základní část, 3. kolo
05.08.2023 18:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Václav Pilař (© fchk.cz)

Otevření stadionu ve velkém stylu. Hradec nadělil Budějovicím pět branek

Lepší první zápas na dlouho očekávaném novém stadionu si nemohli přát. Hráči Hradce Králové si vychutnali České Budějovice a nadělili jim debakl 5:1. Skórovali i někdejší reprezentanti a nové posily Krejčí s Pilařem.

Úvod utkání však patřil hostům z jihu Čech. V tutové příležitosti Adediran napálil pouze Bajzu a pohrdnul tak šancí otevřít skóre. A o mnoho lépe si ve dvanácté minutě nevedl po Čmelíkově pobídce ani Hais. Namísto toho tak otevřeli skóre Votroci. Nakrátko rozehraný rohový kop rezultoval v přetažený centr, který Heidenreich vrátil do malého vápna a odtamtud se už Daniel Vašulín nemýlil.

Jen o pár desítek sekund později burácela aréna podruhé. Rychlý protiútok sice nezahráli domácí tak, jak by si přáli, míč se ale i tak dostal k Danielu Horákovi, jenž zapsal svůj premiérový ligový gól. Po půlhodině hry už lovili hosté balón ze sítě potřetí. Ve spolupráci dvou bývalých reprezentantů vyslal Pilař Ladislava Krejčího, který svůj samostatný únik zakončil zkušeně.

Po krátkém přerušení kvůli slavícím divákům a jejich pyrotechnice mohlo Dynamo před pauzou vykřesat naději. To by ovšem nesměl již překonaného Bajzu zastoupit při Adediranově zakončení na brankové čáře obránce. Co se nepovedlo před odchodem do šaten, to přišlo po návratu z nich. Jihočeši se po rohovém kopu udrželi v nebezpečném prostoru, načež Vojtěch Hora vyslal tečovaný pokus a, stejně jako na druhé straně Horák, se i on dočkal prvního ligového kolu v kariéře.

Budějovičtí ale zůstali nekoncentrovaní v obraně a bleskově byl rozdíl znovu třígólový. Pilař z pravé strany šikovně odcentroval na Jakuba Kučeru, proti němuž neměl Šípoš nárok. Jen o chvíli později přišla po pofidérním pádu Václava Pilaře penalta, kterou sudí neodvolal ani po zhlédnutí videa. Ujal se jí sám faulovaný, a přestože gólman vystihl směr, mohli se Královéhradečtí radovat popáté.

V samotném závěru si pak trošku té radosti dopřál z rychlého protiútoku i Koubek, avšak jeho branka kvůli předchozímu nedovolenému zákroku Šašinky neplatila. To ovšem nemohlo zhatit radost domácích, kteří po dvou náročných zápasech poprvé v sezoně zvítězili. Naopak Jihočeši jsou s hrozivým průměrem čtyř inkasovaných gólů na zápas na samém dně tabulky.

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (1)

Přidat komentář
ian.rush

Kolik má ten stadion oficiálně kapacitu, resp.kolik tam bylo lidí na zápase?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele