základní část, 24. kolo
10.03.2024 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Tomáš Chorý (© FC Viktoria Plzeň)

Plzeň zostudila obhájce titulu, nepovedený sparťanský večer ve městě piva zahájil Panák

Sparta Praha vyhořela v souboji 24. kola Fortuna ligy proti Plzni, která zvítězila jednoznačně 4:0. Západočeši předčili úřadujícího mistra ve všech aspektech hry, výrazně jim pomohl ale také výkon hostujících stoperů, neboť Filip Panák nejdříve po špatné rozehrávce neuhlídal dvougólového Tomáše Chorého a po změně stran poslal nešťastnou tečí balon za záda vlastního brankáře. Nevyznamenal se ani Ladislav Krejčí, jenž pátou červenou kartou v dresu Letenských vytvořil nový rekord klubu.

Ačkoliv pražský celek vévodil tabulce, do nedělního šlágru mohla jít s o něco větším klidem Viktoria. Třetí místo se totiž zdálo být neotřesitelné a také v pohárové Evropě získala díky remíze v Ženevě výrazně lepší pozici do odvety než její sok proti Liverpoolu. Spartě navíc v důležitém souboji z různých důvodů chyběli Angelo Preciado či Asger Sörensen.

Utkání na západě Čech se od úvodního hvizdu hrálo v obrovské intenzitě a diváci byli svědky množství osobních soubojů. Na první šanci si ale museli počkat až do 36. minuty, kdy Lukáš Kalvach kroutil pumelici z přímého kopu na přední tyč, proti dělovce domácího záložníka ale zasáhl Peter Vindahl. Dánský gólman však svůj skvělý zásah znehodnotil ve 45. minutě, kdy mu vypadla dalekonosná rána Lukáše Červa přímo před dobíhajícího Chorého, který se jednoduše zbavil dotírajícího Panáka a dorazil míč do sítě.

Do druhé půle vstoupila Viktoria drtivým tlakem. Ten vyústil ve 49. minutě druhým gólem, kdy se k odraženému míči dostal Cheick Souaré, jehož dobře mířenou střelu umístil nešťastnou tečí za záda Vindahla nejistý Panák. Ani další stoper Sparty však neprožil v Plzni povedený večer, zanedlouho po druhém gólu Západočechů se totiž na Chorém vykartoval Krejčí. Plzeňští neměli se svým soupeřem slitování ani nadále. Na začátku poslední půlhodiny přetlačil aktivní Červ na levé straně hřiště čerstvého Jana Mejdra a následnou zpětnou přihrávkou připravil Pavlu Šulcovi ideální příležitost k navýšení skóre, čehož nejlepší střelec ligy využil. V 70. minutě zasadil děravé sparťanské obraně další zásah Chorý, jenž dlouho letící centr bezproblémově umístil hlavou do branky.

Plzeň tedy dovedla šlágr do vítězného konce, což zajisté nejvíce ocenili v pražském Edenu. Po odvetě se Servette čeká Západočechy výlet do Jablonce, kam se vydají 17. března. Sparta ve stejný den přivítá Hradec Králové.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (5)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Filip236

1:2

Reagovat
Houfi

2:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Mr.Mike

Proc tam ty fanousci Plzne bucej na Krejciho?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele