základní část, 5. kolo
20.08.2023 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Rozjetou Plzeň nezbrdila ani Chvátalova pumelice, výhru Viktorii přinesl bleskový obrat

Viktoria Plzeň zvládla domácí utkání se Sigmou Olomouc v rámci pátého kola Fortuna ligy a zvítězila 2:1. Po dominantním úvodu domácích se zničehonic dostali do vedení Olomoučtí zásluhou voleje Juraje Chvátala, ovšem tým z města piva dokázal otočit skóre v nastavení první půle. Na přesnou hlavičku kapitána Lukáše Hejdy navázal o dvě minuty později středopolař Pavel Bucha. Šance na druhé hanácké vyloupení Doosan Areny v řadě se tak rozplynula ještě před přestávkou.

Na západě Čech se očekávala bitva týmů, které v posledních týdnech předváděly velmi dobré výkony. Viktoriáni po rozpačitém vstupu do sezony našli ztracenou střeleckou formu a již pětkrát v řadě zvítězili. Na náročné utkání se navíc naladili příjemným výletem na Maltu, kde stvrdili suverénní postup do play off Konferenční ligy. Jejich soupeř se díky třem výhrám za sebou vyhoupl na třetí příčku tabulky a těšit ho mohl také fakt, že s Plzní prohrál pouze jeden z posledních pěti vzájemných duelů.

V Doosan Areně byla ale Sigma v úvodu pod tlakem. Po čtyřech minutách hry vyzkoušel pozornost Matúše Macíka přízemní střelou Rafiu Durosinmi, pokusem ze strany ale neuspěl. Přibližně po uplynutí úvodní čtvrthodiny se tempo zápasu vyrovnalo a začali hrozit také Hanáci. Ve 27. minutě se z prvního zakončení mezi tři tyče dokonce ujali vedení, když se po rohovém kopu prosadil tečovaným projektilem Chvátal. Průběžným vývojem vykolejení Západočeši si příležitosti k vyrovnání vytvořili až v závěru poločasu, hlavička Hejdy ze 40. minuty nejprve zamířila mimo. O chvíli později ale byl již plzeňský obránce úspěšný a po přesném centru Cadua hlavou vyrovnal. Viktoriáni dokonali obrat ve skóre ještě před odchodem do šaten, když se parádní střelou k vzdálenější tyči prosadil Bucha.

Krátce po návratu na hrací plochu byl blízko využití zaváhání domácí defenzivy Ondřej Zmrzlý. Situaci pro domácí však zachránil Jindřich Staněk, jenž nebezpečnou přízemní střelu mířící k tyči vytěsnil na roh. Následně tempo hry opadlo a ani jeden z týmů si další příležitosti nevytvářel. To změnil až v 72. minutě Sampson Dweh, jenž po centru od rohového praporku hlavičkoval jen těsně vedle. O chvíli později to zkoušel z otočky hostující Yunusa Muritala, ale ani on prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Zkraje závěrečné desetiminutovky se snažil volného prostoru na zadní tyči využít Zmrzlý, hostujícímu útočníkovi ale zakončení znemožnil obranným zákrokem Jan Kopic. Krátce před koncem ztížil Sigmě cestu za vyrovnáním Lukáš Vraštil, který po úmyslné hře rukou zamířil předčasně do sprch.

Rozjetá Plzeň tedy prodloužila vítěznou sérii i proti ve skvělé formě hrající Sigmě. Další ligové klání ji kvůli evropským pohárům čeká až 3. září proti Bohemians, Olomouc vyzve o týden dříve Liberec.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele