
HOST*

Ses posral v kine!!!0:0 a 4:5 na penalty

Reagovat
HOST*

Minule se pomalu nedostali za půlku a teďko daj čtyři góly Postoupí Lyon!

Reagovat
HOST*Zarelli

Podle mého názoru AC Milan dostane FC Barcelonu. Barcelona to bude mít těžký.

Reagovat
HOST*pifishiba

Nevím přesnej, ale vyhrajou....

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to těžké zápas, Lyon má lepší výchozí pozici podle mě perché AC nedalo v Lyonu gól.

Ať žije Sigma Forza Milan

Reagovat
HOST*

Este aby dalo AC gol.Mohlo bej rado,ze Tiago nedal 2 goly

Reagovat
HOST*Márty

tos ale koukal asi na jinej zápas káámo ...Sheva moh dát 2fíky...na San Siru už si to rossoneri vzít nenechaj...tip: 2:0 nebo max. 2 :1 AC gooo!!!

Reagovat
HOST*

Pravda Shevchenko mel 3 velke sance,ale Lyon jich mel taky nekolik.Urcite to bylo vyrovnany utkani,ale uzemni prevahu mel Lyon,takze bych rek,ze by si nejakej ten gol zaslouzily....

Reagovat
Shevchenko

ale doma budem lepsi zase my

Reagovat
HOST*

V lepšim případě 1:1, ale i tak postoupí Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to tak, ještě když bude hrát Juninho, měli by tam AC něco dát....

Reagovat
HOST*

Juninho-nejlepsi exekutor trestnych kopu na svete

Dneska z nej da gol

Reagovat
HOST*

FORZA MILAN!!!

Reagovat
HOST*

Jj, to si pak řikejte na příští sezónu, až vám tam Juninho šoupne nějakej přímák

Reagovat
sansiro

FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Ať žije Sigma Forza Milan

Reagovat
HOST*GATTUSO

věřím, že AC vyhraje a pohlídá si tak postup, musí. doma hrajou skvěle. FORZA MILAN !!!

Reagovat
HOST*Fabio

Souhlasím.

Reagovat
HOST*

Reagovat
sansiro

Je to jednoduché - AC musí vyhrát, aby postoupil. Snad se tak stane! FORZA MILAN!!!

Reagovat
Pharrell

bude to velmi obtizny zapas pro AC Milan, sice italskym klubum moc nefandim ale myslim si ze milan postup uhaji,ale v semifinale barcu neda

Reagovat
HOST*

Barca se do semifinale nedostane

Reagovat
smazaný uživatel

kroť hormon, píšeš to úplně do (_._)

Reagovat
HOST*jakub

už minulý zápas to mohl vyhrát a myslím že to dnes napraví i když to bude mít těžké.za chvíli to začne.hromy blesky to bude štvanice.kdo ví jestli se nepoperou acmilánští,protože se jim nebude dařit.mimochodem nevíte na čem to visílají?

Reagovat
sansiro

Za chvíli to začíná. Bude nesmírně těžké udržet s Lyonem čisté konto dalších 90. minut. AC není vůbec v lehké situaci. Gólů dává ale hodně - 2 branky by byly super. Dneska raději zase netipuji, ale 2:1 by bylo ideální.

Ať postoupí lepší, snad to bude AC!

FORZA MILAN

Reagovat
sansiro

Tak poločas 1:1. Zápas má tempo a kvalitu. AC dostalo trochu zbytečný gól, ale taky třeba jedna střela Lyonu lízla tyč. Jsem zvědavý na druhý poločas. FORZA MILAN

Reagovat
sansiro

Kde jsou ti chudáci, kteří AC odepisovali s Bayernem? Kde jsou ti chudáci, kteří AC odepisovali s Lyonem?

ROSSONERI PER SEMPRE

Reagovat
Shevchenko

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO DRAMA AŽ DO KONCE, SUPER JE TO SUUUUPER GRANDE SHEVA, PIPPO, ANCELOTTI FORZA MILAN !!!!!

Reagovat
sansiro

MAGICO MILAN!!!!!!

Reagovat
Shevchenko

nemůžu dýchat kdyby ta pusa byla aspoň nahoru: ;-)

Reagovat
HOST*GATTUSO

jsme tam , PARÁDA. MALDINI tam naběh a ono to tam spadlo, hned 2x . taky by mě zajímalo proč teď nepíšou Ti frajeři co posílali dál Bayern s Lyonem .

Reagovat
sansiro

moje řeč

Reagovat
sansiro

oni to tu píšou každý rok, protože jsou z AC posraní poslední 4 roky: vítěz, ČF, 2. místo a teď minimálně semifinále... takovou bilanci nemá nikdo

Reagovat
Shevchenko

Jsme prostě NEJLEPŠÍ !

Reagovat
sansiro

Reagovat
HOST*GATTUSO

přesně tak, takovou bilanci nemá nikdo, pořád nadávají na AC, ale AC umí !!!

Reagovat
HOST*

Jo, AC umí dávat haluzácký góly, to je fakt Ale Barca vás stejně sejme, tak tolik nemachrujte!

Reagovat
sansiro

Ta šance Shevčenka a následný gól byla haluz ? nebo ti jde jen o to, že padl na konci

Reagovat
Xavi

Když jsem tady před prvním zápasem Lyon - AC psal, že tipuju výhru Lyonu a nebo že AC po defenzivních devadesáti minutách udeří v posledních minutách, tak si tady koulel očima! Takže být tebou, tak jsem ticho! Protože právě to se vyplnilo v zápase druhém.

Reagovat
sansiro

Pokaždé jsi psal, že Bayern i Lyon konečně vyřadí AC. Opět ti sklaplo. Milán dokáže strhávat vítězství na konci. Oni to prostě umí. Hraje se 95 minut a ne 86. FORZA MILAN

Reagovat
Xavi

Nepsal jsem, že Bayern vyřadí AC! a ani jsem nepsal, že Lyon vyřadí AC! Nevím, kde si na tom byl? V případě Bayernu jsem se vyjáříl pouze procenty kde jsem 55% favirizoval AC a v případě Lyonu jsem se vyjadřoval pouze k prvnímu zápasu, kde jsem napsal, že snad Lyon vyhraje a nebo bude AC bránit a v posledních minutách dá Shevchenko gol, což na první zápas moc nesedělo, zato na druhý ano.

Reagovat
sansiro

U prvního zápasu Lyon-AC jsi psal "konečně konec AC" nebo něco takového. Nezdálo se mi, že by AC včera nějak bránilo. Spíš se jim nepodařilo dostat do tlaku. A hraje se 90. minut + nastavení

Reagovat
Xavi

No tak konec AC jsem nenapsal! To sis opět vymyslel! Tohle jsem napsal u JUve. Jinak ten zápas jsem neviděl, díval jsem se na Villareal, ale co jsem viděl sestřihy, tak AC hrálo dobře asi tak posledních 10min, říkal to i sám jejich trenér a i média říkali, že byl Lyon kapku lepší!

Reagovat
Shevchenko

ty si vůl AC celý zápas bránilo že, no jasně. Nevím, nevím ale AC bylo 2. poločas jasně lepší

Reagovat
HOST*

A ve kterym zápase??? Snad nemyslíš ten včerejší s Lyonem, to bys mi pobavil!

Reagovat
Shevchenko

jo ten včerejší zápas ty debile§ Jseš úplně vygumovanej...

Reagovat
HOST*GATTUSO

joooooooooooooooooo, děkujeme AC !!! Pippo Inzaghi, Sheva, Gattuso a spol. GRANDE PAOLO MALDINI !!! FORZA MILAN !!! VIVA ROSSONERI !!! TI AMO MILANO !!!

Reagovat
sansiro

MILAN SIAMO NOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No hoši, já bych zas tak sebevědomé nebyl. postópii sme, ale eště v 85. minutě senm se klepal jak sviňa, měli sme štěsti.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
Mr.Jindros

Málem jsem rozbil půlitr....

Reagovat
HOST*

FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

ac su najvacsie sracky co postupil dalej,nemaju ani najmensiu sancu..ten zapas peken posierali a dali stastny gol,uplne nezasluzene postupuje AC a sere ma to o to viac ze som mohol vyhrat slusny balik

Reagovat
HOST*

Moje rec.AC hralo uplne blbe.Zase jako loni meli hrozny stesti

I letos meli hrozny stesti:v zakladni skupine(uplne nahodnej postup)

AC nema v semifinale zadnou sanci!!!!'

Reagovat
smazaný uživatel

pod to bych se rad podepsal..

Reagovat
HOST*

Já též! Barca ty ubožáky sejme

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*

Jen se směj, uvidíme, kdo se bude smát po semifinále

Reagovat
Shevchenko

já se směju tomu "úplně náhodnej postup" A my nemáme žádnou šanci ?? lol! My jsme neměli žádnou šanci s Bayernem a Lyonem že ??

Reagovat
HOST*

jen aby nepostoupila Benfika vy hovada vyjebany forza Milan

Reagovat
HOST*

Takový štěstí už ten AC snad mít nemůže!!!

Reagovat
HOST*

Aspoň bude mít Barca tu čest vyřadit další defenzivní velkoklub a ve finále se pak utká s Arsíkem, už se moc těšim

Reagovat
sansiro

Reagovat
Inzaghi

Defenzivní klub??? Hlavně že Inzaghi s Ševčenkem jsou nejproduktivnější dvojice v LM. A defenzivní klub nedává v lize mistrů Lyonu i Bayernu 3 góly.

Reagovat
sansiro

Sheva je vůbec nejlepší střelec LM s 9. góly...

Reagovat
Xavi

Počet golů ale neurčuje, jestli je tým ofenzivní nebo defenzívní. To jsou ty Vaše slavný statistiky! Nehledě na to, že takový Inzaghi jich celkem dost nasázel za Juventus a Sheva pár za Kyjev.

Reagovat
Inzaghi

Ale i tak. Defenzivní kluby hrají tak na 1:0 a ne že ve většině zápasů dají 2 a více golů. A že by AC hrálo v porovnání s ostatními evropskými velkokluby nějak defenzivně se mi nezdá.

Reagovat
HOST*

AC ale od třicátý minuty na 1:0 hrát nemohlo, ty chytráku. A že zas měli na konci štěstí... Barca vás stejně vyřadí a ty vaše statistiky vám budou k ničemu. Ono se stejně neni čim chlubit, když jste pořád druhý, jak v lize tak v LM. Lepší ji jednou vyhrát, než bejt třikrát ve finále!

Reagovat
sansiro

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, AC si muze s Chelsea podat ruce, hrajou stejny fotbal.. nastesti je ale v Italii spravedlnost a nevyhrajou ligu..

Reagovat
Shevchenko

Juve hraje lepší fotbal ?? Ty si ale debil Dali jsme myslím o 7 gólů více. A jestli hrajem stejný fotbal jako Chelsea, ZPAMATUJ SE !

Reagovat
HOST*Petr

A ty seš zasranej kokot čuráku

Reagovat
Inzaghi

Seš drsnej frajere!!!! Si strč tvou Chelsea do prdele. Si mysliš jak tomu rozumíš a 80% toho co tady píšeš sou bláboly. AC 4ever

Reagovat
HOST*

No, tak zas tvrdě bych do nich nešel, stejnej antifotbal jak Chelski nehraje nikdo!!! Proti nim je AC megaútočnej tým a v duelu těchto dvou superútočnejch týmů bych vždycky fandil AC!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

A CO LIGA ?? Sheva 19, Gilardino 16, Inzaghi 10. A LM: Sheva 9, Kaká 5, Inzaghi 4

Reagovat
HOST*greg

co je to za vola, nemam sice ac milan moc v lasce navic ted vyradili se stestim meho milacka, ale srovnavat ac s chelsea? a navic rika ze v italii je spravedlnost, tak toho vola fakt lituju, kdyby capelo s murinhem trenovali hazenou tak tam zapasy konceji 1:0 golem ze sedmicky

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně objektivni nefanda AC.

Ať žije Sigma Forza Milan

Reagovat
HOST*greg

no s odstupem casu objektivni jsem, ale kdyby si me slysel pote co jsem se podival na teletext, tak to se vsad ze bys zmenil nazor. ALLEZ L´GONES

Reagovat
HOST*juraj

co mate proti AC. od malicka som jeho fanda som aj teraz a vzdy aj budem. neviem co mate proti tomu timu ci vas serie ze hra obranny futbal a ze dava nahodne goly? ale to posrane AC ma skvelu bilanciu. dnes sa hra vacsinou obranny futbal a ktore muzstvo hra cisto utocny?ziadne. si spomente na Grecko co je prdel sveta a vyhralo EURO a to len vdaka obrane.

tak vy spiny co zavidite len tak dalej si frflite a my ideme oslavovat

inak ten co pisal ze prehral strasny balik je riadne naivny ked dal na lyon.

Reagovat
HOST*

Naivní jste spíš vy, co si myslíte, že se AC opět dostane do finále!

Reagovat
Shevchenko

že se tu ukazuješ potom, co jsi tu psal

Reagovat
HOST*Petr

A že se tu ukazuješ ty.potom co píšeš kraviny.

Reagovat
HOST*

Jj, přesně tak Díky

Reagovat
Shevchenko

kdo tu psal že nemáme žádnou šanci ??

Reagovat
HOST*greg

proc by byl naivni? ty si asi v zivote nesazel. to jsem asi ja naivni kdyz jsem vsadil na acm remizu v lecce. rikal jsem si ze se budou setrit a nevyhrajou tam, jenze se setrili az moc.

Reagovat
Shevchenko

mas pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že Lyon je vinikající klub a je pravda, že sme včera měli štěsti, ale to už tak ve fotba le chodi a jinak ty keci závistivcu o tom jak AC umi jenom betonovat a furt haluzově postupuje só fakt trapny, kdo chce vidět , vidi.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
Potty

vcera? pred vcerem!!!

Reagovat
HOST*GATTUSO

hele nechápu tyhle hádky, jak debilové..., AC prostě postoupilo, a že dali gól v 88. a 93. minutě ? no a ? fotbal se hraje na 90 minut + nastavení. že hraje AC defenzivně ? pořád se to nedá srovnávat s Chelsea, Juventusem, nebo Interem když má nahráno. ale že hraje někdo defenzivně, proto jsou to čuráci ? každej tým má svou herní mentalitu, tradici, styl na který sazí třeba celou svou historii a vyplati se mu..., nebo je to věc trenéra. že neumíte ocenit kvalitní defenzivní práci, systematickou hru do posledních minut a schopnost rozhodovat v posledních minutách (než aby se nějakej tým, kterej prohrává z toho posral a začal nakopávat bezúčelně balóny), stejně jako skvělou ofenzivní hru, to už je váš problém, pak do toho fotbalu asi zas tak nevidíte...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele