základní skupiny - skupina C
25.11.2003 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - PSV Eindhoven 1:1

Monako v minulém kole rozstřílelo španělské Deportivo rekordním poměrem 8:3 a i v duelu s nizozemským šampionem bylo favoritem. Tím spíše, že do utkání nastoupilo v nejsilnější sestavě. Naproti tomu trenéru hostí Guusi Hiddinkovi chyběli zranění Ooijer, van Bommel a Rommedahl a suspendovaný Hofland.

Ten, kdo čekal ofenzivní smršť ze strany domácího celku, byl asi hodně zklamán. První dobrou příležitost měl hostující Robben, ale Roma vyrazil na roh. Postupem času si hráči francouzského klubu získávali územní převahu a nejaktivnějšími hráči byli Giuly a Rothen, kteří svým pohybem a rychlostí dělali hostujícím obráncům hodně problémů. Největší nebezpečí pro defenzivu Eindhovenu pak znamenaly Rothenovy centry. Ve 32. minutě hlavičkoval po jednom z nich nad Morientes. O dvě minuty později zahrával Rothen rohový kop, odražený míč se dostal k Rodriguezovi, který nacentroval do vápna a Morientes se tentokráte nemýlil – 1:0. Za hosty ještě do přestávky kontroval Kežman, s jeho slabou střelou však neměl Roma vážnější potíže.

Do druhé půle nastupovali hostující fotbalisté s vědomím, že musí minimálně vyrovnat, protože v případě jakéhokoliv bodového zisku Deportiva by je porážka s definitivní platností vyřadila ze hry o postup. A na svého soupeře pořádně vlétli. Hned v úvodní minutě se totiž před Romou ocitl osamocený Vonlanthen a domácí mohli děkovat Evrovi, jenž skvělým skluzem na poslední chvíli zbavil nizozemského útočníka míče. V rozletu ale přibrzdila PSV 49. minuta. V ní nejprve fauloval Zikos unikajícího Kežmana, viděl žlutou kartu a hostím se naskytla možnost zahrávat trestný kop z velmi výhodné pozice. K míči se postavili Kežman s Luciusem, který nečekal na pokyn rozhodčího a chtěl domácí obranu překvapit rychlou rozehrávkou. Chorvatský sudí Siric však pro jeho počínání neměl pochopení a ukázal mu druhou žlutou, a tím pádem i červenou kartu. Nicméně výhoda trestného kopu Eindhovenu zůstala a Morientesem tečovaná střela Kežmana skončila jen těsně vedle levé tyče.

Monaku se naskytla výborná příležitost dovést utkání do vítězného konce, jenomže nedokázalo dorazit svého soupeře. Morientes si v šanci zpracoval míč rukou, Rothen mířil z úhlu nepřesně, Giulyho a Cisseho neposlechl v rozhodující chvíli míč a mimo skončila i střela Bernardiho. Eindhoven byl v ofenzivně bezzubý, vše ale změnila 84. minuta. V době, kdy ležel na zemi Rothen, totiž zbytečně sáhl rukou do přihrávky Zikos a po druhé žluté kartě se šel i on předčasně osprchovat. Následný trestný kop pak rozehrál Robben a střídající Jan Venegoor of Hesselink hlavou srovnal skóre.

Další kontroverzní moment byl k vidění v 88. minutě. To rozhodčí neposoudil jako faul zákrok Kežmana na Giveta, domácí obránce zůstal ležet na zemi a srbský kanonýr nesportovně hrál dál, což mu domácí fotbalisté neodpustili. V roli mstitele se představil Giuly, jemuž Kežman sáhl do obličeje a domácí kapitán mu dal pohlavek. Arbitr Siric se zrovna staral o stav zraněného Giveta a při potrestání hráčů dal na radu svého asistenta – Kežmanovi ukázal žlutou kartu a Giulymu rovnou červenou. Chorvatský sudí poté nastavil šest minut a hosté si mohli odvézt všechny body, ale proti hlavičce Venegoora skvěle zasáhl Roma.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele