základní část, 15. kolo
11.11.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Vasil Kušej (© twitter.com/fkmladaboleslav)

Pardubice se přibližují ligovému suterénu. Kušej dal razítko na pozvánku do reprezentace

Mladá Boleslav odčinila dvě soutěžní porážky v řadě, když v 15. kole Fortuna ligy porazila na vlastním hřišti Pardubice 1:0. Na podmáčeném pažitu se zprvu dařilo především východočeské ofenzivě, ta ale slibně rozjetý začátek duelu prováhala. Po výměně stran šlápl tým z města automobilů na plyn a ve 47. minutě se po výstavní asistenci Ondřeje Karafiáta přes téměř celé hřiště prosadil Vasil Kušej. Útočník Středočechů tak potěšil Jaroslava Šilhavého, jenž jej povolal na následující reprezentační sraz. Hosty naopak po druhé prohře za sebou dělí od poslední příčky jen tři body.

Radost Středočechů z nálepky jediného přemožitele Sparty v letošní sezoně nevydržela dlouho, hned v dalším kole totiž modrobílí padli v Teplicích. Spravit chuť si ovšem mohli proti týmu z města perníku. Sympatické pojetí hry kouče Pardubic Radoslava Kováče totiž zatím moc ovoce nepřinášelo, což potvrdila především prohra se Zlínem v předchozím kole.

V sychravém počasí se ale Východočeši hned po úvodním hvizdu chopili iniciativy. Obrana modrobílých měla plné ruce práce hlavně s dvojicí Bartosz Pikul a Emil Tischler, kteří po levé straně hřiště vymysleli pár zajímavých příležitostí. Ve 27. minutě měl největší možnost k otevření skóre právě Pikul, s jeho projektilem si však dokázal poradit gólman Bolky Matouš Trmal. Na druhé straně se pak skvěle profiloval novopečený reprezentant národního týmu Kušej. Do poločasu se nicméně nepodařilo prosadit ani jednomu celku.

Pár minut po výměně stran dostal dokonalou přihrávku do běhu od Ondřeje Karafiáta čerstvý reprezentant Kušej a ten s ledovým klidem dokázal vstřelit úvodní branku. Pardubičtí naprosto rezignovali na bránění a v 51. minutě málem kapitulovali podruhé po hlavičce Bensona Sakaly. O 10 minut později adresoval Yusuf nadějnou, ale opožděnou přihrávku za obranu Kušejovi, defenziva červenobílých tak dostala potřebný čas na konsolidaci. Směrem dopředu to však bylo od pardubických fotbalistů oproti úvodním minutám velmi krkolomné a s přibývajícím časem bylo už více než jasné, že na zdramatizování koncovky utkání jim nezbývají síly.

Mladá Boleslav tak potvrdila roli favorita. Další zápas čeká Bolku 25. listopadu na hřišti Liberce, Pardubice pojedou o den později do Jablonce.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
deporpepa

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele