základní část, 19. kolo
16.12.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Petržela se nesmazatelně zapsal do ligové historie. Boleslav výsledkový sešup nezastavila

Slovácko zakončilo své podzimní působení ve Fortuna lize vítězstvím 1:0 v Mladé Boleslavi. Zápas 19. kola byl speciální především pro Milana Petrželu, jenž zaznamenal svůj 500. start v nejvyšší české soutěži. Hostujícího rekordmana si sice defenziva Středočechů dokázala pečlivě hlídat, po jednom z rohových kopů ovšem zapomněla na Matěje Valentu, který rozhodujícím zásahem posunul Moravany zpět na třetí příčku. Středočeši naopak mají v zimní pauze o čem přemýšlet, neboť se s kalendářním rokem rozloučili pěti duely bez výhry v řadě.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský po nedávném vzájemném střetnutí hovořil o Mladé Boleslavi jako o adeptovi na umístění v nejlepší čtyřce, svěřenci Marka Kuliče ovšem rychle sami přispěli k podlomení této teorie. Při středeční dohrávce totiž na svém stadionu nedokázali porazit Karvinou, která ve městě automobilů dvakrát rychle skórovala a v závěru duelu odolala snahám favorita o dokonání obratu. Značně lepší nálada panovala v táboře Slovácka, jež zejména zásluhou čtyř branek Marka Havlíka rozstřílelo Bohemians.

Moravané předvedli útočnou sílu hned při své první akci, když Merchas Doski ranou z hranice šestnáctky pořádně protáhl Matouše Trmala. V 19. minutě zahrozili také domácí, jenže Yusuf stejně jako v minulých zápasech potvrdil, že mu proměňování šancí dělá velké potíže, protože z ideální pozice ve vápně vůbec netrefil bránu. Chvíli před uplynutím půlhodiny hry se o zápis do střelecké listiny ucházel i Havlík, jehož pokus z otočky skvěle vychytal Trmal. Slovácko bylo nadále nebezpečnějším týmem, veškeré jeho ofenzivní výpady však i za cenu žlutých karet Středočeši zastavili.

Oba celky nabízely hrstce diváků ve druhém poločase ještě opatrnější podívanou. V 59. minutě nicméně Slovácko zničehonic otevřelo skóre, když se ve vápně po přiťuknutí od Petra Reinberka nejlépe zorientoval Valenta a nekompromisně poslal balon do sítě. Boleslavští se dočkali první střely na bránu až 19 minut před koncem základní hrací doby, když Solomon John nádherným projektilem z úhlu vyprášil rukavice Milana Heči. Tím ovšem veškeré hrozby z kopaček domácích hráčů na dlouhou dobu skončily, za zmínku stála až tutovka Lamina Jawa z poslední minuty, kdy střídající hráč Bolky napálil tyč.

Slovácko tak zakončilo podzimní část soutěže na pozitivní vlně a vyhrálo čtvrtý z posledních pěti zápasů. Při únorovém restartu soutěže narazí na Pardubice, Mladá Boleslav vyzve Plzeň.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat
Alan

2:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele