základní část, 4. kolo
13.08.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Knockoutovaný Tischler uštědřil Karviné vzápětí protiúder. Slezané v Pardubicích opět neuspěli

Fotbalisté Pardubic poprvé v letošní sezoně získali tři body, když v rámci čtvrtého kola Fortuna ligy porazili na vlastní půdě Karvinou 2:1. O úvodní branku se postaral ve 39. minutě hlavičkující Emil Tischler, který byl chvíli předtím ošetřovaný po hrubém zákroku soupeře. Po změně stran přidal do sítě Slezanů, kteří ještě nikdy ve městě perníku nezvítězili, druhou trefu Jakub Matoušek, jenž dal zapomenout na hororový debut v pardubickém dresu, když byl proti Bohemians po sedmi minutách na hřišti vyloučen.

Mlčící útok Pardubic se sice na pražské Letné probudil a dvakrát skóroval, k bodům to však nevedlo, jelikož Východočeši inkasovali od favorita nepopulárního "bůra". Smířeného kouče Radoslava Kováče nicméně rozezlil spíše výrok rozhodčího, který přehlédl surový zákrok Kaana Kairinena na Michala Hlavatého. Klíčový muž zálohy se ale dal pro důležitý souboj s Karvinou dokupy a toužil přispět k výsledku, jenž by pro Slezany znamenal třetí porážku v řadě.

Brankář Viktor Budinský málem musel lovit míč ze sítě už v sedmé minutě, avšak skvělým zákrokem vychytal tutovku Adelekeho Akinyemiho. Náznaky příležitostí byly na obou stranách, avšak nějaká, která by pořádně zaměstnala jednoho z brankářů, dlouho nepřišla. Pardubice měly také dost možností ze standardních situací, ovšem ty byly rozehrány častokrát velmi zbrkle. Ve 36. minutě se stala nefotbalová událost, která jistě stojí za zmínku. Sebastian Boháč fauloval Tischlera, přičemž se oba nepříjemně srazili hlavami. Střídat se ale naštěstí nemuselo. Krátce nato se faulovaný hráč prosadil právě hlavičkou po centru Pavla Černého.

Začátkem druhého dějství byl opět nebezpečný Akinyemi, jenže jeho střela pouze orazítkovala levou tyč. Na jeho šanci odpověděl zanedlouho střídající Matoušek, jenž skvěle zužitkoval milimetrově přesnou přihrávku Bartosze Pikula a následně obešel brankáře a uklidil míč do odkryté brány. Kontaktní branku mohl vsítit Amar Memič, ale neseřídil přesně mířidla a rána minula branku. Další muž z lavičky se mohl gólově prosadit, a byl jím Ladislav Krobot. Ten po přihrávce pod sebe z pravé strany však bránu přestřelil. Karvinští dokázali snížit po bizarní situaci, kdy po hlavičkovém souboji míč nedokázal vyrazit Budinský.

Střet dvou sestupových aspirantů tak ovládly domácí Pardubice. Ty se v příštím kole představí 19. srpna v Liberci, Karviná tentýž den přivítá Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele