základní část, 12. kolo
21.10.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Daňkovi přesun na východ Čech svědčí. Pardubicím stačil penaltový zásah opět jen na bod

Pardubice uhrály ve 12. kole FORTUNA:LIGY se Sigmou Olomouc remízu 1:1. Domácí zaznamenali třetí dělbu bodů v řadě, do zápasu přitom vstoupili lépe, když Radim Breite zavinil penaltu. S ní si poradil Kryštof Daněk vypůjčený ze Sparty, pro něhož se jednalo o třetí ligovou branku v sezoně. Dlouho to vypadalo, že chyba kapitána Hanáků, jenž nastoupil ke svému 250. ligovému utkání, rozhodne o výsledku, avšak v posledních minutách si smolně srazil míč do vlastní sítě Denis Halinský.

Los Pardubic byl mezi reprezentačními přestávkami velmi složitý a Východočeši z něj vydřeli pouhé dva body. Úspěch však představoval ten poslední ze hřiště Baníku Ostrava, kde sebevědomě proměnil penaltu Daněk a fantasticky zachytal Viktor Budinský. Dobrý výkon brankáře byl potřeba i proti Sigmě, která naposledy rozstřílela Mladou Boleslav a udržela průběžnou čtvrtou příčku. To navíc ještě Václav Jílek neměl k dispozici Lukáše Juliše, jenž se už stihl uzdravit a čekal na šanci na lavičce.

Lépe do utkání mohli vstoupit domácí, kteří už v první minutě žádali penaltu. Jeden z modrých obránců totiž odvrátil centr Michala Hlavatého za pomocí ruky. Defenzivní hráč si však podle rozhodčích počínal dle pravidel. Své brankářské kvality ukázal Budinský po čtvrthodině hry, kdy špatně pokrytý Juraj Chvátal zblízka pálil z první, nicméně ve formě chytající gólman se rychle přesunul a pokus vytěsnil.

Stejně jako v minulém zápase se i tentokrát ke skvělému Budinskému přidal Daněk, jenž opět s přehledem proměnil pokutový kop, čímž ve 22. minutě poslal Pardubice do vedení. Ještě do přestávky si hráči Sigmy vypracovali několik příležitostí, ale slovenský brankář za svá záda žádný balon nepropustil.

Olomoucká honba za srovnáním pokračovala i ve druhé půli. Hanáci dostali šanci hned zpočátku poločasu, když zahrávali přímý kop z hranice vápna. K tomu se postavil uzdravený Jan Vodháněl, ale přestřelil. Pardubičtí fotbalisté sice museli dlouhou dobu pouze bránit, tlak Sigmy však přežili a následně proměnili rychlý protiútok. K odraženému balonu ve vápně se procpal Emil Tischler a vypálil přesně do šibenice. Sudí ovšem branku odvolal, protože po zhlédnutí videa objevil ofsajd Ladislava Krobota.

Aktivita obou mužstev následně opadla, přesto se Hanáci v nastavení dočkali vyrovnání. Centrovaný míč si srazil do vlastní sítě Halinský.

Poprvé v sezoně tak venkovní duel Sigmy skončil remízou. Ta v příštím kole 28. října přivítá Zlín, Pardubice se tentýž den představí v Českých Budějovicích.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele