základní skupiny - skupina G
01.10.2003 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

SS Lazio - Sparta Praha 2:2

Pražská Sparta se v tomto utkání musela obejít bez zraněných Jiřího Němce a Martina Petráše, oproti prvnímu duelu doma s Chelsea se jen na lavičku posadili Michalík, Jun a Gluščevič. Mezeru po Petrášovi v obraně zalepil Jan Flachbart, Němce nahradil Pavel Pergl a dále nastoupili uzdravený Zelenka, ve formě hrající Kincl a na pravý kraj zálohy Libor Sionko. Karel Poborský se přesunul na levou stranu, jediným útočníkem v systému 4 – 2 – 3 – 1 pak byl Marek Kincl. Sestava domácích doznala oproti duelu s Besiktasem dvou změn, místo Couta nastoupil Sinisa Mihajlovič a Claudia Lopéze ze sestavy vytlačil Simone Inzaghi.

Sparta se svého slavnějšího soupeře rozhodně nezalekla a hned od úvodu se tlačila dopředu, přesto se po pěti minutách okoukávání rozehráli především domácí. Během úvodních 13 minut si Lazio vypracovalo pět rohových kopů, ten nejnebezpečnější zahrával v 10. minutě Oddo a Simone Inzaghi, mladší bratr slavnějšího Filippeho, hlavičkoval mimo. Ještě předtím se poprvé připomněl Sinisa Mihaljovič, který dělovkou ze 30 metrů z přímého kopu vyzkoušel pevnost rukavic brankáře Jaromíra Blažka.

Po čtvrthodině tlak domácích ustal a hra se vyrovnala, do nadějných příležitostí se dostávali i hosté. Ve 22. minutě ještě Marek Kincl po přihrávce od Zelenky mířil vedle branky, o pět minut později už ale sparťané šokovali poloprázdné ochozy Olympijského stadiónu. Karel Poborský, který v Laziu ještě před dvěma lety působil, parádním centrem vyslal za obranu Libora Sionka a ten lehkou tečí usměrnil míč k pravé tyči Peruzziho branky – 0:1.

Gól jakoby domácí fotbalisty úplně paralyzoval a v následujících minutách bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Hned za dvě minuty mohla Sparta zvýšit, ale nejprve v gólové šanci neuspěl Sionko, když nastřelil jen Peruzziho a po něm Zelenka z hranice šestnáctky italského gólmana nepřekvapil. O chvilku později přišla další krásná akce Sparty, kterou zakončil tentokrát Poborský střelou mimo tyče. Domácí se stále nemohli vzpamatovat a ve 35. minutě inkasovali podruhé. Sparta tak vytrvale dobývala Peruzziho svatyni, až se po sražené střele dostal k míči Poborský a z malého vápna doklepl do prázdné branky – 0:2.

Hře Sparty rozhodně pomohl přesun Karla Poborského na pravou stranu, když se opačným směrem přestěhoval Libor Sionko. Po zbytek poločasu se hráči v rudých dresech soustředili na pozornou obranu a soupeři už nic nedovolili, až na akci z nastaveného času. Tu Sergio Conceicao zakončil pěknou technickou střelou, která jen těsně minula Blažkovu branku.

Úvod druhé půle zastihl hráče Sparty zřejmě ještě myšlenkami v kabině. Hned po rozehrání se totiž dlouhý centr snesl na Simone Inzaghiho a ten přes Johanu se štěstím přesně trefil skulinku mezi nohama Jaromíra Blažka – 1:2. Od úvodního hvizdu ve druhém poločase v té chvíli uplynulo pouhých devět vteřin.

Branka domácí fotbalisty nastartovala do tlaku, ze kterého se Sparta nemohla po dlouhé minuty vymanit. V 55. minutě se dalekonosnou ranou prezentoval opět Mihajlovič, ani tentokrát si ale na Blažka nepřišel. O dvě minuty později byl v dobré příležitosti Fiore, jeden z nejlepších hráčů na hřišti, ale míč napálil vysoko nad. Rozhodující okamžik přišel v 60. minutě. Petr Johana se ve vápně přetlačoval se Simone Inzahgim, který jeho těsného bránění využil k nafilmování pádu a přesvědčil rozhodčího Colomba k odpískání penalty. Přísně nařízený pokutový kop pak sám Inzaghi s přehledem proměnil – 2:2.

Začínalo se prakticky znovu od začátku a hra se opět vyrovnala. Zpátky do vedení mohl Spartu poslat Karel Poborský, dvakrát ale svou akci zakončil nepřesnou střelou a po centru Zelenky a pěkném předskočení jednoho ze zadáků Lazia hlavičkoval nad branku. V 76. minutě mohli domácí dokonat obrat, ale střelu Muzziho, který šel po zaváhání Flachbarta sám na Blažka, včasným zákrokem zblokoval Johana.

Závěrečné minuty patřily Laziu a Sparťané už jen zuby nehty drželi nerozhodný výsledek. Rozhodnout ve prospěch domácích mohl v první minutě nastaveného času Muzzi, jeho pěknou ránu ale Blažek vytěsnil na roh. V posledních vteřinách ještě mohla Sparta strhnout vítězství na svou stranu, ale Poborského centr nejprve rybičkou jen o centimetry minul střídající Gluščevič a nedosáhl na něj ani další čerstvý muž na hřišti Michalík.

Autor: Petr Starý

Komentáře (20)

Přidat komentář
HOST*peter

sparta je marná!

Reagovat
HOST*kolohnat

ty jeste vic marnejsi

Reagovat
HOST*

sparta je v prdeli

Reagovat
HOST*

sparta,sparta,buzerantu parta

Reagovat
HOST*

Ty jeden blbejej (ucho) Sparta vyhraje

Reagovat
HOST*

To jo! Ta bude ráda dyž nedostane debakl!

Reagovat
HOST*Vasilij

pokud Sparta dá remízu, bude to zázrak. Můj tip na výsledek: 4:0!!! A sparta může jít pak do řiti. Cha, cha.

Reagovat
HOST*carew

podle mě sparta s největší pravděpodobností prohraje, ale že by měla dostat 4:0 to asi ne. Lazio určitě nevyhraje víc jak o 2 branky a navíc sparta tajně přemýšlí o bodu

Reagovat
smazaný uživatel

no o bodu premyslet muze,a ani 4:0 nedostane to mas recht...protoze dostane BŮRA!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Sparta Vyhraje

Reagovat
HOST*

Budeto dobrej zapas co vynato

Reagovat
smazaný uživatel

Na Káju budou pískat- ten se sesype a Sparta dostane pořádnej kotel! King Baník

Reagovat
PJ

Pískat na něj nebudou, v Itálii takový nejsou... Nebo jo? :-) Sparta dostane na prdel, ale o moc to snad nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

opustil klub takže určitě! To se i potvrdilo

Reagovat
PJ

Mnojo, měl si pravdu... Ale oni pískali asi na všechny, takže se to ztratilo :-)

Reagovat
HOST*HOST

Lazio Roma-Sparta Prague 2:1

Reagovat
Kily

jo pánové, zatim jsme skoro všichni vedle jak ta jedle a ve většině případů ještě vedlejc

Reagovat
HOST*luděk

sparta jsou *** plichtili 2-2 zdravim z liazu.

Reagovat
HOST*ivo

vísledek 2-2

Reagovat
HOST*Fra

Kdyz Sparta nedostane rychly gol,tak muze vyhrat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele