základní část, 7. kolo
03.09.2023 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Sigma při hradeckých oslavách odmítla roli sparingpartnera. Votroci „pod lízátky“ poprvé padli

Hradec Králové poprvé před vlastními fanoušky nebodoval, když v sedmém kole FORTUNA:LIGY podlehli Sigmě Olomouc 1:3. V Malšovické aréně, kde klub uspořádal celodenní program ke slavnostnímu otevření zkolaudovaného stadionu, šli do vedení ve 12. minutě aktivnější domácí zásluhou pohotově smýšlejícího Ladislava Krejčího. Hanáci ale ke konci první půle našli odpověď na organizovanou hru "Votroků", když srovnal Ondřej Zmrzlý a po pauze zařídil obrat ve formě hrající Jan Vodháněl.

Úplně posledním zápasem kola před reprezentační pauzou byl pro Východočechy souboj se silnou Olomoucí. Hradec od otevření nového stánku střídal prohry a výhry, v nejmodernější české areně, kde se postupně podařilo doladit i technické nedostatky, ovšem dosud ani jednou neztratil. Rozjetí Hanáci nicméně mohli být výrazně proti, jelikož Sigma z dosavadních šesti zápasů čtyřikrát vyhrála a ze třetí pozice dýchala na záda oběma pražským "S".

K radosti domácích fanoušků ale předváděná hra hostů zpočátku nebyla v souladu s jejich tabulkovým postavením, právě Hradec totiž udával tempo. A byl to Krejčí, který otevřel ve 12. minutě skóre utkání. Daniel Horák vyslal střílený centr a sparťanskému odchovanci stačila lehká teč, aby prudký míč usměrnil k šibenici. Ve 24. minutě si ve vápně stáhnul balon k sobě Daniel Vašulín, následnou střelu z úrovně penalty však Matúš Macík hbitě vytěsnil.

Olomoučtí si proti organizované hře "Votroků" nevěděli rady, až ve 39. minutě si pohledně udělal prostor ke střele Lukáš Juliš, bránu ale minul. Gólu se Hanáci přece jen dočkali, z nádherné průnikovky Martina Pospíšila totiž vzešel lob Zmrzlého přes ukvapeného hradeckého brankáře.

Juraj Chvátal zkraje druhého dějství vybojoval vysokým napadáním míč, navedl si jej na střelu a s následnou plavající dělovkou měl Pavol Bajza plné ruce práce. Více ze hry měli poté hosté, větší šance v jejich režii ovšem k vidění nebyly. Kouč Jozef Weber si změn poměrů na hřišti byl vědom a v 70. minutě střídal, díky čemuž se na hřiště dostal i 20letý Petr Juliš. Ten tak poprvé v první lize nastoupil proti svému bratrovi.

Když už se váhy vyrovnávaly, udeřili podruhé Hanáci a otočili utkání. Domácí otevřeli střed hřiště, čímž umožnili hráčům Sigmy svižnou narážečku. Na jejím konci byl Vodháněl a po vtrhnutí do vápna mu k radosti stačilo již jen umístěné zakončení, při němž se nemýlil. Pojišťující trefu do prázdné brány dal Lukáš Juliš, do útoku vyběhnuvší brankář se neměl šanci vrátit.

Utkání tak lépe zvládla Olomouc a jako vůbec první tým si odvezla tři body z Hradce Králové. V příštím kole nastoupí 16. září doma proti Budějovicím, "Votroci" zamíří do Boleslavi.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele