základní část, 26. kolo
30.03.2024 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Tomáš Zlatohlávek (© FK Pardubice)

Trvalá slabina Sigmy způsobila další ztrátu. Macíkova chyba poslala body do Pardubic

Pardubičtí fotbalisté porazili ve 26. kole Fortuna ligy Sigmu Olomouc 2:0 a po čtyřech prohrách v řadě naplno bodovali. Úvodní gól utkání padl po půl hodině, a to po neskutečné hrubce brankáře Matúše Macíka, který nezvládl zpracovat jednoduchou zpětnou přihrávku Víta Beneše a svou již několikátou minelou v modrém dresu poslal hosty do vedení. Hanáci už pak ani přes tlak a šance nevyrovnali, naopak v závěru inkasovali z kopačky Tomáše Zlatohlávka. Hostující fotbalisté tak poprvé od půlky února v lize zvítězili a jako bonus porazili skoro přesně po třech letech Sigmu na její půdě.

Talentovaný trenér trápících se Pardubic Radoslav Kováč se v minulém kole předvedl v negativním světle, když byl vyloučen za urážky rozhodčího. Kromě něj pykala za červené karty hned trojice defenzivních hráčů, a tak proti Sigmě, které však z obdobných důvodů chyběli Jan Vodháněl či Jakub Pokorný, vyrukovali Východočeši se značně improvizovanou obranou.

Utkání začalo zvolna, když se ani jeden z celků nehrnul do útoku, střelecky však byli v úvodní fázi duelu aktivnější hosté. První ohrožení branky diváci viděli ve 24. minutě, kdy vypálil Michal Hlavatý tvrdý balon, který musel zákrokem zlikvidovat domácí Macík. O devět minut později už se skóre měnilo, a to za málokdy vídaných okolností. Beneš poslal zpětnou přihrávku právě na Macíka, kterému míč nepochopitelně prošel pod podrážkou, a inkasoval tak pravděpodobně nejlacinější gól kariéry. Krátce před pauzou mohli Hanáci vyrovnat zásluhou Radima Breiteho, jenž se dostal k odraženému balonu. Jeho střelu zblízka nicméně zneutralizoval pozorný Antonín Kinský.

Po návratu z kabin musel do akce prakticky okamžitě Macík, kterého prověřil Ladislav Krobot. Proti jeho ráně k levé tyčce se však slovenský gólman skutečně zaskvěl. Pardubice měly další tisíciprocentní šanci po selhání Beneše, jenž jako poslední hráč ztratil míč. Dominik Mareš však samostatný nájezd na Macíka neproměnil. Olomoučtí si vytvořili další šanci na srovnání v 64. minutě, kdy vypálil Juraj Chvátal. Jeho pokus z dobré pozice ale mířil pouze doprostřed branky. Tlak Sigmy se s blížícím se koncem stupňoval, nicméně kýžené vyrovnání nepřišlo. V závěru se naopak z brejku ještě prosadil Zlatohlávek.

Tým z města perníku se tak vyhnul páté porážce v řadě a překvapivě získal všechny body. V příštím kole přivítá 7. dubna České Budějovice, Olomouc se představí o den dříve ve Zlíně.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele