základní část, 21. kolo
17.02.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Teplice v Pardubicích stihly odpovědět na nejrychlejší gól sezony před koncem

Fotbalisté Pardubic remizovali v prvním domácím utkání jarní fáze Fortuna ligy s Teplicemi 1:1. Východočechy poslal do vedení už po 23 sekundách nejrychlejším gólem aktuálního ročníku české nejvyšší soutěže ve výborné formě hrající Tomáš Zlatohlávek. Hosté však po změně stran dostali soupeře pod tlak a nakonec se dočkali zaslouženého vyrovnání, o které se postaral v 86. minutě Štěpán Chaloupek. Skláři se tak udrželi v klidném středu tabulky, domácí celek naopak ukončil sérii ligových vítězství na hodnotě tři.

Až nečekaně dobré výsledky Pardubic měly společného jmenovatele, kterým bylo duo Zlatohlávek a Kryštof Daněk. Oba hráči se v dosavadním průběhu sezony gólem či asistencí podíleli na šesti brankách svého týmu, přičemž jejich spolupráci naposledy odnesla Karviná. Svého tahouna měly i Teplice, které dovedl k výhře nad Zlínem dvougólový Daniel Fila.

Duel tabulkových sousedů začal pro domácí snově, když se po několika sekundách od úvodního hvizdu ujali vedení. Obrovské nedorozumění v defenzivě Sklářů jednoduše potrestal Zlatohlávek, a připsal si tak již pátou trefu z posledních šesti ligových zápasů. Inkasovaná branka pomohla spíše Teplicím, které hrozily především ze vzduchu. Žádná ze zajímavých příležitostí se však neujala a odskočit na rozdíl dvou gólů mohly po 20 minutách hry Pardubice. Zlatohlávek se tentokrát protlačil k balonu v malém vápně, ale ve skluzu Tomáše Grigara prostřelit nedokázal.

Zdenko Frťala dodal svému mužstvu po poločasové pauze ofenzivní impuls, když na hrací plochu poslal Mohameda Yassera. Ten se krátce po svém příchodu mohl gólově odvděčit, jenže z dobré pozice poslal míč hlavou jen nad břevno. Po hodině hry nebezpečně pálil zpoza vápna kapitán Severočechů Lukáš Mareček, ani jeho projetil se však mezi tři tyče nevešel. Hosté ve vypjatém závěru zasypali vápno Východočechů množstvím centrů a po jednom z nich zaslouženě vyrovnali. Na pas Petra Hronka si totiž naskočil střídající Chaloupek a nechytatelně pro Antonína Kinského usměrnil míč k levé tyči.

Vítězná šňůra Pardubic tedy skončila trochu nečekaně proti Severočechům. V příštím kole před sebou mají složitý úkol v pražském Edenu, kam zavítají 25. února. Teplice o čtyři dny dříve čeká dohrávka 18. kola se Sigmou Olomouc.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

3:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele