základní část, 10. kolo
30.09.2023 15:00 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

Alex Iván (© MFK Karviná)

Staronový kouč dovedl Karvinou k první výhře od července. Mezi střelce se vrátil Budínský

Karviná porazila v domácím duelu 10. kola Fortuna ligy Slovan Liberec vysoko 5:2 a vůbec poprvé od úvodního hracího dne, kdy porazila Zlín, si připsala tři body. Hodně podstatného se odehrálo již v první půli, v níž Slezané hned třikrát skórovali, přičemž přesný zásah zaznamenal i Lukáš Budínský, jenž se na vstřelené brance naposledy podílel právě při červencovém triumfu nad Ševci.

Nově jmenovaný trenér Juraj Jarábek tak prožil úspěšný návrat na lavičku zelenobílých, na níž seděl mezi lety 2019 a 2021 celkem 16 měsíců, naopak Severočeši prodloužili čekání na ligové vítězství už na pět duelů.

Domácím se po nepovedeném vstupu do sezony stále nedařilo najít rytmus a posledních pět utkání nezískali jediný bod, přičemž skórovali pouze dvakrát. Navíc jim chyběl dosavadní nejlepší střelec Rajmund Mikuš, jenž letos síť soupeře rozvlnil už třikrát. Liberečtí v lize již čtyřikrát za sebou nevyhráli, a tak chtěli navázat na pohárový výkon z Kladna. Tři body však v dosavadním ročníku na venkovním stadionu ještě nezískali.

Vstup do zápasu vyšel lépe Karviné. Hned v 11. minutě se totiž k odraženému míči na hranici vápna dostal Alex Ivan a pohotovým zakončením z voleje otevřel skóre. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. O tři minuty později rozehrával Liberec roh, po hlavičce Filipa Prebsla se k míči dostal Jan Mikula a z bezprostřední blízkosti nedal gólmanovi šanci. Domácí si ale chvíli před odchodem do kabin vzali vedení zpět. Postaral se o to Budínský. Kapitán Slezanů si našel ve vápně přihrávku Amara Memiče a napálil míč pod břevno. Poslední gól první půle vstřelil Adeleke Akinyemi, když po skrumáži v pokutovém území protlačil míč za záda Oliviera Vliegena. Těsně před přestávkou ještě stihl hostující Luka Kulenovič orazítkovat břevno.

Hned v úvodu druhého dějství vyslal Denis Višinský krásnou kolmici na Ľubomíra Tuptu a ten z úhlu propálil gólmana Dominika Holce. Rozdíl byl rázem opět jednogólový. Po asistenci si mohl Višinský připsat i gól, když obral o míč Jiřího Fleišmana a namířil si to k pokutovému území. V 59. minutě ale pálil jen vedle levé tyče. Další branku tak dali opět svěřenci Jarábka. Po centru Ivana z pravé strany se hlavou prosadil nikým nehlídaný Memič. Ten následně i asistoval u gólu Aboubacara Traorého, který zužitkoval jeho přihrávku a z dobré pozice uprostřed pokutového území uzavřel gólový účet zápasu.

Liberec tak stále nedokázal vyhrát na cizí půdě a Karviná se bodově odlepila ode dna tabulky. Ta 7. října zavítá do Českých Budějovic, její soupeř o den později doma vyzve pražskou Slavii.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele