základní část, 9. kolo
24.09.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Kotal začal další hradecké angažmá výhrou. Nepříznivou bilanci proti Jablonci ukončil Horák

Fotbalisté Hradce Králové zvítězili v devátém kole Fortuna ligy před vlastními fanoušky nad Jabloncem 1:0. Votroci pod novým koučem Václavem Kotalem slavili zisk tří bodů poté, co jedinou branku v utkání zaznamenal v 17. minutě Daniel Horák. Severočeši okusili hořkost porážky proti hradeckým po dlouhých 13 letech, čímž ještě více otřásli trenérskou židlí Radoslava Látala.

Domácí sice do ligy vstoupili o trošku lépe, ale tři po sobě jdoucí porážky zlomily vaz trenéru Jozefu Weberovi. Toho nahradil zkušený Kotal, který na lavičce Hradce působil již mezi lety 2009 až 2012. Naopak vedení Jablonce se navzdory skutečnosti, že Severočeši dosud jako jediní v soutěži nevyhráli, rozhodlo kouče Látala alespoň prozatím podržet. K odrazu k lepším výsledkům si hosté zřejmě nemohli přát lepšího soupeře, neboť s Votroky prohráli naposledy v srpnu 2010.

Začátek utkání příliš vzrušení nepřinesl, během první desetiminutovky si snadné zákroky připsali gólmani na obou stranách. Při dalším zásahu ale nebyl v 17. minutě zkušený Jan Hanuš úspěšný, i když neměl mnoho prostoru k zabránění inkasování. Václav Pilař nasměřoval milimetrový centr k Horákovi, který se štěstím vstřelil za pomoci levé tyče již třetí gól v sezoně z pozice obránce. Předvedená hra nabrala na tempu a převážně díky Pavolu Bajzovi v hradecké brance udrželi Votroci jednogólové vedení do konce prvního poločasu.

Hradec Králové byl po změně stran blízko navýšení skóre. Daniel Vašulín předvedl pohotovou střelu z větší vzdálenosti, pokusu navíc nechyběla ani rychlost, ale Hanuš si spravil chuť a v 50. minutě stihl včas zasáhnout. Zákrokem par excellence se ukázal v 72. minutě Filip Čihák, jenž zachránil vedení Votroků. Jablonečtí totiž sahali po vyrovnání po přesném lobu Jana Chramosty přes gólmana Bajzu, hradecký obránce ale míč doběhl jen pár centimetrů před brankovou čárou a naprosto zlikvidoval stoprocentní gól hostů. Vzápětí jakékoli šance na body sebral Severočechům vyloučením Haiderson Hurtado, jehož spoluhráči zvládli zápas dohrát bez inkasování druhé branky, ačkoli Jakub Kučera nebyl od trefy daleko, napálil však před koncem základní hrací doby tyč.

Obnovená premiéra trenéra Kotala na lavičce Hradce Králové dopadla vítězně. Votroci v příštím kole zavítají 1. října na derby do Pardubic, Jablonec se o den dříve střetne se Slováckem.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele