čtvrtfinále - odvety
12.04.2005 20:45 CET
0 : 3
kontumace

Inter Milán (ITA)

AC Milán (ITA)

Rozhodčí: Markus Merk (GER) - Christian Schräer (GER), Jan-Hendrik Salver (GER)
Diváci: ?

Reportáž

Inter Milán - AC Milán 0:3k

Obrovským skandálem skončilo odvetné střetnutí Ligy mistrů mezi Interem Milán a jeho městským rivalem AC. Rossoneri si z prvního vzájemného duelu přinesli náskok 2:0, který ve 30. minutě navíc zvýšil Shevchenko. O postupujícím bylo více či méně rozhodnuto. Vše se však zvrhlo v 73. minutě, kdy gólmana Didu zasáhla světlice, zápas musel být přerušen a chvíli po opětovném zahájení nakonec předčasně ukončen.

Góly z hlav Jaapa Stama a Andreje Shevchenka z prvního duelu dávaly milánskému AC pro odvetu velmi dobré postupové vyhlídky. Tím spíše, že Inter dva ze tří letošních zápasů se svým městským rivalem prohrál a ani v jednom mu dokonce nevstřelil ani gól.

Oba trenéři ve víkendových duelech Serie A šetřily některé své opory. Inter i tak dokázal zvítětiz na půdě Boloni 1:0, AC si ale už zdaleka tak dobře nevedl. Červenočerní totiž doma uhráli pouze remízu 1:1 s poslední Brescií a sami si trochu zkomplikovali cestu za mistrovským titulem.

Carlo Ancelotti udělal oproti duelu z minulého týdne pouze jednu, a to ještě vynucenou změnu. Vykartovaného Gennara Gattusa nahradil ve středu hřiště zkušený Massimo Ambrosini. Roberto Mancini oproti tomu sáhl hned ke čtyřem změnám. Tou vůbec nejdůležitější byl návrat rekonvalescenta Adriana, který měl být hlavním trumfem Interu. Od prvních minut se na hřiště postavili také Marco Materazzi, Kily González a Andy van der Meyde.

Zvláštní motivaci měl brankář AC Dida. Brazilský gólman neinkasoval v posledních pěti duelech Ligy mistrů a pokud by na tuto šňůru navlékl další korálek, vyrovnal by na čele této statistiky Edwina van der Sara a Józefa Wandzika, gólmany Ajaxu, respektive Panathinaikosu, jimž se podobný kousek povedl v sezoně 1995/1996.

Důvěru řídit historicky 262. milánské derby dostal německý sudí Markus Merk a nečekal ho žádný “med“.

Inter hrající s vědomím toho, že svému sokovi musí vstřelit minimálně dvě branky, byl po většinu utkání lepším týmem. První šanci si i přesto připsal jeho soupeř. V 11. minutě podnikli hosté rychlý brejk a situaci tři na dva řešil až žlutým faulem na Kaka kolumbijský obránce Cordoba. K následnému trestnému kopu se postavil Andrea Pirlo, ale mířil o dobrého půl metru vedle levé tyče Toldovy brány. Na druhé straně odpověděl pěknou ranou Veron a Dida měl co dělat, aby ji vytlačil alespoň na roh. Domácí měli sice značnou územní převahu, v ofenzivní činnosti se však dlouho omezovali pouze na střely z dálky. Ve 30. minutě navíc pro svěřence Roberta Manciniho přišla další rána. To černomodrá obrana dala na hranici pokutového území až příliš prostoru Shevchenkovi. Ukrajinský kanonýr si tak v klidu mohl zpracovat míč, udělat s ním několik kroků směrem k Toldovi a následně ho poslat přesně k pravé tyči. Inter musel v tu chvíli vstřelit k postupu hned čtyři branky, což se vzhledem k současné formě obrany AC jevilo jako nadlidský úkol. Začit s jeho plněním chtěl ve 33. minutě Kily González, jehož střelu vytlačil Dida na roh. O dvě minuty později se pak domácí dožadovali pokutového kopu za Cafuovo přistrčení Adriana. Stejně jako o chvíli poté při podobné situaci, kdy Favalli přistrčil Cafua, zůstala píšťalka rozhodčího Merka němá. Tečku za prvním poločasem udělal nepřesný pokus Adriana a zblokovaná střela Cambiassa.

Do druhé části hry poslal Roberto Mancini Sinisu Mihajlovice a Julia Cruze, kteří nahradili Kilyho Gonzáleze a Cristiana Zanettiho. V 51. pak musel udělat třetí změnu, když si Adriano obnovil zranění kolena a na hřišti ho musel nahradit Martins. Didu poté neúspěšně ostřelovali Veron a Mihajlovic. Až v 59. minutě si Inter vypracoval první obrovskou šanci. Po pěkné kombinaci se Martins prohnal okolo Nesty a stanul sám před Didou. Brazilský brankář však Martinsovu střelu dokázal vytěsnit na tyč. Nigerijský útočník svou rychlostí rozhýbal ofenzivu Inter a o několik minut později o sobě dal vědět znovu. Tentokráte vyhrál sprinterský souboj se Stamem, jenomže na Didu si ani tentokráte nepřišel. V 70. minutě se pak strážce “červenočerné“ svatyně vyznamenal při střele van der Meydeho a poté již přišly momenty, jež v historii Ligy mistrů k vidění ještě nebyly.

V 71. minutě rozehrál Sinisa Mihajlovic rohový kop a Cambiasso poslal hlavou míč do sítě. Rozhodčí Merk však tento gól pro domnělý faul Cruze na Didu neuznal, nechal pouze odkopávat z místa přestupku a nechtěně tak odstartoval následující dění. Tiffosi Interu totiž poté zasypali prostor okolo Didovy brány odpadky a na hrací plochu začaly létat také světlice a jedna z nich bohužel zasáhla také Didu. Brazilský gólman s popáleným ramenem padl na zem a za pomoci spoluhráčů následně nebezpečné místo opustil. Markus Merk na toto chování fanoušků reagoval přerušením zápasu. Po dvacetiminutové přestávce se začalo hrát znovu, v bráně AC však již nestál šokovaný Dida, ale jeho náhradník Abbiati. Už se zdálo, že se zápas přece jenom dohraje. Opak se stal pravdou. Nepoučitelní příznivci Interu Milán totiž prostor kolem brány soupeře znovu zasypali dýmovnicemi a odpadky a hlavní arbitr Merk proto duel v zájmu bezpečnosti hráčů okamžitě ukončil.

O osudu utkání a jeho výsledku tak bude muset rozhodnout UEFA a příslušné orgány. Už teď je ale jisté, že postupujícím týmem bude AC Milán, který se v semifinále soutěže bude moci těšit na úspěšnějšího z dvojice Lyon, Eindhoven. To jeho městského rivala tak růžová budoucnost nečeká. Inter s největší pravděpodobností čeká velká pokuta, uzavření hřiště a v nejhorším případě možná i vyloučení z příštího ročníku evropských pohárů. Itálie tak jako by se stávala centrem nedohraných zápasů, vzpomeňme například duel prvního kola základní fáze letošního ročníku mezi AS Řím a Dynamem Kyjev, kdy byl duel o poločasové přestávce ukončen poté, co sudího Friska zasáhl při odchodu do kabin předmět vhozený na hřiště jedním z domácích fanoušků.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*Shevchenko

0: (2SHEVA)

Reagovat
HOST*Shevchenko

SORRY! 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 to bude

Reagovat
HOST*

0:0

Reagovat
HOST*Barca

2:2

Reagovat
HOST*Shevchenko

DRSNÉ!!! VZÁJEMNÉ ZÁPASY: INTER-MILAN 1-4-8

Reagovat
HOST*

tojo že výtržnosti...

Reagovat
sansiro

Hosi, to ze maji taliani nejlepsi tifosi to vime , ale to uz je vrchol vsecho. Tam se s tim musi jasne zamest! Meli by si projit tim, cim prosla Anglie. Budeme pak bez bengalskych ohnu a pod., ale uz je to fakt nevyhnutelne. FORZA MILAN VAFFANCULO INTER Moratti se nedooplati

Reagovat
HOST*Shevchenko

Vy skurvení fanoušci Interu děláte Italskému fotbalu jenom ostudu kvůli vaším pi*ovinám bude (nejspíš) zápas kontumován na 0:3 a FIFA neuzná Ševovi gól ale stejně výsledek z dvojzápasu 0:5 by vám seděl já bych chtěl aby se dohrálo těch 15 min. a vy skurvení fanoušci Bobo a Leite jděte do pi*e

Reagovat
sansiro

FORZA MILAN

Reagovat
PJ

Tak tohle si vyprošuju!!!

Pokud házíš všechny do jednoho pytle, tak jsi ubožák a nic jinýho. Já fandim Interu. Takže jsem zkurvenej?

Tim ovšem nechci ty hovada hájit. Jsou to kreténi a pokud Inter bude potrestanej, tak budu tak akorát držet hubu a krok

Reagovat
sansiro

V tomhle mas pravdu, ale je to fakt hruza. Je to obrovska skoda pro calcio.

Reagovat
smazaný uživatel

já to nechápu-i kdyby rozhodčí uznal ten gol tak by stejně inter nepostoupil takže to bylo úplně zbytečný. Doufám,že jim napařej pořádnou pokutku...

Reagovat
HOST*Leite

Nechci fanc Interu nějak hájit, ale na druhou stranu se jim ani nedivim. Není to poprvé co se AC připískávalo( viz. každý zápas)... Ale na druhou stranu je to dobře že se to stalo, protože se začne vyšetřovat AC i Juve jestli náhodou Berlusconi a ronina Angelu "trošku" nepodplácejí atd. Např: začne se řešit proč když bylo jasně prokázaný doping několika hráčů Juve tak se nic nedělo, afára Nesta (Inter nabízel 30 mil. AC 15mil. a nakonec ho radši pustili do AC, protože Lazio mělo kvůli finačním problémům sestoupit ze Serie A, ale Berlusconi.....) a proč se každý zápas těmto dvoum týmům připískává......

Reagovat
HOST*ABC

Nefetuj - skodi ti to a potom mas halucinacie !!!

Reagovat
HOST*Leite

Ja nefetuju kreténe!!!

Reagovat
HOST*

buzerante on ma pravdu kdybyste nemeli berluskoniho byly by jste v pici

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele