základní část, 11. kolo
07.10.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Střelecký ostrov nebyl svědkem další kanonády Karviné, domácím přiřkl body gól Alliho

České Budějovice zvládli důležitý zápas 11. kola Fortuna ligy, když na vlastní půdě porazili Karvinou 1:0. Dlouho to vypadalo, že vyrovnaný zápas dojde do bezbrankové remízy, v závěru se ovšem přece jen dokázala prosadit letní posila domácích Wale Musa Alli. Hosté tak po vysoké výhře nad Libercem museli skousnout těžkou porážku s týmem, který měl ve spodních patrech tabulky naprosto totožnou formu.

Léčba staronovým trenérem ve Slezsku evidentně zafungovala, když Juraj Jarábek při obnovené premiéře na lavičce zelenobílých dovedl své svěřence k dominantní výhře 5:2 nad Libercem a zuby si brousil také na stále trápící se Jihočechy. Ti sice v předchozím utkání na hřišti Zlína už sahali po velmi důležitých třech bodech, inkasovaná branka v samém závěru jim však zařídila třetí ztrátu v řadě.

Úvodní šanci měli na kopačkách domácí fotbalisté, konkrétně Alli. Ten se předvedl krásným slalomem mezi dvěma obránci Slezanů, na jeho následné zakončení byl ale Dominik Holec patřičně připraven. Na opačné straně mohl z poctivě odvedené práce Jiřího Fleišmana těžit Adeleke Akinyemi, jehož pokus však směřoval vysoko nad břevno. Patrik Hellebrand byl po tvrdém zákroku odměněn pouze žlutou kartou, přičemž hlavní sudí mohl uvažovat i o vyloučení frustrovaného středopolaře.

Po změně stran se ocitl v doposud nejlepší příležitosti Akinyemi, ten ale na hranici malého vápna nedokázal správně nasměrovat míč, dokonce jej vůbec netrefil. Zvrat nepřišel ani když zazněla píšťalka po faulu na Alliho v pokutovém území. Radost černobílých z příležitosti z 11 metrů rychle utlumila vztyčená vlajka asistenta rozhodčího. V závěrečné desetiminutovce se hrálo stylem nahoru dolů, přičemž aktivnější byli fotbalisté Dynama. To potvrdil několik málo minut před koncem duelu Alli, jenž potrestal zbytečnou ztrátu v rozehrávce v podání nováčka nejvyšší soutěže. Nigerijský hráč se dostal až do situace jeden na jednoho, ve které se nemýlil a přesnou střelou k tyčce rozhodl záchranářský duel.

České Budějovice tedy konečně opět zvítězily a přeskočily svého soupeře v tabulce. Do akce se vrátí po reprezentační pauze, kdy se 22. října představí na hřišti Sparty. Karviná o den dříve přivítá Hradec Králové.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele