základní část, 8. kolo
16.09.2023 15:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Hradecký návrat do Boleslavi dopadl tragicky. Při domácím poločase snů exceloval Mareček

Fotbalisté Hradce Králové prohráli v duelu osmého kola v Mladé Boleslavi 1:5. Votroci, kteří využívali stadion ve středočeském městě minulé dva ligové ročníky jako svůj náhradní domov, absolutně nezachytili začátek zápasu. Svěřenci Marka Kuliče totiž potrestali nedůsledné počínání hostující defenzivy již v páté minutě, kdy domácí nasměroval k tříbodové pouti Daniel Mareček. Ten se navíc trefil do poločasové pauzy ještě jednou, a potvrdil tak skvělou formu z prvních měsíců nové sezony, v nichž rozvlnil síť už čtyřikrát. Svou pohádkovou půli navíc 25letý hráč obohatil i o asistenci na gól Ondřeje Karafiáta.

Votroci přijížděli do dobře známé Lokotrans Areny s tristní bilancí z venkovních utkání. Z celkem sedmi bodů, což bylo samo o sobě zklamáním, získali na hřištích soupeřů pouhý jeden. Těsně před reprezentační přestávkou si navíc připsali i premiérovou porážku na svém zbrusu novém stadionu. Ani forma Mladé Boleslavi však nebyla nikterak zářivá, když na ligové vítězství čekala od začátku srpna.

Dvoutýdenní pauza hrála hned od začátku utkání do karet domácímu celku. Soupeřova defenziva ukázala přespříliš respektu Solomonovi Johnovi, který dobře načasovanou přihrávkou našel Marečka, a ten i s trochou štěstí propálil Pavola Bajzu. Ve 14. minutě si na centr z rohového kopu naskočil Karafiát a zvedl vlastní příznivce ze sedaček podruhé. O pár minut později předvedl něco ze svého fotbalového umu opět Mareček, když se v pokutovém území ladnou otočkou dostal do střelecké pozice a zvýšil vedení svého týmu na rozdíl třídy. Těsně před odchodem do šaten mohl Mareček dokonat hattrick, snadnou dorážku mu však překazil skvělým obranným zákrokem Filip Čihák.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil a Votroci dále tahali za kratší konec. Bojácná obrana hostí příliš dlouho couvala před útokem, který vedl Vasil Kušej. Ten zřejmě odhodil zklamání ze zmařeného přestupu do Nizozemska, namířil si to přímo k šestnáctce a krásným obstřelem levou nohou vymetl šibenici. Pomyslnou cenu útěchy vybojoval pro Hradečáky nově příchozí mladík Petr Juliš, který si na zadní tyči našel přetažený centr z dílny Lukáše Čmelíka a uklidil jej obloukem za záda Matouše Trmala. V 80. minutě ještě Východočeši přečkali rohový kop soupeře, ale následně sklepl míč na úroveň malého vápna Florent Poulolo a Marek Suchý do odkryté branky podtrhl debakl hostí.

Čekání hradeckých fotbalistů na venkovní vítězství se tak po další porážce opět protáhlo. V příštím kole 24. září přivítají Jablonec, Mladá Boleslav se o den dříve představí v Českých Budějovicích.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele