základní část, 5. kolo
19.08.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Vítězné choutky Jablonce zmizely v karvinské šachtě. Duel tápajících týmů nabídl dělbu bodů

Jablonec remizoval v pátém kole FORTUNA:LIGY na půdě Karviné 1:1. Aktivnějším dojmem od prvních minut sice působili hráči domácích, kteří ve 20. minutě prostřednictvím Martina Doležala orazítkovali břevno, nakonec se však radoval útočníkův bývalý zaměstnavatel. Dosud nejhorší ofenzivu celé soutěže totiž po změně stran vysvobodil na klubových sociálních sítích kritizovaný Miloš Kratochvíl. Jenže ani na pátý pokus se Severočeši nedočkali vítězství, neboť domácím v 84. minutě vystřelil bod Adeleke Akinyemi.

Oba celky měly co napravovat. Karviná naposledy prohrála po řadě spálených šancí 1:2 v Pardubicích a po výhře z úvodního kola zapsala již třetí neúspěch v řadě. Jablonec zase vyhořel na novém trávníku doma proti Spartě, která jej i ve značně obměněné sestavě rozstřílela 5:1. Ostudný týmový výkon nakonec odnesla dlouholetá opora Severočechů Jakub Považanec, s nímž majitel klubu Miroslav Pelta překvapivě rozvázal smlouvu.

Utkání odstartovali s míčem na nohou domácí a v úvodní desetiminutovce si vypracovali několik rohových kopů, které vedly k závarům na hranici malého vápna, z těch ale žádná větší šance nepramenila. To změnil až začátek 20. minuty, kdy si Amer Memič naběhl na kolmici a pohotovým centrem našel Doležala, ten však hlavou rozezvučel pouze břevno a neuspěl ani s následnou dorážkou.

O sedm minut později poprvé zahrozil také hostující celek, když zahnaný Vakhtang Chanturishvili dohnal míč, rychle se s ním otočil a poslal jej na Michala Černáka, ani jeho hlavička ale stavem zápasu nepohnula. S blížícím se koncem první půle už tak nepříliš vysoká kvalita utkání ještě více opadla a k vidění byly spíše tvrdé souboje o balon a ostré zákroky na obou stranách.

Začátek druhého dějství přinesl změnu. V 56. minutě přišlápl Sebastian Boháč ve vápně Černáka a hosté zahrávali pokutový kop. Toho se ujal Kratochvíl, jenž umístěnou ranou po zemi vstřelil teprve třetí ligový gól svého týmu v probíhající sezoně a zároveň umlčel četné kritiky z řad jabloneckých fanoušků.

Zhruba 10 minut před koncem mohl tříbodový zisk Severočechů pojistit autor jejich úvodní branky, Kratochvíl však nasměroval balon až příliš přesně a branková konstrukce zvonila i na druhé straně. Promarněná šance přišla Jablonec draho v 84. minutě. S nákopem až na hranici šestnáctky si vůbec nedokázal poradit Jakub Martinec, čehož využil důrazný Akinyemi a razantním pokusem k bližší tyči vsítil svůj první gól ve FORTUNA:LIZE.

Utkání tak po dramatickém vývoji vyústilo v remízu. Karvinou v příštím kole 26. srpna na Letné prověří Sparta, Jablonec se střetne o den později doma s jejím konkurentem ze Slavie.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele