základní část, 21. kolo
18.02.2024 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Vynikající dvouminutovka zpříjemnila Trpišovskému šestileté výročí na lavičce Slavie

Slávisté odčinili středeční zaváhání ze Zlína a ve 21. kole Fortuna ligy si z Karviné odvezli všechny body za výhru 3:0. Klid na kopačky hostů přinesl v závěru úvodní čtvrthodiny vlastní gól soupeře, na nějž za několik desítek sekund navázal Mojmír Chytil. Třetí zásah dominujícího favorita přidal v 80. minutě debutant El Hadji Malick Diouf. Jindřich Trpišovský tak své výročí na lavičce sešívaných oslavil vítězstvím, poprvé totiž červenobílé vedl jako trenér 17. února 2018 v Jihlavě.

Vypadalo to, že se Karviná ještě neprobudila ze zimního spánku, když obě utkání po pauze prohrála shodně 0:3. Přesvědčivé výkony však nepředváděla ani pražská Slavia, která první zápas v únoru převážila na svou stranu až v samém závěru a následně pouze remizovala s předposledním Zlínem. Ve Slezsku ovšem znovu nastupovala v roli obrovského favorita.

Již v úvodu se alibistickým ukazováním na spoluhráče snažil Aleš Mandous odvést pozornost od své chyby v rozehrávce, kvůli níž málem skóroval debutující Kahuan Vinícius. Jako gong oznámil uplynutí čtvrt hodiny hlavou do vlastní brány Amar Memič, k němuž nečekaně propadl centr, na který nestihl reagovat. Opožděnou reakci měli o dvě minuty později i stopeři Karviné. Ti nezachytili náběh Chytila, jenž svůj samostatný nájezd s přehledem proměnil. Slávisté mohli před odchodem do kabin přidat další tři branky, proti však byl Dominik Holec.

Kontrast mezi kvalitou Holce a defenzivou Karviné umožnil slovenskému gólmanovi čarovat i v 72. minutě, kdy hlavičkoval Diouf. Chvíli nato si Petr Ševčík na úrovni penalty naběhl na zpětnou přihrávku střídajícího Micka van Burena, ve velké příležitosti ale trefil pouze připraveného brankáře. V 80. minutě již byl Holec bezmocný proti placírce k bližší tyči od 19letého debutanta Dioufa, jenž těžil z přesné průnikovky dalšího žolíka Muhameda Tijaniho.

Karviná tak favorita nepřekvapila a Slavia letos venku poprvé zvítězila. V příštím kole se sešívaní utkají před vlastními fanoušky s Pardubicemi, Slezané o den dříve zamíří do Teplic.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

0:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele